wieniec zdrój od 15,05,17

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
ola66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2015 10:47
Oddział NFZ: Pomorski

Re: wieniec zdrój od 15,05,17

Post autor: ola66 »

Witam ;) eli77
Co do zwolnienia to nie martw się , zgadza się że dostajesz na końcu wyjazdu .W pracy przed wyjazdem pokaż tylko skierowanie z ZUS a pani z kadr może je sobie skserować i to powinno do twego powrotu jej wystarczyć ( ja tak zawsze robię ) .
Ogólnie ja byłam bardzo zadowolona z zabiegów , ponieważ miałam wszystkie tak zwane mokre , lecz trafiłam do dobrego pana doktora który przydziela i oczywiście sama też mu podpowiedziałam ( odradzam p. ordynatora bo on faktycznie daje takie tanie i co można w domu mieć ).
Ktoś napisał że 1-dynkę z samego rana można dostać hm - ja tyle wiem że oni jedynki dawno maja zarezerwowane , bo potem tylko dwójki zostają ..
Pokoje najlepsze są na pewno od strony zewnętrznej a nie tak zw . dziedzińca na basem z widokiem .. Pozostaje życząc udanego pobytu :):)
eli77
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 04 kwie 2017 13:36

Post autor: eli77 »

Dzięki ola :)
Z ciekawości - jakie to są te mokre zabiegi? No i jak się nazywał ten lekarz, który Ci takie fajne zabiegi zlecił?
Pierwszy raz jadę do sanatorium i nie wiem co warto brać, w domu na kręgosłup miałam lasery, prądy, magnetoterapię i masaże...
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22

Post autor: jan19557 »

Elu wystarczy, że wejdziesz na stronę Wieńca i możesz zobaczyć wszystkie zabiegi jakie mają . Dla ciebie na pewno mogą być borowiny, solanki, kwasowe, grota solna i ćwiczenia na basenie i oczywiście te które miałaś w domu. Powodzenia
ola66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witaj :) Elu jestem teraz w pracy ale jak będę w domku postaram się zerknąć na pieczątkę mojego lekarza ..
Ja byłam w zeszłym roku w maju byłam zabiegów bardzo zadowolona , staram się zawsze zerkać na listę oferowanych( tego co w mojej miejscowości nie dostanę) w danym kurorcie i oczywiście , potem prosić pana doktora :):) .. Tak Jan ma racje na kręgosłup najlepiej borowina , ćwiczenia w basenie , hydromasaż , kąpiele siarczane, k. sosnowe ( choć tu miałam uczulenie :( ) .
Miłego dnia :)
joan555
Na forum od: 29 lis 2016 17:00
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: joan555 »

Ja właśnie wróciłam z Wieńca zdrój. I chciałam napisać odnośnie zwolnienia z pracy. W Wieńcu dostaniesz zwolnienie na cały okres pobytu(wraz z wypisem) a w pracy zglaszasz że w tym okresie będziesz w sanatorium. Musisz koniecznie sprawdzić czy jest dobrze wypisane bo potrafią się mylić co niektóre panie pielęgniarki. Pozdrawiam
eli77
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dziękuję za odpowiedzi :)

Juz jestem w Wieńcu i na razie wszystko zapowiada się nieźle - nawet podczas rejestracji uwzględniono moją prośbę o dietę wegetariańską! A myślałam że taką prośbę wyśmieją i powiedzą że to przecież nie są wczasy all inclusive :)
rafaelo
Na forum od: 14 maja 2017 22:28
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: rafaelo »

Pare dni temu wróciłem z Wienca.
I tak, co do jedynek. Otóż kto pierwszy ten lepszy. Niestety wszystko zależy od recepcjonistki. Jeśli sie trafi na jakąś sfochowaną to moze byc problem, ja miałem szczęście ze trafiłem na panią Agnieszke niesamowicie miła dziewczynę, bez problemu dała mi jedynke ale byłem o 7 rano wiec jedynki jeszcze były. Ale jest jedna pani, pani Anna, która np twierdziła jak rozmawiałem z nią przez telefon ze dla ZUSowców jedynek niema a to wierutne kłamstwo.
Co do parkingu, miejsc dużo i parkowanie kosztuje 170zł. Jak ktoś nie wykupi miejsca to naraża się na ponaglenia zostawiane przez ochrone za wycieraczką a jesli zostawi auto gdzies poza miejscami parkingowymi to dostane wezwanie wystawione przez komisariat Policji w Brześciu Kujawskim.
Telewizja, kosztuje 60zł, ja zrezygnowałem ale ktoś chyba sie pogubił i mi nie wyłączyli wiec miałem za darmo telewizje.
Żarło, jest niestety słabe, niedogotowane kartofle, kasza ryż. Mięso niedoprawione mdłe.
Zabiegi, niestety krótki czas trwania np lasera czy ultradźwięków.
Polecam gimnastyke w basenie, super zajęcia, fajni prowadzący. W ogóle fizjoterapeuci to [cenzura], super fajni młodzi ludzie. Az mi było szkoda jak jedna dziewczyna powiedziała ze zarabia we Wieńcu 2150 zł brutto, szokkkkk
Ogólnie jak macie telefon w innej sieci niz Tmobile tobędziecie miec big problem. Siec WIFi działa jakby chciała a nie mogła, na 3 piętrze ledwo ledwo.
Ogólnie to Wieniec Zdrój to dziura w lesie, tu nic nie ma. Nie ma gdzie chodzic na spacery.
Potańcówka taka sobie.
Bardzo fajne recitale fortepianowe w hallu głownym, super.
Ceny w barach jak w 4-gwiazdkowym hotelu.
Aquapark, porażka. MAły, płytki, ludzi w uj, popływac sie raczej nie da i te ceny kosmos.
Duzym plusem są kanapy, wszechobecne, bardzo wygodne.
Pokoje bardzo ładne.
Sprzątanie pokoi niby we wtorki i piątki a w rzeczywistości mój pokój przez 24 dni sprzątany był 3 razy, ręczniki nie były wymienione. Pościel, gdybym sie nie upomniał również nie byłaby wymieniona.

Czy warto tam jechać? Warto, człowiek wypocznie, oddechnie od pracy od problemów codziennych.
Prócz zabiegów są jeszcze nie wiem czemu liczone jako zabiegi tzw pogadanki. O ile pogadanki prowadzone przez Panią Mariannę sa fajne, ciekawe to inne czyli spotkanie z radcą prawnym i w sprawie BHP to strata czasu no ale podpis na karcie trza zebrać.

Ogólnie jestem średnio zadowolony i drugi raz wolałbym raczej inne sanatorium.
ola66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witam ELI 77 może to już nie aktualne bo na pewno byłaś na 1- wizycie u lekarza ,jak obiecałam to piszę mój nazywał się dr. Krzysztof Grygorowicz . ;) Pamiętaj że zawsze można iść i zmienić sobie zabiegi na inne
Życzę udanego pobytu - rehabilitacji :)
eli77
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dzięki Ola66 :)
ODPOWIEDZ