Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witam. Jestem tu nowa chciałam zapytać ile czeka się w śląskim na decyzję? Byłam na komisji 15 marca i ciekawa jestem czy do 9 kwietnia dostanę decyzję kiedy i gdzie jadę? Jestem na zwolnieniu, wniosek skaldala sama bo tak kazał lekarz po pierwszej komisji. Pozdrawiam
Dziękuję wszystkim za rady
Czyli jest tak jak myślałam, że samo odwoływanie się, dla "walki z systemem" może przynieść więcej szkód niż pożytku. Nie będę się odwoływać, a z nowym wnioskiem poczekam, uzyskałam dziś informację od pani w ZUSie, że na dzień dzisiejszy mają terminy za 5 miesięcy, bo jest nieco zamieszania z tym uprawomocnianiem orzeczeń i odwołaniami, więc oczekiwanie się wydłużyło.
pozdrawiam
Palka pisze: 04 kwie 2018 12:50
Witam. Jestem tu nowa chciałam zapytać ile czeka się w śląskim na decyzję? Byłam na komisji 15 marca i ciekawa jestem czy do 9 kwietnia dostanę decyzję kiedy i gdzie jadę? Jestem na zwolnieniu, wniosek skaldala sama bo tak kazał lekarz po pierwszej komisji. Pozdrawiam
Palka, po wizycie u orzecznika czeka się 14 dni , po tym terminie ZUS przysyła decyzję z terminem i miejscem gdzie będziesz odbywać kurację.
W praktyce różny jest okres oczekiwania , w zależności od jednostki ZUS , w jednym województwie jest to niezwłoczne tj na 15 dzień jest wysyłka ,
a w innych co najmniej tydzień później + czas na doręczenie przez pocztę . Teoretycznie powinnaś już otrzymać korespondencję.
Molly43 pisze: 03 kwie 2018 21:38
Dzień dobry. Jestem totalna świeżyka w kwestiach sanatoryjnych wiec tu zapytam. Dzisiaj złożyłam wniosek do ZUS o prewencję rentowa. Jestem pprawie 100 dninazwonieniu z powodu operacyjnego leczenia nadgarstka. Zwolnienie wg ortopedy będzie przedłużone. Byłam już na kontroiZUS i nie podważyli zwolnienia. Narazie 2 serie po 10 zabiegow rehab. w przychodni nie uroichomily ręki w stopniu zadowalającym. Za 2 tyg.zaczynam kolejny cykl ale lekarz zasugerował sanatorium. I teraz pytanie czy mam szanse wyjechac bo poza ręka raczej jestem zdrowa. Czy mogą mi przyznać lecznie ambulatoryjne skoro mieszkam w dużym mieście? Jakie są Wasze doświadczenia?
Witam. Ja również, poza nadgarstkiem, jestem zdrowa. Lekarz orzecznik sam zasugerował prewencję rentową podczas komisji o świadczenie rehabilitacyjne. Dostałam stacjonarne, bo jestem z małego miasteczka. Na prewencję masz duże szanse, natomiast czy stacjonarnie, czy ambulatoryjnie zależy już tylko od orzecznika.
Dziś dostałam decyzję.. Osieczek.. nie wiem czy się cieszyć czy nie. Zdania są różne, ile ludzi tyle opinii.. pierwszy raz jadę i od razu nie zafajna miejscówka, ale co poradzić. Może nie będzie źle