Sanatoria ZUS 2018

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Kuracjuszka_08
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2018 19:22
Oddział NFZ: Śląski

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: Kuracjuszka_08 »

Tak , tylko masz je na miejscu i śpisz w domu .nie jedziesz setki kilometrów ;)
Awatar użytkownika
zaba-12
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2015 18:44
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: zaba-12 »

grzegorz67 pisze: 12 mar 2018 12:46
zaba-12 pisze: 12 mar 2018 11:54 hehe, z NFZ mam na wiosnę, ale z ZUS-u też by się zdało ;) , bo tu się naczekałam trochę...będzie ok, nie ma co się martwić ...miłego dnia :kwiat:
Praca nie zając,jedz do Iwonicza,nie marnuj oczekiwania.No chyba,że dziecko w związek wstępuje.Pzd
przełożyli koniec maja -czerwiec , to samo miejsce więc jest cudnie...
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Zdar-ek1 pisze: 13 mar 2018 14:03 Na czym polega rehabilitacja ambulatoryjna, chyba ZUS często się tego trzyma :?:
ambulatoryjna jest w miejscu zamieszkania. Musisz w miejscu zamieszkania mieć przychodnie/szpital,który ma podpisaną umowę o taką rehabilitację. Zwracają koszt dojazdu -zazwyczaj wartość biletu miesięcznego.Miałam taką raz. Tak, jest tańsza bo ZUS nie płaci za koszty wyżywienia i zakwaterowania więc teoretycznie powinien się jej trzymać ale to bywa różnie. Korzystałam z ambulatorium i za stacjonarnej. Osoby z miejscowości, w których nie ma rehabilitacji ambulatoryjnej są "skazane" niestety na wyjazd do sanatorium A nie każdy chce, niektórzy by woleli na miejscu się leczyć.
Awatar użytkownika
Ewucha
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2017 12:52
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Ewucha »

Zda-rek u nas w zachodniopomorskim a widze źe ty teź z tego województwa jest w Szczecinie Szpital Zdroje i 3 Maja przychodnia niewiem skąd dokładniej jesteś wiec pisze tam gdzie ja chodzilam
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: woytek »

Szczęśliwa 13-stka przydział na 16 sierpień do Augustowa :D
Jolasia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 mar 2016 17:48
Oddział NFZ: Lubuski

Post autor: Jolasia »

Hej :D i ja złożyłam wniosek 12.03 czekam na komisje, będę informować co i jak :roll: :roll:
ewlinka7
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 cze 2014 20:24
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ewlinka7 »

Zdar-ek1 - jeżeli chodzi o rehabilitację stacjonarną to owszem.- trzeba na nią codziennie dojeżdżać, ale często sprowadza się ona do zabiegów typu: wszelkiego rodzaju prądy, laser, magnetronic, ultradźwięki, krioterapia miejscowa czy wszelkiego rodzaju gimnastyki no i.jeżeli są to masaże klasyczne. Nie wszędzie ale w niektórych sanatoriach masz dodatkowo możliwość skorzystania z różnego rodzaju zabiegów wodnych typu - kapiele perelkowe, hydromasaże i inne, basenu bądź to do plywania bądź tylko do gimnastyki, czasem kriokomory lub kriosauny czy wszelkiego rodzaju kąpieli czy okładow borowinowych - czego raczej w tej ambulatoryjnej - nie uświadczysz. .. przynajmniej ja się z tym nie spotkalam. Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów :lol: :kwiat:
ewlinka7
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Woytek - super - gratuluję terminu i miejsca :lol: :kwiat:
ewlinka7
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Jolasia - trzymam kciuki za pozytywne orzeczenie podczas komisji i fajny przydział miejsca i terminu :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Wniosek na reh.ZUS kto ma wypełnić ,lekarz POZ czy specjalista? Który wniosek dla komisji ZUS jest wiarygodniejszy ? Dzisiaj sklepowa takie pytanie zadała wiedząc ,że mam wysłany wniosek . Odpowiedziałem jej ,że w moim przypadku przez lekarza POZ i pojadę z NFZ.
ODPOWIEDZ