Witaj. Już ktoś pisał, że jest tam wi-fi ale działa tylko na 3 i 4 pietrze, ostatecznie na 2. Nie wiem czy będzie aż taka możliwość wyboru. Ja mam swój net bezprzewodowy i mam nadzieję, że będzie tam działałjaroslaw79 pisze:A moze jest tam wi-fi chociaz , bo z ta telewizja na kase to przesadzili.
Poddębickie Centrum Zdrowia
-
tobi00000
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 21 maja 2013 15:02
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Poddębickie Centrum Zdrowia
Poddębiccy kuracjusze
napiszcie coś o tym nowym przybytku zdrowia
Jesteście tam od piątku, więc macie już pewne spostrzeżenia. Podzielcie się nimi. Wiecie przecież jak bardzo zjada nas ciekawość i niedosyt wiedzy o tym ośrodku
Mam nadzieję, że dobrze Was tam kurują i pobyt mija przyjemnie
Pozdrawiam.
- syrenka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 paź 2009 17:53
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękowano: 1 raz
-
jaroslaw79
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 24 cze 2013 10:59
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 0
Potwierdzam słowa Jarka. Nie ma rewelacji. Może napisze troszkę więcej szczegółów.
1. Chaos i bałagan
2. Miasto faktycznie całe rozkopane
3. Zabiegi bez szału, takie jak w każdym ośrodku zdrowia. Plus taki, że można zasugerowac lekarzowi co nam pomaga. W sumie daja 5 zabiegów i od siebie basen lub siłownia
4. Rehabilitanci mili ale zdecydowanie jest ich za mało. I za mało sprzętu (1 laser na cały ośrodek)
5. pokoje to sale szpitalne, brudno. Pani sprzątaczka jedną ścierką myje cały oddział.Najlepiej wziąć ze sobą cos do mycia, tylko broń Boże nie trzymać na wierzchu, bo jak zobaczy to wogóle nie sprzątnie. W pokoju każdy ma swoja szafę i stolik nocny. 2-os pokoje sa malutkie. 3-ki bardzo przestronne
6. Papier toaletowy wydzielany, 1 rolka na TYDZIEŃ na osobę!!
7. o godzinie 22 jest codziennie obchód i sprawdzają czy jesteśmy w ośrodku. Drzwi zamknięte i nie ma szans wyjść czy wejść.
8. warto wziąć swój czajnik, bo te co są na miejscu są aż czarne w środku z brudu
9. Basen to tak naprawdę brodzik
10. w okolicy 3 knajpki, 2 bary, bazarek, bliziutko PoloMarket,
11. Ordynator to już szkoda słów. Mnie osobiści przyjmował o 23.45!!!! Miał być od 9.00 przyjechało ok 21!!!!!!!! Olewa pacjentów równo
12. Jeśli ktoś był w sanatorium to bardzo rozczaruje się jesli chodzi o rozrywki. Pan KO boi się własnego cienia, i to przerażenie w oczach, chociaż udało nam się go nakręcić na wyjazd do Uniejowa
13. Jedyną rzeczą która ratuje sytuacje to świetne towarzystwo i baseny termalne, 500 m od ośrodka
14. Rozplanowanie zabiegów to było z tym różnie. Niektórzy juz o 12 byli wolni. Ja np zaczynałam od 12.30 a kolega od 15.30. I to czasem nie udawało się wejść o swojej godzinie gdyż oprócz Nas (ZUS) są pacjenci z oddziałów i ambulatoryjni, którzy przychodza sobie jak chcą. Przez to jest okropny bałagan. Pierwsze 4 dni było ciężko. A później to już się przyzwyczailiśmy
15. Jeśli chodzi o pranie to są miski w pokoju i można sobie przeprać. Są specjalne pomieszczenia (brudowniki) i tam są sznurki więc nie ma problemu
16. Na każdym piętrze jest lodóweczka (malutka) i zawsze można coś schłodzić
17. Opieka lekarska też raczej marna.
18. Jedzenie hmmmm kiełbasa 2 razy dziennie
19. Na zabiegi trzeba biegać po labiryntach korytarzy. I do tego winda psująca sie średnio 2 razy dziennie :/
20. TV na kasę, jak w szpitalu
To chyba na tyle
Generalnie jest to do przeżycia i da sie przyzwyczaić
Wniosek taki: zabrać dużo cierpliwości, uśmiechu i wrzucić na luz
Pozdrawiam
- syrenka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 paź 2009 17:53
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękowano: 1 raz
Pozdrawiam
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
odpowiedzialnością radzę, natychmiast rezygnujcie. Tutaj jest po prostu strasznie. Więcej napiszę innym razem, bo zrobiło się trochę póżno. Pozdrawiam serdecznie. Orina.