Cieplice AGAT

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
tofiko2
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 mar 2012 10:48

Cieplice AGAT

Post autor: tofiko2 »

Czy wrócił ktoś ostatnio z sanatorium Agat w Cieplicach? Bardzo proszę o opinie i podpowiedzi.Jaro 66 obiecałeś zasięgnąć języka i odezwać się po powrocie,napisz jak było.
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Re: Cieplice AGAT

Post autor: ewa11 »

Byłam w tym sanatorium dwa lata temu. Mam miłe wspomnienia.Pokoje 1 i 2 os. niższe piętra były po remoncie . jedzenie dobre , baza zabiegowa też bogata. Basenu niestety nie ma. Ręcznik. czajnik, szklanka, talerzyk w każdym pokoju. Za telewizor, parking trzeba płacić ( już teraz nie pamiętam ile). Na parterze mały kiosk, gdzie można kupić kawę, słodycze, owoce , prasę itp. Alkoholu nie ;) . 0 22 trzeba było być w sanatorium. Kilka razy podczas całego turnusu pielęgniarki sprawdzały obecność w pokojach. Potańcówek w ośrodku nie było ale nie daleko była Zdrojowa i Lalka, tam można było się bawić. Okolica piękna. W ośrodku działa biuro, gdzie są organizowane wycieczki.Życzę Ci przyjemnej kuracji :)
cieszyn
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 10:08
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: cieszyn »

jestem obecnie w Agacie tzn. w sanatorium Agat :D jak potrzebujesz jakieś informacje to prosze pytac. Ogólnie to dopiero zapoznaje sie z obiektem ponieważ dopiero spedziłem 2 noce
tofiko2
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Bardzo się cieszę.że ktoś aktualnie w Agacie się kuruje i będzie mógł mi podpowiedzieć i doradzić.Interesuje mnie wszystko wybór pokoju,jakie zabiegi ,jaki personel medyczny a zwłaszcza lekarze, czy można wybierać zabiegi czy z góry narzucają,czy można się z nimi dogadać.Cieszyn dowiedz się bardzo proszę o parking , może istnieje możliwość wcześniejszej rezerwacji.Fajnie że się odezwałeś bo wiele możesz doradzić .Pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę miłego,udanego pobytu i samych miłych i pogodnych ludzi na turnusie.
cieszyn
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

tofiko kiedy jedziesz do Agat`u? Tak pytam zebym zdążył odpowiedziec na wszelkie pytania. Ogólnie jest ok z tym ze ja mam ok.30 lat i o towarzystwo troche ciężko ale dla chcącego nic trudnego. Coś co mnie zdziwiło to to że co 7 dni wyjeżdza jeden turnus i przyjeżdza nowy turnus. Na reszte pytań odpowiem za jakiś czas.
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 22:07
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: agat »

Tofiko2 8-)
Agat i Cieplice to dla mnie najpiękniejsze okolice i sanatorium całkiem niezłe.
Byłam tam ostatnio w zeszłym roku w listopadzie a wcześniej jesienią 2010 roku. Pokoje w większości jedno i dwu osobowe, wyposażone w podstawowe przybory tj. szklanki, talerzyki, sztućce, czajnik i radio. Jeśli chcesz za dodatkową dopłatą można mieć TV, tylko czy to potrzebne :?: :?:
Parking przed budynkiem strzeżony - opłata za dobę 2 zł.
W budynku mała kawiarnia gdzie można kupić napoje, jakieś słodycze itp. Jeśli chodzi o wieczorki taneczne to albo w Domu Zdrojowym albo w Polonii oraz inne małe bardziej kameralne lokale. W Agacie działa prężnie pan Marek tzw. kaowiec i organizuje mnóstwo wszelkiego rodzaju wycieczek a jeśli było by to dla Ciebie za mało to obok Domu Zdrojowego jest informacja turystyczna i biuro podróży, które też organizuje wycieczki.
Okolica piękna, zarówno ta bliższa jak i dalsza.
Jeśli masz jakieś pytania to pisz na PW.
Pozazdroszczę miejsca.
tofiko2
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Cieszyn ja do Cieplic jadę dopiero 23 sierpnia więc z odpowiedziami nie musisz się spieszyć.Napisałam wczoraj do Ciebie ale dziś widzę,że mojego wpisu nie ma.Pozdrawiam i życzę więcej optymizmu i pogody ducha.
tofiko2
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Agat dzięki za Twoje informacje.Czy mogłabym się jeszcze dowiedzieć o które pokoje warto powalczyć i o jakie zabiegi prosić?
cieszyn
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

tofiko za tydzień skończe turnus więc wtedy opisze moje spostrzeżenia odnośnie tego ośrodka.
nowa32
Na forum od: 25 lip 2013 14:09

Post autor: nowa32 »

Witam ,
wybieram się w październiku do sanatorium Agat , mamy pytania do was i z góry dzięki za odpowiedź :)
1. wszystkie pietra są odnowione ? gdzieś znalazłam wpis , ze tylko do 3 piętra ;/
2. jeśli sanatorium przyznane w ramach NFZ można rezerwować pokój wcześniej ?
3. Sprawdzają pokoje po 22?:)
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ