Jaki i gdzie jest okres oczekiwania na skierowanie na rehabilitację ogólnoustrojową ?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 8 razy

Jaki i gdzie jest okres oczekiwania na skierowanie na rehabilitację ogólnoustrojową ?

Post autor: jacky6 »

To jest tylko pozornie temat bliźniaczy do oczekiwania na skierowanie do sanatorium.

Osobiście dotknęły mnie dwa terminy - jeden roczny a drugi dziesięcioletni.

Detale w trakcie dyskusji.

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:

MarzenaS
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 lis 2016 16:54
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Re: Jaki i gdzie jest okres oczekiwania na skierowanie na rehabilitację ogólnoustrojową ?

Post autor: MarzenaS »

Hej:) jacky6
Ja niedawno składałam skierowanie wydane ze szpitala na rehabilitację narząd ruchu( z tego co się dowiedziałam ogólnoustrojowa jest łatwiejsza do uzyskania). Więc złożyła skanem (skierowania i wypis)do kilku szpitali uzdrowiskowych i w Ustroniu po kwalifikacji zaproponowali mi za pół roku i w Połczynie i w Zakopanym bliższe terminy były.Bo w niektórych miejscach to masz rację czeka się od 2uch lat wzwyż:( a Jeszcze w Konstancinie-Jeziorna tez po kwalifikacji na która jesteś zapisywany tez jakieś szybsze terminy były:Powodzenia wszystkim szukającym:))
viva15
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2011 22:11

Re: Jaki i gdzie jest okres oczekiwania na skierowanie na rehabilitację ogólnoustrojową ?

Post autor: viva15 »

Witam, mam skierowanie na rh ogółnoustrojową z poradni rehabilitacyjnej, Gdzie mogę je wysłać aby czas oczekiwanie nie był np 8lat? Moze ktoś cos w tej sprawie doradzic? Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ