Sanatoria ZUS 2018

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: forumowicz »

Uważam ,że do każdego zabiegu jak i do relaksacji z udziałem psychologa powinniśmy się odpowiednio przygotować bo w końcu po to tam jedziemy. Wyciszenie i poddanie swego ciała zabiegom jest połową sukcesu , a druga połowa to dopiero poprawność wykonania zabiegów. Sami wiemy jak niektórzy wpadają na zabiegi, traktując je jako przymus , które kolidują w zaplanowanych czynnościach lub umówionych spotkaniach, mało tego podsuwają karty do podpisu. Ja osobiście lubię seanse relaksacyjne, odbieram je jako odskocznie od hałaśliwego otoczenia. A delikatna muzyczka w tle. Dlaczego nie ? bardzo lubię słuchać muzyki. Pozdrawiam
cekaj
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 gru 2013 17:06
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: cekaj »

peonia1959 pisze: 18 mar 2018 15:10 do relaksacji z udziałem psychologa powinniśmy się odpowiednio przygotować
możesz podpowiedzieć jak to robisz :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Miałam na myśli chęć brania udziału w takim spotkaniu, Nic ponadto :D :D :D
Jolasia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 mar 2016 17:48
Oddział NFZ: Lubuski

Post autor: Jolasia »

Witam 12.03 złożony wniosek, zaproszenie na komisję 26.03 :D czekam :shock:
Awatar użytkownika
mercedes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2012 13:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: mercedes »

witam wnniosek zlozony 8.03 komisja 26.03
Jolasia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 mar 2016 17:48
Oddział NFZ: Lubuski

Post autor: Jolasia »

:D mercedes czyli razem idziemy. Trzymam kciuki za pozytywną komisję :D Życzę fajnego miejsca i terminu. A skąd jesteś? Ja zielona góra :)
Awatar użytkownika
mercedes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2012 13:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: mercedes »

zgadza sie idziemy razem ja z Olsztyna . Wyniki oglosimy 26.03 po powrocie
Awatar użytkownika
Alusia 123
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 mar 2018 12:16
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Alusia 123 »

A ja byłam właśnie w Iwoniczu w Sanvicie też z ZUS-u i zabiegi miałam bardzo dobrze dopasowane; oceniam to sanatorium najlepiej
Marcepan
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2011 12:26

Post autor: Marcepan »

Hej :D Jestem tu pierwszy raz ;) Jestem po komisji zus z dn19.03. Zostałam zakwalifikowana do wyjazdu do sanatorium. Nigdy nie byłam w sanatorium. Kazano mi czekać 2 tyg na odpowiedź tzn pewnie termin i miejsce. I teraz pytanie: czy jak mi nie będzie pasować miejsce i termin to można się z zusem jakoś dogadać w tym temacie ;)? Jestem z łódzkiego a wolałabym jechać w góry ale nwm czy to możliwe? Schorzenia psychomatyczne :shock: Sprawdzałam mapke i jest Krynica i chyba tam miałabym najbliżej jeśli o te góry chodzi i byłam już i wiem jaki dojazd. 2 pyt to jak przyjdzie odp to za ile zus wysyła ?
Tojka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2012 19:13
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Tojka »

po pierwsze: po ok. 3 tygodniach dostaniesz zawiodomienie o terminie i miejscu - co do terminu, mozesz złożyc pismo o o jego zmianę, ale w pismie musza byc zawarte mocne argumenty odnośnie tej zmiany. Bardzo często wraz ze zmiana terminu idzie zmiana miejsca pobytu.
ZUS najczęściej wybiera miejsce oddalone od domu ok. 200 km.
po drugie: termin turnusu to najczęśćiej tak mniej więcj 3-4 m-ce, góra pól roku.

Jeszcze wszystko zalezy czy jestes osoba pracująca, czy na rencie, czy na świadczeniu rehabilitacyjnym - jesli te dwa ostatnie, to radziłabym nie odwolywac sie ani od terminu ani od miejsca.
ODPOWIEDZ