Iwonicz Zdrój - Stare Łazienki
Re: Iwonicz Zdrój - Stare Łazienki
- Małgosia69
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 14 cze 2011 22:49
- Oddział NFZ: Łódzki
Po dotarciu na miejsce od razu zainkasowano od nas dopłatę za pobyt (pobyt z refundacją NFZ) bez obejrzenia pokoju.
Sam pokój oceniam jako stary, brudny i zaniedbany nie wspominając już o przestarzałych oknach drewnianych zalepianych kitem. Jeszcze gorsza od pokoju była łazienka. Brudna, zagrzybiona co szkodzi zdrowiu, z przeciekającą wanną ( odpływ wanny był zatkany). Hydraulicy interweniowali 2 razy lecz sami uznali naprawianie tego za bezsensowne ponieważ cała instalacja sanitarna jest nie remontowana od wielu wielu lat jak nie wieku. Przechodzimy do wyżywienia o ile to co jedliśmy można tak nazwać. Obiekt korzysta z cateringu, który był po prostu nie dobry. Dało się wyczuć bardzo niską jakość produktów, dania były monotonne i podawane w małych porcjach. My oraz inni kuracjusze uważaliśmy że ziemniaki podawane nam na obiad były pastewne bo nie dało się ich jeść. Po interwencji kuracjuszy sytuacja poprawiła się lecz tylko na 3 dni przy 3 tygodniowym pobycie. Brak deserów oraz owoców. Jeśli chodzi o spędzenie aktywnie czasu na terenie obiektu to chyba jeśli sobie ktoś sam zorganizuje. Wycieczki dodatkowe były odpłatne wyczerpujące i wymagały dobrej kondycji. Sprzątanie pokoi odbyło się 2 razy w ciągu całego pobytu a udogodnienia w postaci wymiany pościeli i ręczników to był dodatkowy odpłatny luksus. Same ręczniki zachęcały do wycierania nimi wody z podłogi. Oczywiście do opłat trzeba doliczyć opłatę klimatyczną - 70zł / os., Telewizor oraz czajnik w pokoju. Obiekt nakazywał powrót do pokoi o 22 nawet kuracjuszom przebywającym tam prywatnie. Same zabiegi były krótkie 10 minutowe i organizowano je nawet w porze posiłków. Obsługa była nie przyjemna. Ogółem odradzamy pobyt w tym ośrodku no chyba że ktoś bardzo lubi spędzać czas tak jak to było za głębokiej komuny. Dopłata za pobyt wynosiła 509 zł/os.
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 12 razy
A raczej na pewno - tam autorka postu podana z imienia i nazwiska.
O ile prawdziwe, to uwiarygodniałoby opisane fakty.
- robbo32
- Kuracjusz

- Na forum od: 26 lis 2018 10:37
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
Powiedzcie mi czy mogę zrezygnować z tego przydziału i z czym się to dla mnie wiąże?
Czy są jakieś powody, dla których można zrezygnować lub przełożyć wyjazd?
Pozdrawiam Robert
Tak to prawda Stare Łazienki to masakra.lepiej dzwon lub jedz i podaj sensowne wytłumaczeni, że w tym terminie nie możesz i zmienia na inny termin i obiekt. Sam Iwonicz jest piękny ale zależny gdzie trafisz.Powodzenia