kto złożył wniosek w grudniu 2015 roku?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: kto złożył wniosek w grudniu 2015 roku?

Post autor: Fionka »

Gosiu urzędniczki w NFZ są takie same jak każdy pracownik budżetówki -to chyba taki wirus :lol: Mnie dzisiaj udało się trafić na zdrowy egzemplarz.W sprawie zwrotów nic nie załatwicie na miejscu , bo te persony są niedostępne dla petenta , tylko droga telefoniczna.Cały dział gdzie merdają tymi skierowaniami znajduje się w budynku gdzie my nie mamy dostępu.
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 1 raz

Post autor: gosiam »

Dziękuję za wszystkie rady i info. Zapewne się przydadzą. Bożenko w Kudowie byłam w listopadzie 2014r. Nie wiem, czy wiesz ale tam baza zabiegowa jest w innym budynku niż noclegi i stołówka. Elu, pisząc o Leśniku, miałaś na myśli Leśnik w Sopocie?. Jak już wiesz to moje rodzinne strony. Ale ja...to niekoniecznie chciałabym pojechać do Sopotu, bo jak znam życie, to cały ten pobyt musiałabym dzielić pomiędzy zabiegi, rodziców, siostrę, siostrzenców, ciotki i kuzynki...a na taki wyjazd nie mam ochoty. :lol:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ja tam już nie pojadę nawet jak by to miało znaczyć koniec wyjazdów :!: Ciechocinek też mi nie przypadł do gustu .Zobaczę to Sobieszewo ale opinie kiepskie.Sorki za literowkę ale na telefonie piszę :)
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48

Post autor: emik »

Ja dzwoniłam i pytałam, ale o profil reumatologia. Pani powiedziała, że teraz przydzielają miejsca osobom, które złożyły wnioski listopad-grudzień 2015. Czyli się zgadza 22-23 miesiące jak nic od złożenia do wyjazdu.
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2017 13:14
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Post autor: bozenka999 »

Elu,ja byłam w Sobieszewie nie w sanatorium ale na szkoleniu z pracy mieliśmy piękny hotel jedzenie królewskie blisko morze w koło las i nic po za tym.Blisko do Gdańska dobre połączenie.
Awatar użytkownika
iwon28
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 kwie 2014 08:38
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: iwon28 »

Witam !
Doczekałam się ,miało być morze a dostałam góry.
Przy nr. 980(wielkopolska) przyznano mi Muszynę 01-07-22.07 2017r.
Nadmieniam iż wniosek złożyłam 15.12.2015r laryngologia.
Złożyłam odwołanie z uwagi na rehabilitacje ambulatoryjną w lipcu i chorobę tarczycy. Dostałam Perłę Bałtyku w Kołobrzegu od 3 września 2017.
Pozdrawiam wszystkich oczekujących i oczywiście wyjeżdżających.
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

Witam :-)
Moja koleżanka czeka na przydział od 12 listopada 2015 roku na reumatologię i dzisiaj ma numer 196 i cisza ;)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

bozenka999 pisze:Elu,ja byłam w Sobieszewie nie w sanatorium ale na szkoleniu z pracy mieliśmy piękny hotel jedzenie królewskie blisko morze w koło las i nic po za tym.Blisko do Gdańska dobre połączenie.
Bożenko właśnie to morze mnie tak ciągnie .Rok bez pobytu nad morzem to rok stracony i to nie na żarty , bo mój organizm jak powietrza potrzebuje tego morza .Co roku jadę 2 razy nad nasz kochany Bałtyk , w tym raz zimą a w tym roku mi się nie udało i nie mogę się już doczekać .Ten piękny hotel to na pewno nie Alma :lol: Dzięki .
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2017 13:14
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Post autor: bozenka999 »

Dzisiaj,dodzwoniłam się po 3 godz.do NFZ bardzo miła pani poinformowała mnie, że z grudnia są wypisywane skierowania na październik,listopad,a zwrotów nie mają prawie wcale.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ja jak dowiadywałam się w styczniu kiedy mogę liczyć na wyjazd przy wniosku złożonym na początku grudnia to już wtedy mi powiedziano że ok. listopada , mimo że było napisane 20 miesięcy.Zdecydowałam sie więc na zwrot w luty- marzec.Pewnie teraz bym nie zdążyła rozpakować po wrześniu walizki i już bym musiała jechać z NFZ -tylko chyba trzeba by było innej pracy szukać :roll:
ODPOWIEDZ