Wieniec Zdrój od 05.07.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
balbinka73
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 cze 2017 20:11
Staż sanatoryjny: 3

Re: Wieniec Zdrój od 05.07.2017

Post autor: balbinka73 »

Wyjazd juz za chwile a tu taka cisza :) czy walizki juz spakowane?
DORO
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2015 08:23
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: DORO »

Witam, Potwierdzam wszystkie pozytywne informacje dotyczące tego miejsca. Jeśli chodzi o jedzenie, pomijając wielkość porcji - chociaż dla mnie są wystarczające, to uważam że jest smaczne. A zupy np. barszcz czerwony - poezja. Śniadania standardowo: zupa mleczna, wędlina, ser, pieczywo. Czasami kiełbaska na gorąco. No i dżem bez ograniczeń ;). W restauracji stoliki bez przypisanych miejsc co jest w sumie fajne - zawsze można zmienić towarzystwo. Pokoje o wysokim standardzie z wyposażeniem o którym już pisano. Sporo jedynek przyznawanych na zasadzie kto pierwszy ten lepszy... :o
Okolica fajna, piękny las w lesie jeziorko. Na brzegu miejsce na ognisko i wiaty do biesiadowania. Włocławek w zasięgu, rowerem 10 min do najbliższej Biedronki. Z buta też bez problemu można dojść w ramach spaceru. Właściciel obiektu kocha róże - są ich tu tysiące :kwiat:. Podziemne połączenia pomiędzy wszystkimi budynkami sprawdzają się w przypadku kiepskiej pogody. Codziennie z wyjątkiem poniedziałków organizowane są wieczorki taneczne, wejście 10 zł... :shock: - chętnych nie brakuje ;). Dobrze zaopatrzony butik - propozycja dla pań :).
Jedyny temat, który mi nie pasuje to brak zasięgu i Wi-fi jestem w T-mobile.
Mój pobyt dobiega końca, za kilka dni finisz i b. żałuję że to już koniec.
Jeśli kiedykolwiek dostanę propozycję wyjazdu do Jutrzenki to na pewno skorzystam :D . Ja jestem b. zadowolona. Nie rozumiem tych narzekań, ale podobno jeszcze się taki nie urodził co by ... :)
Awatar użytkownika
balbinka73
Kuracjusz
Kuracjusz

Doro bardzo dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz :kwiat: Troche mnie uspokoilaś bo obawy sa duże a wyjazd tuż tuż.
Życze Ći przyjemnej końcówki pobytu, szkoda że nie uda nam się spotkać na miejscu :? . Pozdrawiam
DORO
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2015 08:23
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: DORO »

balbinka73 pisze:Doro bardzo dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz :kwiat: Troche mnie uspokoilaś bo obawy sa duże a wyjazd tuż tuż.
Życze Ći przyjemnej końcówki pobytu, szkoda że nie uda nam się spotkać na miejscu :? . Pozdrawiam
Też miałam sporo obaw, okazuje się że niepotrzebnie. Wiesz, że nieważne gdzie, ważne z kim. Ja trafiłam na bardzo fajną grupę ludzi. A jeśli chodzi o spotkanie,to zamierzam wyjechać dopiero ok. 15-tej tak więc jest szansa, jeśli oczywiście dojedziesz do tej godziny. :)
Awatar użytkownika
balbinka73
Kuracjusz
Kuracjusz

Ja zaczynam turnus 6lipca i bede koło południa :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Warunki naprawdę super, ja miałem pokój z klimatyzacją. W uzupełnieniu mogę dodać, że najlepiej jeśli chodzi o sieć komórkową sprawuje się Plus ;), a jeśli w podróż do tego sanatorium Wybieracie się samochodem, Przygotujcie się na dodatkową opłatę za parking (20 zł/doba) :D Miłego pobytu :D
Gosia 777
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 02 lip 2017 16:19

Post autor: Gosia 777 »

Witam.Ja jade do Wieńca 20 sierpnia .Może powiesz mi najlepiej o której tam być jak wygląda sytuacja z pokojami co wziąść i jakieś inne porady co do pobytu jade pierwszy raz więc jestem całkiem zielona jeśli chodzi o sanatorium.Z góry bardzo dziękuje
Meggy
Na forum od: 09 cze 2017 14:33

Post autor: Meggy »

Słuchajcie powiem tak, jestem tu co prawda dopiero drugi dzień ale warunki są właściwie hotelowe. Udało mi się załatwić pokój jednoosobowy choć akurat teraz jest takie oblężenie na "jedynki", że łatwo nie było. Jedzenie jest naprawdę w porządku, porcje wystarczające żeby spokojnie się najeść. Jestem na 4 piętrze więc z wi-fi nie mam najmniejszego problemu. Internet śmiga a i z rozmowami telefonicznymi też nie mam problemu, może dlatego, ze jestem w Plusie bo z tego co ludzie mówią najgorzej jest z T-mobilem. Rowery za parę groszy można wypożyczyć i pośmigać po okolicznych lasach. Zobaczę jak będzie dalej ale póki co widzę same plusy :D
Meggy
Na forum od: 09 cze 2017 14:33

Post autor: Meggy »

Gosia777 generalnie wcześniej niż o 8 rano nie masz co przyjeżdżać bo Cię nie zakwaterują, chyba, że możesz być dzień przed wtedy zgłaszasz do recepcji tzw. przedprzyjazd i płacisz za to 50 zł. Pierwszy dzień jest praktycznie wolny, oprócz wizyty u pielęgniarek i lekarza masz luzik :D Zapewniają ręczniki, zarówno do łazienki, jak i na zabiegi więc nie dźwigaj ich bo bez sensu. W pokoju jest czajnik więc można sobie zrobić kawę czy co tam chcesz, tuż obok jest sklep więc wszystko możesz kupić na miejscu. A co do tego co masz zabrać no to standardowo, nie wiem jakie masz schorzenie. Ja np. jestem tu na kręgosłup więc wtedy koniecznie klapki, strój do ćwiczeń, kostium na basen i spory zapas bluzek itp. bo nie bardzo jest gdzie suszyć pranie. Na balkonie są tylko 3 takie krótkie badyle do suszenia :) Parking kosztuje 170 zł za cały pobyt jeśli przyjeżdżasz samochodem. Nie wiem co jeszcze mogę podpowiedzieć więc pytaj :)
EwaF
Na forum od: 14 lip 2017 12:29
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 0

Re: Wieniec Zdrój od 30/07/2017

Post autor: EwaF »

WITAM
o której godzinie trzeba być w uzdrowisku , żeby dostać pokój jednoosobowy? :), która strona uzdrowiska jest od strony Pd? czy Pn to tam gdzie jest kaplica?
ODPOWIEDZ