INOWROCŁAW "Przy Tężni"

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Re: INOWROCŁAW " Przy Tężniach"

Post autor: mariolaa »

Rachel przy Twoim nastawieniu na pewno nie będziesz się nudzić. Ja byłam w Inowrocławiu kilka lat temu byłam bardzo zadowolona, było super. Ja byłam w Kujawiaku, Przy tężniach nie znam warunków.Poza tym zabiegi dobre a zwłaszcza wodne oparte lokalnych wodach leczniczych. Przy okazji pobytu zwiedziłam sam Inowrocław i okolice a jest co zwiedzać. Do Twoich propozycji dodam Strzelno ( niedaleko Kruszwicy) w drodze powrotnej zatrzymać się w Markowicach W Toruniu oprócz ratusza - całą starówkę. Życzę udanego pobytu i trafionych zabiegów - zdrówka.
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

Dziękuję Ci "mariolaa" :)
Każda wskazówka jest dla mnie cenna wszak po raz pierwszy wybieram się w kujawsko pomorskie :)
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Rachel :kwiat: Już czas powoli zakończyć pakowanie i w drogę :!:
Życzę Tobie :serce: udanej kuracji, trafionych i skutecznych zabiegów, pogody i super towarzystwa :!: :D
I nie zapomni zapakować pozytywnego nastawienia i... poczucia humoru :lol:

Serdeczności :D
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Selene pisze:Rachel :kwiat: Już czas powoli zakończyć pakowanie i w drogę :!:
Życzę Tobie :serce: udanej kuracji, trafionych i skutecznych zabiegów, pogody i super towarzystwa :!: :D
I nie zapomni zapakować pozytywnego nastawienia i... poczucia humoru :lol:

Serdeczności :D
Dziękuję Selene. Chwilę temu sprawdziłam czy walizki dopnę. Dopięłam, ale dopiero jutro z rana zamknę na zameczek. Przez noc niech będą otwarte. Jedna torba z ciuszkami, druga torba z butami a trzecia z kosmetykami. Podręczna torebka no i kilka wieszaczków z ciuszkami luzem w samochodzie. Panowie kiwają głowami, że dużo. Och nie, nie dużo, zapytajcie swoich Pań. Pewnie gdybym jechała pociągiem, albo autobusem zabrałabym wszystko do jednej walizki, z wielu rzeczy bym zrezygnowała, ale jadę sporym samochodem więc zabrałam wszystko co się może przydać.
Dziękuję wszystkim, którzy udzielali mi rad, tych odnośnie ośrodka jak też zabiegów. Dziękuję wszystkim tym którzy podpowiadali mi jak dbać o bolące stopy, dłonie. Jakie zabiegi czemu służą (nie jestem w tym dobra). Dziękuję także jednej forumowiczce, która prywatnie mnie musztrowała. Może i dobrze a może niepotrzebnie najeżdżała na mnie. W końcu nic złego nikomu nie zrobiłam, nikogo nie obraziłam. Dziękuję także wszystkim tym, którzy umilali czas piękną muzyką. Nie myślałam, że aż tylu miłośników muzyki tutaj spotkam, ale to dobrze, bo gdzie muzyka tam dobrzy ludzie:

„Gdzie słyszysz śpiew, tam wchodź,
tam dobre serca mają.
Źli ludzie, wierzaj mi,
ci nigdy nie śpiewają”

Widać, że Adam też kochał muzykę.

Hania Lee
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Pozdrawiam Haniu i baw się w rytmach forumowej muzyki :) a nie zapomnij coś skrobnąć o pobycie,tak dla potomności :lol: :lol:
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Inowrocłazw - jest pięknym, uzdrowiskowym miastem. Sanatorium "Przy tężni", w którym mam przyjemność kurować się to bardzo nowoczesne, luksusowe uzdrowisko. Panie recepcjonistki świadczą usługi na bardzo wysokim poziomie, przy tym bardzo miłe, inteligentne młodew kobiety. Jest tu wszystko czego dusza zapragnie. Lepiej być nie może.
Chciałabym aby przeczytała to Margot. Nie kto inny jak właśnie ona z niesmakiem odniosła się do Inowrocławskich uzdrowisk.
Wprawdzie niedawno przyjechałam, ale pierwsze wrażenie jest bardzo ważne.
Tak jak chciałam mam "jedynkę" a także miejsce na parkingu strzeżonym.
Tężnie są na wyciągnięcie ręki a samo uzdrowisku w parku.
Cóż więcej potrzeba, prawda? Pozdrawiam serdecznie z uzdrowiska "Przy tężni" - Hania :)
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Haniu :kwiat: dziękujemy za pozdrowienia. Moja droga ale nie chwali się dnia o poranku ;) :) Nie mniej życzę Tobie by Twoje zadowolenie trwało
przez cały turnus :D
mariolaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2011 20:33

Post autor: mariolaa »

Haniu dzięki za pozdrowienia. Miło, ze pierwsze wrażenia tak pozytywne. Wierzę, że dalej tak będzie..... będzie super. Wypoczywaj, korzystaj z zabiegów, zwiedzaj i baw się. Życzę również miłego towarzystwa.
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zrobiłam rekonesans i wiem, że nie będę żałowała. To czego ja oczekuję jest więc cóż więcej trzeba? Miejsca na poranne biegi jest mnstwo, trasy rowerowe są, także spacerować jest gdzie. Jutro ocenię uzdrowisko pod względem rehabilitacji, zabiegów itd. ale na dzień dzisiejszy jest wszystko super. Ja potrafię zorganizować sobie czas, nuda jest mi obca. Jak na razie to tańce mnie nie interesują. Przyjechałam tu z myślą o wypoczynku a także rehabilitacji. Przy okazji chciałabym zrzucić kilka kg. Jeśli to wszystko zrealizuję to będę bardzo zadowolona. Dzisiaj jestem bardzo zmęczona, zrobiłam nie mało km po Inowrocławiu. Jutro rano wizyta u pielęgniarki, lekarza, a potem zabiegi.
Dobranoc :)
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

Podstawa to dobre nastawienie. Czekamy na relację.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ