Sanatoria ZUS 2018

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: sztani »

Mary . Chory klimat z tym ZUSem . Ja jeździłem na narząd ruchu a teraz jadę na oddechówkę i nie było problemu a może po drugiej stronie siedział człowiek (orzecznik) i mnie rozumiał . Składał bym jeszcze raz do skutku. :)
MAnty
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 sty 2017 15:47
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: MAnty »

wiesniaczkaela pisze: 18 sty 2018 11:40 Aniu , spokojnie przecież u steru jest PIS czyli Prawo i Sprawiedliwość . Więc sie nie bójmy Sprawiedliwość zwycięży :lol: :lol: :lol: :lol:(przez łzy) . Toż to już ktoś powiedział że jeżeli Sprawiedliwość jest zagrożona to trzeba zmienić Prawo .Bez obaw to będzie dobra sprawiedliwa zmiana ........Słowo nic nie wąchałam i nie piłam .Jakie piękne by to było :roll: :roll: :roll: A co pomarzyć nie można :?:
Super komentarza , brawo Ela , nic dodać nic ująć :D
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Fionka »

Mary składaj a jak to nie przyniesie oczekiwanego skutku , to do Stolycy . Przecież i tak tam teraz zapadają decyzje.
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

Ela,Sztani tak właśnie robię.
Najlepsze w tym jest to,że z tym orzecznikiem spotkałam się po raz trzeci i jest to jak na standardy ZUS człowiek bardzo pozytywny,empatyczny
wręcz :) zawsze miło nam się rozmawia,ale chyba się zafiksował na moim zdrowiu psychicznym,a dalej ściana :lol: Szkoda.
8asia
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 sty 2018 15:30
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: 8asia »

Witam, jestem tu nowa i szukam informacji o ośrodkach... Miałam operację kręgosłupa - mikrodiscektomie l5/s1 pod koniec października. Wniosek do zusu złożyłam w grudniu. Na komisji nie byłam, zaocznie przyznali mi rehabilitację. Dzisiaj otrzymałam telefon że 28 stycznia mam skierowanie albo do Augustowa albo do Olecka. Wybrałam Augustów. Z tego co wyczytałam to są tam jakieś 3 sanatoria.
zizu
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 gru 2017 22:09
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: zizu »

Problem polega na tym, że lekarz orzecznik nie koniecznie (nie chce inaczej tego nazwać) zna się na konkretnym problemie pacjenta.... skierowania ortopedyczne powinien badać ortopeda, sercowe :serce: (nie mówię o zakochanych :lol: ) kardiolog itd..... W moim przypadku przy sporym problemie z kręgosłupem badanie przeprowadzał...... uznany pediatra :shock: :shock: :lol: . Dostałem co chciałem... ale staję tu w obronie wielu osób odprawianych z kwitkiem :x przez niekompetentnych "specjalistów"
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

I to mi się podoba .....ludzie piszą co myślą czemu mamy się bać czy my coś złego piszemy.Przeciez to wszystko prawda nasze pieniążki więc chcemy za nie podreperowac swoje zdrowie bo wiadomo wyleczyć calkiem juz się nie da.Trzymam za wszystkich kciuki a tym którym odmówiono życzę odwagi żeby się odwowywali do skutku👍👍👍😊
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tak trzymać .Nic złego nie robimy a tylko prawdę piszemy. Wątpię czy to coś da ale kropla drąży skałę .
Jula6
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2018 20:43
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: Jula6 »

8asia pisze: 18 sty 2018 15:37 Witam, jestem tu nowa i szukam informacji o ośrodkach... Miałam operację kręgosłupa - mikrodiscektomie l5/s1 pod koniec października. Wniosek do zusu złożyłam w grudniu. Na komisji nie byłam, zaocznie przyznali mi rehabilitację. Dzisiaj otrzymałam telefon że 28 stycznia mam skierowanie albo do Augustowa albo do Olecka. Wybrałam Augustów. Z tego co wyczytałam to są tam jakieś 3 sanatoria.

8asia skąd jesteś,do którego zus skladalas wniosek?ubiegasz sie też o poszpitalne z nfz?jesteś na zwolnieniu?
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

8asia w wykazie na 2017 - 2020 widnieje tylko Biovita w Augustowie .
ODPOWIEDZ