Z życia pewnej kamienicy :)

W tym miejscu możecie prezentować swoją twórczość niekoniecznie związaną z pobytem w sanatorium choć i taka mile widziana.
Regulamin forum
Proszę by każdy nowy wątek rozpoczynał się wierszem. Najlepiej by to był wiersz autora wątku, ewentualnie wiersz na temat sanatorium.
Uwaga! Jeśli wstawiacie czyjąś twórczość, pamiętajcie, że powinniście posiadać zgodę autora lub właściciela praw na publikację. To bardzo ważne.
Proszę też by nie tworzyć tu wątków, które bardziej pasują do działu "Na każdy temat". Niech ten dział będzie wyłącznie związany z twórczością sanatoryjnych poetów :)
Poza tym obowiązują wszystkie zasady z regulaminu ogólnego pisania postów na forum dostępnego tu viewtopic.php?t=10
Awatar użytkownika
Cygana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 lut 2018 00:29
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: Z życia pewnej kamienicy :)

Post autor: Cygana »

Witajcie :D ja już w domku ,oj zimno dzisiaj było w Poznaniu :geek: Gosiu ja byłam w LUZ MED na Roosevelta 18 . pobadali ,zdolność otrzymałam i zaraz wracałam do domku.
Wieczór panieński i kawalerski nam się szykuje,oj będzie się działo ..... 8-) :lol: Też muszę wybrać się do biblioteki, bo domowe zasoby książkowe pokonczyły się ...miłego :serce:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 3 razy

Post autor: malgorzatas »

Cygano :kwiat: to byłaś 15 min tramwajem od mojego domu :kwiat:
Bożenko :kwiat: jak tam czytanie :?: Zimno u nas i strasznie zmarzłam..
Miłego wieczoru. ..Panie :kwiat: i Panowie :kwiat:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 45 razy

Post autor: BozenaMat »

malgorzatas pisze: 22 sty 2019 18:55 Bożenko :kwiat: jak tam czytanie :?
Przepadłam........ :D jak tak dalej pójdzie, to mnie z domu wyrzucą :D Zaczytałam się :)
Miłego wieczorku życzę...... :kwiat: ..... aha.......... mam numerek w przeglądarce....... tak sobie myślę, że ze zwrotów, to może jesień 2020 się uda wyjechać :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Dobry wieczór. Sagę znam. Dobrych parę lat temu czytałam. Suuuuper. I wciąga. Przepadniesz z kretesem. Buziaki mieszkańcy. U nas obecnie minus 7.
Awatar użytkownika
Cygana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 lut 2018 00:29
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz

Post autor: Cygana »

Dzień dobry mieszkańcy Bagatelki
w ten mroźny poranek :D nikt nie zagląda....Bozenka przepadła , wiadomo jak wciągnie dobra książka to nie ma zmiłuj się, też tak mam.Lecz ostatnio na niczym skupić się nie mogę takie adehade mam :lol: ZAPRASZAM na kawkę ☕☕☕☕☕🍰🍰🍰🍰🍰

Miłego dnia :serce:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 45 razy

Post autor: BozenaMat »

Witam zacne grono Bagatelki i Gości :D
I lepiej nie pytajcie jak długo wczoraj się zasiedziałam........ oj to czytanie przeciągnęło się za północ :D Muszę jednak spasować, bo dziś przymulona jestem :D
I rano nie pospałam, bo córcia wyciągnęła mnie na zakupy....... ale sukienka kupiona i ech......... kiedy to się miało taką figurę? :roll:
To ja poczęstuje się kawką od Cygany i pędzę do jakiś zajęć i......... czytanko :D
Miłego dnia życzę :)

A Gosia z rana popędziła po te drożdżóweczki i przepadła?? Gdzież nam się dziewczyna podziewa? :roll:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

:lol: :lol: :lol:
Bożenko :kwiat: czasem człowiek musi złapać trochę tlenu...zobaczyć co na dworze ileż można leżeć na kanapie... :lol: :lol:
A tak na poważnie to zimno u nas..ale kupiłam sobie do czapeczki piękny sweterek a co kto biednemu zabroni.. ;) :)
Ucho nastawiłam co gdzie i kiedy i wróciłam do domku...obiadek zjedzony to teraz tak jak Ty zanurzam się w książkę...a że ciekawa to do wieczora poczytam z przerwą na kawkę co Cygana :kwiat: serwuje...ja dodam ciasteczka i mamy piękne popołudnie... :kwiat:
Miłego popołudnia mieszkańcy Bagatelki....spokojnego wieczoru

O przepraszam nie przywitałam się....Dzień Dobry :oops: :kwiat:

O i zapomniałam...załatwiłam "" mecenasa"
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

No witam czytelnię, nie chciałem Was budzić o 5.30 bo trzeba się było zarejestrować do lekarza........ taką porę sobie wybrali :lol: :lol: :lol: . Już po wizycie i sprawy załatwione tylko w przyszłym tygodniu wniosek odebrać i znowu do rejestracji........ jak to mówią żeby się leczyć to trzeba mieć końskie zdrowie. Przynajmniej mrozik na polu to szybciej zbędne kalorie się spala ;) , a nie kawusia książeczka i jeszcze ciasteczka, a potem gdzie zgubiłam figurę :lol: :lol: :lol: . Miłej lektury i ciepłego popołudnia :) .
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Cieplutkie Dzień Dobry :) bo zimno...
Wszystkich pozdrawiam i życzę żeby był dzień był miły i spokojny...
Bożenko :kwiat: czytasz już "" Kaznodzieja""...zaczytana kobieto :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Cześć Wszystkim obywatelom tej małej naszej republiki. Zima ciągle straszy lekkim mrozem, bo śniegiem nie wychodzi jej. Zagłębiajcie się w swoje przyjemności, a ja pójdę zobaczyć kiedy rehabilitacja przyjmie mnie na "kanał" na oględziny, miłego i ciepłego dzionka.
ODPOWIEDZ