kto złożył wniosek w grudniu 2015 roku?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: kto złożył wniosek w grudniu 2015 roku?

Post autor: Fionka »

Bozena321 pisze:Wczoraj koleżanka dostała przydział Ustka od 14 września-reumatologi przy numerze 173. Wniosek złożony 12 listopada 2015 :-)
Bożenko a jak się udał Twój wyjazd :?:
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2017 13:14
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Post autor: bozenka999 »

Ja dzisiaj dodzwoniłam się dwa razy,zwrotów nic ,ale ten NFZ funduje nam stresy ,każda z nich mówi co innego i że przydziały w kolejności a tu jedni z listopada a tu grudzień trudno uwierzyć.
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 1 raz

Post autor: gosiam »

Bożenko... ich celem chyba jest, aby na każdy telefon za każdym razem udzielać innych odpowiedzi. Może boją się, że kuracjusze są inteligentniejsi od nich i udzielając prawdziwych odpowiedzi kuracjusz będzie w stanie obliczyć sobie termin wyjazdu. Wierzcie mi, mój znajomy składając wniosek był w kiepskiej formie i musiał jechać z opiekunem. W ubiegłym roku, gdy przyszedł termin wyjazdu okazało się ze może już jechać sam, poza tym jedno z nich musiało zostać aby zając się mama. Poszli do NFZ (wielkopolskie) a tam niespodzianka. Zapytano w jakim terminie chcą jechać, w efekcie zona jako nauczycielka wybrała sierpień Kołobrzeg a on październik Połczyn Zdroj. Az trudno uwierzyć, że to ta sama Polska.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gosiu ja też miałam miłe zdarzenie na Kopcińskiego.Trafiłam na bardzo sympatyczną urzędniczkę.To ona wytłumaczyła że zwroty trafiają do innego budynku , gdzie interesant nie ma bezpośredniego dostępu i tylko kontakt telefoniczny, dała do zrozumienia że jak tzw. chodliwe miejscówki są zwracane dość wcześnie to idą do normalnej puli i ludzie z kolejki dostają skierowania na 3 tyg. przed wyjazdem i że te fajne zwroty to termin do wyjazdu krótki , to ona uświadomiła nam że mimo że mamy napisane 20 miesięcy to trzeba się liczyć z wyjazdem listopad a najwcześniej pazdziernik.Więc mimo że też tak jak Wy Dziewczyny składałam na początku grudnia 2015 r to już 6 marca zakończyłam kurację .Na początku roku było sporo zwrotów a nam jeszcze zależało na podwójnych więc powiedziała że na wiosnę i lato mamy marne szanse , co niestety się sprawdza.Kiepsko nawet upolować pojedynczy zwrot.Zdarzają się i tam ludzie nie tylko z nazwy.Może i nam się też uda trafić na ludzkiego człowieka :lol: a jak nie to Dziewczyny umawiamy się w samo południe pod NFZ i niech się boją :lol: :lol:
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziewczyny,trzymajcie się pozdrawiam.Nawet lato w tym roku marne ,ledwo rozpaliliśmy grilla,a tu znowu deszcz .
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dla tego ja napaliłam w kominku :lol: :lol: Udanego grilowania .
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Elu, masz rację spotykamy się przed budynkiem i ruszamy do dzieła :lol: . W grupie siła :lol: A ja bylam dziś na działce, ale grilla nie rozpalałam. Musiałam pomóc mężowi przy wyrywaniu chwaściorów. On w styczniu miał zawał, więc muszę o nie dbać. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Elu, ja skłądając w grudniu miałam nadzieję, że wreszcie wyjadę, jak człowiek, w miesiącach wakacyjnych. Wszystkie moje wyjazdy, które do tej chwili zaliczyłam, to albo marzec albo pażdziernik-listopad. Jeden, jedyny raz (było to moje pierwsze leczenie rehabilitacyjne) w 2006r. trafiłam w czerwcu do Kamienia Pomorskiego. Pozostałe do południe Polski. Chyba,że jadę prywatnie, ale to zupełnie inna bajka.
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziewczyny,ja liczyłam na wyjazd jak wy latem bardziej na moją wnuczkę,doktorowa namawiała mnie zaraz po szpitalu,ale ja mądrzejsza wyliczyłam grudzień,że będzie okej,a tu masz babo placek z drugiej strony dobrze ,że to lato nijakie to chociaż nie szkoda, za to moje róże pięknie kwitną i cieszą oko.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Cześc Dziewczyny :) to kiedy ruszamy na NFZ :?: :lol:
ODPOWIEDZ