Marsz Równości w Lublinie czy jesteś tolerancyjny? czy jestem tolerancyjny?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Marsz Równości w Lublinie czy jesteś tolerancyjny? czy jestem tolerancyjny?

Post autor: forumowicz »

.ludzie żyją swoim zyciem nikt na nikogo ostentacyjnie sie nie gapi

ostentacyjny

książkowo: zachowujący się tak, aby zwracać na siebie uwagę, rzucać się w oczy, manifestować swoją obecność; demonstracyjny, manifestacyjny
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Peoniu znam znaczenie słowa ostentacja Nie potrzebny tu słownik I cytat z niego może powinienem użyć słowa nachalny . Zwykle czepianie sie a nie wyrarzanie swojej opinii .Ale slowo ostentacja też tu pasuje . Aby dokończyć moją myśl to chodziło m oi gapienie się na inność drugiego czy to w ubiorze,zachowaniu czy choćby kolorze skóry czy chocby orejmowanie ,trzymaniesie za rece osob innej orientacji. Może zamiast cytowania formułki napisz po prostu jakie jest Twoje zdanie pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Dodam jeszcze do tego niepełnosprawność intelektualnąi i ruchową
forumowicz

Tolerancja to dla mnie słowo ważne.Toleruję i jestem wyrozumiały dla inności seksualnych to tych innych :!: :arrow: jest decyzja i życie nie skupiam się natomiast na ich przesłaniu ponieważ akurat mi nie po drodze z nimi.Mniejszośći etniczne jak najbardziej tak jak napisała Felice wnoszą kolor smak zapach w tym smutnym świecie. :) ale też pod warunkiem ,że przestrzegają praw państwa w którym żyją nie zagrażając zdrowiu czy życiu innych obywateli.
Politycy niech sobie będą różni pod warunkiem szanowania swoich kolegów z innych partii i ich poglądów.Mniejszości religijne i większości religijne pod warunkiem ,że na ich rękach nie ma krwi niewinnych ludzi :evil: W innym przypadku nie utożsamiam się z nimi i daję temu głośno wyraz . :evil: Inność intelektualna i niepełnosprawność nie czyni ludzi gorszymi i warto to wpisać w swoją tolerancję .
Może po rowerze rano coś skrobnę więcej ;) :D
Pytanie może jeszcze :
Tolerujemy i jesteśmy tolerancyjni dla innych czy tylko mówimy ?
Poprzyj to przykładem ;) :D
forumowicz

Tolerancja tak! manifestowanie tego w celu aby to był wzór nie! koniec kropka!
forumowicz

Nie dopisałem ale dopiszę ważne słowo i czyny :)
W społeczeństwie demokratycznym jest miejsce na demonstrowanie swoich poglądów w miejscach publicznych ,nie popierasz nie idziesz popierasz idziesz koniec kropka :!: :)
forumowicz

Idąc Max za Twoim myśleniem należy zamknąć kościoły ,zakazać procesji pielgrzymek i wszystkiego co publicznie prezentuje KK czyż nie tak? To jest też sposób na wzór do naśladowania i licznie naśladowany poprzez rzesze wiernych na tychże wydarzeniach.Tolerancja tak tylko marsz równości nie no no :?
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Kuracjusz
Zapodał temat " Marsz równości w Lublinie"

Zastanawiam się dlaczego ten właśnie marsz jest tak komentowany.
Dlaczego bo w Lublinie ?
Dlaczego takie marsze odbywają się w innych Miastach i JEST ok

Odbieramy Marsze równości przez DWA pryzmaty dla jednych dla Elektoratu Mocno ortodoksyjnie Prawicowego jako MARSZ DEGENERATÓW -Smutne jest to bo dla Wielu Równość to Geje i Lesbijki oraz inne dewiacje
Tak może i główną siłą są te Środowiska

Dla drugich Równość to Osoby innego wyznania, innego KOLORU SKÓRY czy Osób INNYCH - może schorowanych Może Poszkodowanych przez LOS.

Marsz Lubelski .

Zastanawiam się dlaczego Lublin dopiero w roku 2018 Doczekał się takiego Marszu czy Świadomość i Tolerancja jest jest tam Niższa niż w Warszawie czy innych Miastach.
Znam Wielu lublinian -Ludzi Tolerancyjnych
Wszak w Lublinie mieszka wielu cudzoziemców - Dużo Ukraińców ,Białorusinów i innych Nacji są tam i geje jak i lesbijki jak w całym Kraju.

Smutne jest jedynie tak ,że HOMOFOBIA aż tak zawładnęła ludźmi
forumowicz

no więc odpowiem Ci Kuracjusz i Tobie podobni przeciwnicy kościoła,natomiast zwolennicy dziwnych stworów a zarazem miłośnicy,komuny,lewicy PO KOD wszelakich innych stworów,przeciwnych Polsce,nie mogących pogodzić się z porażką polityczna,stratą pieniędzy jak się było SBkiem,PZPR owcem,trepem wojskowym,milicjantem zomowcem itd itd, tak jestem przeciwnikiem,popieram natomiast kościół i zawsze będę popierał!
forumowicz

a Tobie Kuracjusz mogę jedynie współczuć,jedynym Twoim hobby czy celem jest zakładanie wątków przeciwnych Kościołowi natomiast popierających wszelkie przeciwników,chyba Ci chodzi o skłócenie ludzi,nie wiem,bywaj zdrów i podniecaj się tym,ja skończyłem dyskusję.pa!
Zablokowany