Jak wspominacie pierwszy wyjazd do sanatorium?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
gorkaa
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lip 2010 10:57
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 5

Re: Jak wspominacie pierwszy wyjazd do sanatorium?

Post autor: gorkaa »

Kołobrzeg - San,sierpień 2010r.
Do sanatorium pojechałam z koleżanką samochodem zapakowanym po dach ( ciuchy, buty, żelazko, filiżanki porcelanowe do kawy i wiele innych rzeczy....) Dużo czasu spędzałyśmy razem. Wypoczełam, nabrałam siły do pracy.
Na kolejny turnus pojechałam sama ,spakowana w jedną walizkę i przyznam szczerze, że nie brakowało mi porcelanowych filiżanek i innych niepotrzebnych rzeczy. Poznałam wspaniałych ludzi.
Awatar użytkownika
gorkaa
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

i dostałam 5 gwiazdkę :D
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Czyli Gorka- 5 gwiazdkowa, wszystkiego najlepszego,gratulacje, pozdrawiam Andrzej-już bez gwiazdek :) :) :)
Awatar użytkownika
teśka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2011 19:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: teśka »

Rok 2009, ośrodek FALA w Stegnie w odległości 65 km od domu :)
Sama prosiłam by uzdrowisko było jak najbliżej bo przecież ja?... daleko od domu?... Nie, to niemożliwe :)
Na każdy weekend jeździłam prać, sprzątać, gotować... Dziś wiem, że to nie był najlepszy pomysł.
Oczywiście nie obeszło się bez poznania wspaniałego towarzysza pobytu. Wspólne spacery, rozmowy na balkonie do rana i ...
i pozostawiony jakiś niedosyt, dlaczego byliśmy tak bardzo grzeczni :lol: Do dziś mamy kontakt i chyba przez to własnie zachowanie duży szacunek do siebie.
Poznałam tam też wspaniałą dziewczynę. Pełną ciepła i radości pomimo swojej widocznej niepełnosprawności.
Odwiedzamy się do dziś :D Właśnie spędziła u mnie ten weekend i "spiekłyśmy" się troszkę na plaży :)

Tam nabrałam ochoty na kolejne wyjazdy ;)
Awatar użytkownika
Mask
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2013 10:40
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Mask »

Wrzesień roku 2000, Cieplice.
Jak dostałem skierowanie, myślałem: Ja, w tym wieku do sanatorium, co tam będę robił?
Na szczęście piękna okolica i po zabiegach miałem co robić. Cały czas w Karkonosze, Skalne Miasto, sztolnie w Kowarach, Harrachov, itp. Miałem co robić.
Pod koniec turnusu zajrzałem na jakiś dancing. Muzyka nie dla mnie, nie te klimaty, wyszedłem. Byłem szczęśliwy, że mam co zwiedzać.
Bardzo miło wspominam pierwsze sanatorium :)
Pół roku później, następne sanatorium. Tym razem z zusu, Busko, Włókniarz. Zupełnie inny świat.
Luty, wycieczki kończyłem wcześniej. Karnawał to po kolacji codziennie na balety :twisted:. Dopiero tam wyszedłem na ludzi :twisted:
Awatar użytkownika
gorkaa
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

andrzej1955 pisze:Czyli Gorka- 5 gwiazdkowa, wszystkiego najlepszego,gratulacje, pozdrawiam Andrzej-już bez gwiazdek :) :) :)
dziękuję Andrzejku :kwiat:
wandzia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2012 15:57
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: wandzia »

Marzec 2012r. ;) miłe wspomnienia :) trafiłam na fajne towarzystwo :)
grazia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 sty 2011 10:50
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: grazia »

lipiec 1981 długo-pole pokuj 3 osobowy moje koleżanki pokazały mi co to jest życie sanatoryjne
Awatar użytkownika
Jasmina
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 gru 2012 23:06
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Jasmina »

Ciechocinek maj 2013sanatorium Gracja.
Samo sanatorium takie sobie ,ale towarzystwo wspaniałe,będę długo miło wspominać. :serce:
renialek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2012 15:58

Post autor: renialek »

Witam.
Andrzej zmobilizował mnie abym też coś napisała(tzn.ja jestem chyba troszke starsza niż wiekszość forumowiczów)
Pierwszy raz w sanatorium byłam w 1998 w KoŁobrzegu.Przed wyjazdem koleżanki z pracy podszkoliły mnie troszeczke ale i tak byłam bardzo zielona w wielu sprawach co wywoływalo uśmiech na mojej twarzy.Mieszkałam w 3-osobowym pokoju i koleżanki były już pare razy w sanatoriumj i miały harakterki na moje szczęście zabawowe.W połowie przetańczonego turnusu myślałam ,że to ponad moje siły i wróce do domu potwornie zmeczona ale jak sie okazalo kondycja z dnia na dzień była coraz lepsza. Ten wyjazd do sanatorium wspominam najlepiej.Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ