Niepełnosprawni-Protest w Sejmie

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Re: Niepełnosprawni-Protest w Sejmie

Post autor: Hipokryt »

Totalnym nietaktem jest propozycja Premiera, który ma nałożyć tzw. "daninę solidarnościową" na bogatych aby zdobyć środki dla niepełnosprawnych. Znam już sytuację, że w bliskiej rodzinie robią się podziały bo bogaty Brat powiedział do własnej Siostry, że "będzie teraz musiał więcej zap...lać bo jego pieniądze będą mu zabierane" - dla chorego dziecka jego Siostry.
Co myślicie o takiej sytuacji?
Potwierdzam, że ten temat powinien zniknąć bo wprowadza tylko wzajemne nieporozumienia a nawet zawiść.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2018 08:50 przez Hipokryt, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Dlaczego ma zniknąć? Czy nie można wyrażać swoich opinii bez ataków,agresji i innych negatywnych zachowań?
Problem jest i jak wiadomo nie jedyny,a rządzącym zależy tylko i wyłącznie na zdobyciu elektoratu.
Z pustego i Salomon nie naleje....
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Wiem że każdy ma prawo do własnego zdania ..Ale pamiętajcie nikt w niczyich butach nie chodzi .A kiedyś ..kiedy ja powinnam zarabiać i odkładać na emeryturę byłam w domu z dzieckiem który potrzebowało pomocy i zadbałam o to aby w życiu dał sobie radę ..(wiem że niepełnosprawnośc jest rózna i nie można wszystkiego wrzucić do jednego worka )..i nigdy nie wyciągnęłam ręki do państwa ...nikt nigdy nie zainteresował się tym czy ja daję radę ..Uważam że osoby opiękujące się osobami niepełnosprawnymi powinni mieć płaconą składkę emerytalną ..Bo kiedyś ta osoba zostanie sama ...skazana na samą siebie ..i często tu jest dramat bo pozostaje bez środków do życia ... :cry:
forumowicz