Sanatoria ZUS 2018

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
zaba-12
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2015 18:44
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: zaba-12 »

hehe, z NFZ mam na wiosnę, ale z ZUS-u też by się zdało ;) , bo tu się naczekałam trochę...będzie ok, nie ma co się martwić ...miłego dnia :kwiat:
Awatar użytkownika
maria 71
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2016 10:41
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: maria 71 »

Zaba-12, w jakim mieście byłaś na komisji?
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

zaba-12 pisze: 12 mar 2018 11:54 hehe, z NFZ mam na wiosnę, ale z ZUS-u też by się zdało ;) , bo tu się naczekałam trochę...będzie ok, nie ma co się martwić ...miłego dnia :kwiat:
Praca nie zając,jedz do Iwonicza,nie marnuj oczekiwania.No chyba,że dziecko w związek wstępuje.Pzd
Awatar użytkownika
zaba-12
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2015 18:44
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: zaba-12 »

komisja w Olsztynie, Pani dzwoniła przed chwilą ze skierowanie które mi wysłała mam oddać-bo się pośpieszyli. Skierowanie dostałam do Gdańska, i to na maj-szkoda nie pojadę. Do Iwonicza w kwietniu nie dam rady- zmiana pracy, ale może przełożą na maj...poczekam ;)
Awatar użytkownika
Ewucha
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2017 12:52
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Ewucha »

Witaj zda-rek1 więc ja złoźyłam wniosek o rehabilitacje z Zus coś około 16.01, komisja 02.02 mogłam wybrać poprosiłam o stacjonarne zawsze biore ambulatoryjne, po komisji ok 3 tygodnie odpowiedź jade nad morze do Pustkowa szybko od 27.03 pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Ewucha, bardzo Ci dziękuję, i gratuluję szybkiego przydziału :) To faktycznie, procedura przeszła błyskawicznie :) Rozumiem, że jeszcze Miałaś możliwość wyboru miejsca :?: ;)
Awatar użytkownika
Ewucha
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2017 12:52
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Ewucha »

Witam Zda-rek1 poprostu grzecznie spytałam czy mogę otrzymac rehabilitacje stacjonarną poniewaz biorę tylko ambulatorynie a na tym mi zaleźało :lol: wiec zdałam sie na Zus i tyle mysle ze jakbym zaproponowala moźe i dałoby rade wybrać trzeba próbować ,niewiem jak to działa ale mam podejrzenia ze orzecznik proponuje miejsce i czas ale to tylko moje spostrzezenia bo gdy chciałam zmienic datę wyjazdu powiedziano mi ze muszę pismo do orzecznika pisac on kieruje i on decyduje pozdrawiam
forumowicz

Na czym polega rehabilitacja ambulatoryjna, chyba ZUS często się tego trzyma :?:
Kuracjuszka_08
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2018 19:22
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Kuracjuszka_08 »

Zdar-ek1 pisze: 13 mar 2018 14:03 Na czym polega rehabilitacja ambulatoryjna, chyba ZUS często się tego trzyma :?:
Ambulatoryjna jest blisko miejsca zamieszkania i codziennie trzeba na nia dojeżdżać . ;)
forumowicz

Dzięki Kuracjuszka_08, to są takie same zabiegi jak w sanatorium :?:
ODPOWIEDZ