Sanatoria ZUS 2018
-
polonistka
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 16 sty 2015 20:32
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękowano: 4 razy
Re: Sanatoria ZUS 2018
-
Bosoporosie63
- Kuracjusz

- Na forum od: 07 lut 2018 17:41
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Sanatoria ZUS 2018 odmowa
Czy mial ktoś taką sytuację, że otrzymał od orzecznika skierowanie na prewencję, a potem ZUS zgłosił zarzut wadliwości orzeczenia lekarza orzecznika i przekazał sprawę komisji ? Nie jestem na zwolnieniu, wiec nie chodzi o świadczenie rehabiltacyjne. Czy może ktoś byl na takiej komisji ? Jaka moze być przyczyna podważania decyzji swojego pracownika, lekarza-orzecznika ? Bylam już wcześniej na pewencji i nie mialam problemów ze skierowaniem. Bedę wdzięczna za podzielenie sie podobnym doświadczeniem, bo nie mam pojęcia o co tu chodzi i czym to się skończy.
-
forumowicz
Zmienione rozporządzenie daje możliwości odwoławcze dwóm stronom
- zaba-12
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 11 gru 2015 18:44
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Sanatoria ZUS 2018 odmowa
ja miałam taką sytuację. Miałam komisję która cofnęła mi konieczność leczenia w formie sanatorium ponieważ moje ,,schorzenie jest utrwalone" i żadna rehabilitacja tego nie zmieni-to nic że zmniejszy dolegliwości bólowe i pozwoli dłużej pracować-całkowite ,,betony" na tej komisji orzekałyBosoporosie63 pisze: 28 mar 2018 21:01 Cześć, dobry wieczor.
Czy mial ktoś taką sytuację, że otrzymał od orzecznika skierowanie na prewencję, a potem ZUS zgłosił zarzut wadliwości orzeczenia lekarza orzecznika i przekazał sprawę komisji ? Nie jestem na zwolnieniu, wiec nie chodzi o świadczenie rehabiltacyjne. Czy może ktoś byl na takiej komisji ? Jaka moze być przyczyna podważania decyzji swojego pracownika, lekarza-orzecznika ? Bylam już wcześniej na pewencji i nie mialam problemów ze skierowaniem. Bedę wdzięczna za podzielenie sie podobnym doświadczeniem, bo nie mam pojęcia o co tu chodzi i czym to się skończy.
I od decyzji ,,szanownej komisji" nie ma już odwołania...
Życzę pomyślniejszych wiadomości
-
Bosoporosie63
- Kuracjusz

- Na forum od: 07 lut 2018 17:41
- Staż sanatoryjny: 4
- basiat
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 5
Pozdrawiam
- Jerzy Nowak
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 22 mar 2018 16:29
- Staż sanatoryjny: 2
bibi pisze: 21 mar 2018 15:21 Słuchajcie, to nie jest ściema , w pierwszej kolejności ZUS rozpatruje wysłanie zainteresowanego jak najbliżej miejsca zamieszkania, co wcale nie znaczy , że robią tak zawsze . Przede wszystkim zależy od schorzeń i możliwości najbliższych ośrodków, następnie termin w którym chcą się zmieścić , dalej to prośby nasze i życzliwość urzędnicza .
Wszystko to należy wymieszać i wyjąć karteczkę z miejscem przydziału![]()
powodzeniaRaczej ściema ja mogłem sam zadecydować gdzie mieszkam w Katowicach a wybrałem Polańczyk odległy o 320km żadnych fochów czy nacisków ze strony zusu pani zapytała tylko czy może wiem gdzie chciałbym pojechać i tyle wybierałem sam na termin czekałem 13 dni pozdrawiam
- Jerzy Nowak
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 22 mar 2018 16:29
- Staż sanatoryjny: 2
Witam. Czyli termin ma Pani na maj czy czerwiec?nikolka pisze: 27 mar 2018 17:37 Witam.
Bosoporosie
Na komisji byłam 19.02 a 06.03 dostałam info z Zusu. Czas oczekiwania- równo 3 m-ce. Jestem ciekawa gdzie i kiedy dostaniesz.W zeszłym roku byłam podobnie na komisji jak Ty - powiem Ci,że wtedy terminy o tej porze były na lipiec i sierpień ale udało mi się z miłą panią w zusie znaleźć termin na przełomie czerwca i lipca.
Pozdrawiam Wszystkich oczekujących.