Szczawno Zdrój Dom Zdrojowy od 14,08,2018

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 25 razy

Re: Szczawno Zdrój Dom Zdrojowy od 14,08,2018

Post autor: Zosia »

No proszę ale piękną laurkę wystawila Jolasia . Nawet ode mnie ,która byłam już tam 7 czy 8 razy- bo bardzo lubię to miejsce- Szczawno nie otrzymało tak wysokiej oceny. Ale jak widać każdy odbiera inaczej. Dla mnie Młyn to prawdziwy młyn to już bardziej polecałabym Astor czy Legendę (jak byłoby z kim :lol: ) a zabiegi w DZ były raczej kiepskie czyżby jakoś bardziej urozmaicili teraz bazę ? Wszystko co najlepsze było w Przyrodoleczniczym. Pokoje, tak najlepsze od strony ogrodu z tarasem -III piętro . Pozdrawiam i wszystkim życzę takiego zadowolenia z jakim wyjechała Joasia . Szczawno ma swój urok i jak widać potrafi przyciągać :lol: Teraz ze względu na bazę zabiegową nie chciałabym tam jechać ale z pewnością nie raz odwiedzę jeszcze to miejsce.
iza123321
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 02 cze 2018 15:56

Post autor: iza123321 »

I ja w końcu wróciłam i ochłonęłam, więc mogę na spokojnie ze swojego laptopa napisać.Przebywałam w Domu Zdrojowym ze skierowania NFZ. Ponieważ przyjechałam stosunkowo wcześnie - moje zakwaterowanie było nie najgorsze, ale był to pokój 3 osobowy( zapomnijcie o 2 lub 1 osobowych, to co napisane na stronie Sanatorium Szczawno-Jedlina - to bajki).Mieszkałam nie od ulicy ( bo tam głośno), ale od drugiej strony - powiedzmy trawnika, i to co mi bardzo przeszkadzało to smród kanalizacji ( ogromny , bardzo nieprzyjemny, zwłaszcza gdy padał deszcz). Pokój był na ogół sprzątany systematycznie- jedną szmatą całość. Posiłki takie szpitalne, zupy - lury, za to chleba i dżemu nigdy nie zabrakło. Bardzo mało warzyw. Hitem był suchy prowiant - jeden kabanos i 2 plasterki sera. Posiłki wydawane w 2 ogromnych salach, bez klimatyzacji,w okropnym upale.
Zabiegi - w zasadzie ja jestem zadowolona, ale hitem było picie wody w Pijalni - traktowane jako zabieg.Personel różnie, kulturę wynosi się jednak z domu.
Szczawno urocze, piękna okolica, cudne parki, blisko do Wałbrzycha - też cudnego.Szybki dojazd autobusami miejskimi.
Masakrą nazywam tzw wycieczki, na ogół były to biegi, a nie spacery ( bieg przez Wrocław,bieg przez Wiedeń,bieg przez Pragę, bieg przez zamek Książ). Moim zdaniem były źle zaplanowane, wycenione, wszystko po łebkach, ale były.Dodam też, że wycieczki ponad 12 godzin to dodatkowa opłata 50 zł dla uzdrowiska.Uczestnicy wycieczek tych na których ja byłam, bardzo niemili, roszczeniowi, nieuprzejmi - ja to tłumaczyłam wielkim sfrustrowaniem i nie zadowoleniem z warunków pobytu.
Tzw wieczorki tylko w Młynarzu, chociaż straszny tam zaduch i ciasnota, ale super "załoga".
Ja mieszkałam w Domu Zdrojowym, gdzie odbywały się różne koncerty. Słyszałam wiele krytycznych uwag odnośnie innych np Młynarza, Anki,Pioniera, Dąbrówki - zły stan , ciasno, bardzo ubogie warunki.
Ja nie polecam i na pewno drugi raz tam nie pojadę, nawet jeśli dostanę tam skierowanie.
Wydaje mi się ,że NFZ za bardzo ingeruje i nie słucha i nie czyta tego co pisze lekarz kierujący.
Ale odpoczęłam czego życzę wszystkim kuracjuszom.
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 24 razy

Post autor: wiktor64 »

Dzieki za opinie :) :) :kwiat: