http://www.gratka.pl/pracuje/artykul/pr ... id,tm.htmlDotka pisze: 05 paź 2018 23:04 Czy to prawda, że jadąc na tzw "poszpitalne" dostaje się 70% pensji, a nie 80% jak na zwykłym l4? Czy takie zwolnienie dostaję na początku pobytu czy tak jak przy prewencji ZUS na zakończenie?
Poszpitalne
- ulanie
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 cze 2014 17:14
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Poszpitalne
- ulanie
- Super Kuracjusz

Raczej lekarze w sanatorium pytają czy na cały pobyt wystawić L4, to moje życie pewnie można.Dotka pisze: 06 paź 2018 10:41 A nie wiesz może czy częściowo można wziąć l4 A częściowo urlop? Albo chociaż l4 nie od początku pobytu, bo zaczynam w sobotę więc bez sensu, żebym miała zwolnienie na weekend skoro pracuję od poniedziałku do piątku
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękowano: 1 raz
- ulanie
- Super Kuracjusz

Sztani mnie pytałsztani pisze: 06 paź 2018 14:18 można i tydzień zwolnienia i reszta urlop lub odwrotnie nie ma problemu tylko trzeba powiedzieć na początku kiedy zapytają . Lekarz nie pyta (jego to nie interesuje) tylko albo pielegniarki albo osoby zajmujące się wypłatą za przejazd one często zajmują się wypisywaniem ZSLA( L 4 ) mój opis dotyczy wyjazdu z ZUS ale brany jest pod uwagę w innych sytuacjach
-
forumowicz
Ja łączyłam urlop ze zwolnieniem , oczywiście w takiej konfiguracji abym jak najmniej traciła finansowo
- ulanie
- Super Kuracjusz

Bibi a jaka konfiguracja jest najlepsza?bibi pisze: 06 paź 2018 21:54 W każdej opcji zwolnienie lekarskie jest dobrowolne , organizacyjnie każda placówka sama ustala do czyich obowiązków należy przygotowanie zwolnienia lekarskiego.
Ja łączyłam urlop ze zwolnieniem , oczywiście w takiej konfiguracji abym jak najmniej traciła finansowo![]()