Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Kasiu...w ciescie francuskim nigdy nie robiłam.Proponuję w płatkach kukurydzianych i majonezie.
Pieczarki tarkujesz na dużych oczkach.cebula w kostkę .dól.pieprz i na patelnię do odparowania.Pierś jak na schabowe pokroić. Delikatnie rozbić. Nakładać na środek ten farsz ze słupkiem sera żółtego.Szczelnie zawinąć.Obtoczyć dokładnie w mące .potem w majonezie i na końcu w pokruszonych na drobno płatkach kukurydzianych.Ja piekę w piekarniku przeważnie.Szkoda stać przy patelni.Czasami pieczarki zastępuję papryką czerwoną.też podsmażam z cebulą tylko papryką b.drobno pokrojoną.Smacznego.!
Drugie dobranoc!
Jeśli chcesz w ciescie francuskim.to proponuję wszystko w kostkę pokroić. Podsmażyć najpierw pierś. potem dodać pieczarki a potem cebulę.Przyprawić lekko z czosnkiem.Zimne wymieszać z serem zołtym potarkowanym.Pokroić ciasto na 6-9 kwardatow .położyć farsz i łączyć rogami jak sakiewki.Skleić brzegi.Posmarować roztrzepanym jajkiem i obsypać sezanem.Piec na złoto ok.30 minut na 165 st.
Trzecie dobranoc
Ciągnie mnie do garów jak nie wiem co.
Ja dziś też walczyłam do trzeciej. Nie mogłam spać.
Dorota ja to chciałam zrobić pierś rozbić położyć na ciasto francuskie na to pieczarki podsmażone z cebulką czosnkiem i świeżą natką pietruszki, trochę sera żółtego i wszystko zwinąć w taką roladę i do piekarnika.
Taki miałam plan.
Czy mięso upiecze się? Ciasto francuskie krótko piecze się. Nie lepiej w takim razie pierś zamarynować.Pokroić w słupki.Obsmażyć dookoła.Pieczarki musisz koniecznie odparować wczesniej na patelni z solą też bo ciasto rozpuści się .Od surowego mięsa też może rozpłynąć się.Ciasto warto kupić też to w wersji big czy max...to grube takie.