Ziemowit Iwonicz-Zdrój 26.07.2018 z Biłgoraja

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
jeni42
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2013 10:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Ziemowit Iwonicz-Zdrój 26.07.2018 z Biłgoraja

Post autor: jeni42 »

Krynia68 pisze: 05 lip 2018 12:17 Tak pokój 3 osobowy ja i dwie starsze emerytaki. ...obrazu popAdam w depresję 😀😀😀😀
Krysia, z całym szacunkiem... ja za moment będę emerytką, też byś popadła w depresję w moim towarzystwie?
Czasami emerytki przegonią te młodsze... Ja uwielbiam towarzystwo emerytek... a na ucho Ci powiem, że w tym samym terminie, w Górniku, będzie Ewa Kuczewska... Pamiętasz ją? Pracowała w Twoim budynku... Chciałabym mieć tyle werwy co ona i tak wyglądać jako emerytka :D
Buziaki Kochana i spokojnie, nie bądź pesymistką...
Krynia68
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 mar 2018 07:32

Post autor: Krynia68 »

Uspokuj się. .ty to byś jeszcze nie jedną młoda zakasowala 😅😙😊
Awatar użytkownika
jeni42
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2013 10:43

Post autor: jeni42 »

Krynia, to niezależnie od wieku... albo ma się to coś, albo nie... :D
Jesteśmy już w tym wieku, że możemy sobie dobierać towarzystwo. Nie musimy przebywać wśród ludzi zgnuśniałych, niezadowolonych z życia.
Jak my jesteśmy wesołe, otwarte na ludzi i życie całą pełnią, to i takimi ludźmi się otaczamy...
Będzie super, zobaczysz.... Masz Madzię, Basię... no i oczywiście, ani się obejrzysz, dołączymy my :serce: :kwiat:
Ola35
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2018 14:59
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Ola35 »

Nie załamuje się. Może będzie to dwóch młodych emerycikow i wszyscy będą ci zazdrościć. Jak będzie nudno to u nas pokój otwarty. :lol: :kwiat:
Alabama
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2018 20:20

Post autor: Alabama »

Stomil Ziemowit w Iwoniczu Zdroju
Ja tu chcę na trochę inny temat zabrać głos
Witam wszystkich.
W Ziemowicie byłem dwa razy w latach poprzednich i wspominałem miło pobyt w tym ośrodku aż do tego roku gdzie zmieniłem zdanie.
W Ziemowicie mają gdzieś kuracjusz.Dla nich jesteśmy klientami dla których łaskę robią że nas przyjmują do swojego ośrodkach.Zamieszanie z rezerwacją pokojów i to bez różnicy czy z dofinansowania czy z NFZ czy ZUS-u czy pełnopłatny.Jednym potrafią dać piękny nowo odremontowany pokój a innym proponują albo dają pokój rudera który prosi się o remont nie o to żeby zakwaterować w nim kuracjusza.Albo dają nowo odnowiony pokój ale taką mała klitkę że drzwi od balkonu się nie otworzy ponieważ stoi w pokoju łóżko które blokuje te drzwi.
Sprzątaczka do pokoju zaglądnie raz na cały pobyt kuracjusza żeby po sprzątacz pokój a jeśli przyjdzie drugi raz to już jest cud.Jeśli śmieci z kosza w pokoju kuracjusz sam nie wyniesie to tego sprzątaczka nie zrobi i tak się gromadzą w koszu śmieci aż któregoś dnia już się nie mieszczą w koszu.
Pielęgniarki na ośrodku zgrywają wielkie panie robiąc problemy przy zdaniu karty zabiegowej i odebraniu wypisu.Jak jedzie ktoś prywatnie do Ziemowita i nie zgłosi pielęgniarce parę dni wcześniej że chce wypis to go nie dostanie.
Ziemowit jako jedyne sanatorium w Iwoniczu Zdroju nie daje prowiantu jak kuracjusz jedzie na wycieczkę i z tego powodu nie będzie go na którymś albo na wszystkich posiłkach.A co najlepsze tą informacje dostaje tylko na początku turnusu z ZUS-u a prywatni i turnusy rehabilitacyjne nie mają takiej wiedzy do chwili kiedy jadą na wycieczkę i są pewni że prowiant dostaną.Taką politykę ten ośrodek wprowadził od kiedy się zmieniła pani dyrektor.Wszystkie inne ośrodki normalnie dają prowiant za dany posiłek/i na którym/ch się nie będzie.
Więc jeśli jedziesz do Ziemowita w Iwoniczu Zdroju to współczuje ponieważ robi się tam dziadostwo.
Plusem jest że jedzenie jest dobre i nawet dość dużo dają na posiłki,baza zabiegowa duża i na miejscu.A i w dniu wyjazdu jak by ktoś potrzebował podwózki do autobusu z bagażem to jest możliwość nie odpłatnie żeby podwiózł pracownik ośrodka tylko trzeba odpowiednio wcześniej na recepcji zgłosić to.Nie opłaca się taxi zamawiać ponieważ za krótki kawałek który trzeba samochodem pokonać to sobie śpiewają około 15-20 zł.A pracownik ośrodka to zrobi za darmo tylko trzeba zawczasu o tym pomyśleć a nie w ostatniej chwili załatwiać z recepcją.
Ja w Ziemowicie byłem już trzeci raz i ostatni.Jedynie pojadę tam z przymusu jak mnie wyśle NFZ (odpukać) a dobrowolnie na pewno nie.
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 14:19
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: madzia »

jeni42 pisze: 05 lip 2018 14:49 Krynia, to niezależnie od wieku... albo ma się to coś, albo nie... :D
Jesteśmy już w tym wieku, że możemy sobie dobierać towarzystwo. Nie musimy przebywać wśród ludzi zgnuśniałych, niezadowolonych z życia.
Jak my jesteśmy wesołe, otwarte na ludzi i życie całą pełnią, to i takimi ludźmi się otaczamy...
Będzie super, zobaczysz.... Masz Madzię, Basię... no i oczywiście, ani się obejrzysz, dołączymy my :serce: :kwiat:
Już się pogubilam jedziesz z Zus czy z Nfz?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Alabama , dobra to ocena ośrodka nie jest ale i za krytyczną należy podziękować :)

Tylko taka mała uwaga , powinieneś to umieścić w dziale "oceń sanatorium".
Alabama
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 05 lip 2018 20:20

Post autor: Alabama »

Ok bibi
Waldunio
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 gru 2013 13:05

Post autor: Waldunio »

Alabama. Byłem w zeszłym i dwa lata temu w Ziemowicie. Teraz jadę 3 raz. I będę jeździł dalej.
Waldunio
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 gru 2013 13:05

Post autor: Waldunio »

Żeby nie wiem jak się ktoś starał komuś dogodzić to mu nic nie wyjdzie. Zawsze znajdzie się jakiś malkontent.
Niech żyje GANG.
ODPOWIEDZ