Sanatoria ZUS 2018

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: sztani »

Parę stron wcześniej sugerowałem Bosoporosie (namawiałem ) do poczekania miesiąc i ponownie złożenie nowego wniosku o turnus . jednak koleżanka posłuchała innych ( ma prawo) i wyszło jak wyszło . Sytuacja się skomplikowała bo w papierach odwołania od odwołań (tu żart) w ZUS nic nie ginie . Trzeba było tak jak inni forumowicze posłuchać choć by mnie (nie skromnie powiem :) ) i składać za miesiąc nowy wniosek . Inni z tego co wiem z takiej drogi skorzystali i jadą .odwołanie nie zawsze znaczy dobrze . :( Jeżeli istnieje prostsza droga rozwiązania to zawsze z niej korzystam
Bosoporosie63
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2018 17:41
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Bosoporosie63 »

Nie, Sztani, nie skladałam odwołania ( zwanego sprzeciwem ). Odczekałam miesiąc z małym hakiem i składałam ponownie wniosek. Dokladnie tak ja sugerowałeś :) Opinia orzecznika pozytywna, ale ZUS dopatrzył sie wadliwości i czeka mnie komisja. Z czym to się je ?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Z tym ze mogłeś trafić na innego orzecznika ale nadzór pozostał ten sam.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Pusia Ciebie na kawie nie będzie w Ustroniu ? Myślę ,że zobaczyli pierwszy wniosek z odmową i drugi z przyznaniem Ci turnusu . chcą sprawdzić na jakiej podstawie odmówiono a potem przyznano ( na innej komisji).. Mają pewnie jakieś swoje procedury a może program który takie nowinki ;) wyłapuje. Bo jak to może być jeden nie dał drugi przyznał . Bosoporosie Życzę Ci pozytywnej odpowiedzi i komisji. :)
Ostatnio zmieniony 29 mar 2018 09:50 przez sztani, łącznie zmieniany 2 razy.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

........ZUS rozpatruje wysłanie zainteresowanego jak najbliżej miejsca zamieszkania, co wcale nie znaczy , że robią tak zawsze........
Jerzy jednak nie ściema ale zauważ , że napisałam iż nie zawsze tak jest , dodam , że niejednokrotnie można sugerować gdzie i kiedy chce się jechać . Życzę sobie oraz innym aby nasze życzenia były realizowane i niezawodnego zdrówka :kwiat:
Awatar użytkownika
Jerzy Nowak
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2018 16:29
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Jerzy Nowak »

bibi pisze: 29 mar 2018 09:46
........ZUS rozpatruje wysłanie zainteresowanego jak najbliżej miejsca zamieszkania, co wcale nie znaczy , że robią tak zawsze........
Jerzy jednak nie ściema ale zauważ , że napisałam iż nie zawsze tak jest , dodam , że niejednokrotnie można sugerować gdzie i kiedy chce się jechać . Życzę sobie oraz innym aby nasze życzenia były realizowane i niezawodnego zdrówka :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jurku a jaka to odpowiedz Twoja . Powielenie bibi :o
Na forum istnieje zwyczaj ,że nie powielamy (cytujemy) poprzednika jeśli nasza odpowiedz jego dotyczy. Prosi o to nie sztani a Moderator. :) Pozdrawiam
zuza-zuza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2017 13:08
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: zuza-zuza »

zuza-zuza pisze: 14 mar 2018 19:21 Ja chcę do Cieplic!
:kwiat:
.....
Dla śląskiego ZUSu Cieplice raczej niedostępne, nawet teoretycznie, więc chyba tylko złota rybka może mi pomóc? Chcę do Cieplic, proszę :)

Nie uwierzycie.... 8-)

Jadę do Cieplic. Jak tu nie wierzyć w złotą rybkę?

I wiecie co... przestanę chyba czytać forum, bo od razu trafiłam na opinię, że Cieplice to...najgorszy możliwy wybór :roll:
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 19:04
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: sergio_1 2 3 4 »

Kto tak pisze?!!??!. Cieplice hm zajrzyj na baseny termalne polecam warto. Bardzo ładne miejsce z klimatem. :)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

zuza zuza wybór należy do Ciebie czy czytać czy nie opinie na forum ale gdybyś nie przeczytała tych nawet negatywnych opinii to nie wiedziała byś ,że są i super . Bo ilu forumowiczów tyle opinii . czekamy na Twoją po powrocie lub jeszcze w trakcie pobytu z Cieplic. Dla mnie okolice Cieplic i same Cieplice rekompensują wszystko.
ODPOWIEDZ