Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Trafne spostrzeżenie . W zeszłym roku , wk.... tymi bajkami w oddziałach ZUS , ze to niby W-wa dzieli zadzwoniłam do Departamentu i tam mi dokładnie wytłumaczono ,że to jedna wielka bzdura . Każdy oddział otrzymuje proporcjonalnie według jakiś wytycznych określoną ilość miejsc na dane schorzenia , oczywiście obiekty znajdujące się jak najbliżej miejsca zamieszkania ale również i w odległych rejonach dla schorzeń ze szczególnym wskazaniem . Oczywiście nie jest to żelazny przydział i zmienia się w razie potrzeb. Na stronie ZUS jest wszystko , trzeba poczytać . Jest podane jakie warunki na jakie schorzenia obiekt musi posiadać ilość kadry , jaki sprzęt , ilu lekarzy z jakim stopniem wykształcenia . Nawet podają ile metrów ma mieć pokój , ile pokoi do samodzielnego zamieszkania musi posiadać obiekt i tak np. na 100 osób musi być 6 takich pokoi (narząd ruchu) Wiele przydatnych info możemy tam zobaczyć . Trzeba tylko pobuszować
Dzięki za tak wyczerpujące wypowiedzi. Biorę jeszcze pod uwagę ten Wieniec o którym wspominał Andrzej. Mam jeszcze trochę czasu. Zobaczymy jak to się wszystko potoczy. Na razie czekam na 13.02. Wtedy mam komisję. Mam nadzieję że ,,13'' będzie dla mnie szczęśliwa
Witam, 21 marca Perła - Międzywodzie, 2 tygodnie temu komisja, dziś przez telefon miła pani zaproponowała mi 5 terminów !!!, szkoda że mało atrakcyjne . O Perle nie znalazłam zbyt dużo aktualnych opinii na forum a te, które przeczytałam raczej nie pocieszają. Jeśli coś wiecie to powiecie?
Mam jednak nadzieję, że będzie dobrze .
Doro jedż i nie przejmój sie Tojka była i przeżyła moja koleżanka tez była i wróciła w jednym kawałku wszak to nastawienie jest ważne poza tym bliskosć morza wszystko wynagrodzi szkoda że nie maj bo cieplej i słońca więcej ja jechalam do Pustkowa też z obawami opinie niebyły zachęcajace a było przyjemnie i do przeżycia miłej kuracji pozdrawiam