Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: Fionka »

Trafne spostrzeżenie . W zeszłym roku , wk.... tymi bajkami w oddziałach ZUS , ze to niby W-wa dzieli zadzwoniłam do Departamentu i tam mi dokładnie wytłumaczono ,że to jedna wielka bzdura . Każdy oddział otrzymuje proporcjonalnie według jakiś wytycznych określoną ilość miejsc na dane schorzenia , oczywiście obiekty znajdujące się jak najbliżej miejsca zamieszkania ale również i w odległych rejonach dla schorzeń ze szczególnym wskazaniem . Oczywiście nie jest to żelazny przydział i zmienia się w razie potrzeb. Na stronie ZUS jest wszystko , trzeba poczytać . Jest podane jakie warunki na jakie schorzenia obiekt musi posiadać ilość kadry , jaki sprzęt , ilu lekarzy z jakim stopniem wykształcenia . Nawet podają ile metrów ma mieć pokój , ile pokoi do samodzielnego zamieszkania musi posiadać obiekt i tak np. na 100 osób musi być 6 takich pokoi (narząd ruchu) Wiele przydatnych info możemy tam zobaczyć . Trzeba tylko pobuszować :)
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

Dzięki za tak wyczerpujące wypowiedzi. Biorę jeszcze pod uwagę ten Wieniec o którym wspominał Andrzej. Mam jeszcze trochę czasu. Zobaczymy jak to się wszystko potoczy. Na razie czekam na 13.02. Wtedy mam komisję. Mam nadzieję że ,,13'' będzie dla mnie szczęśliwa :kwiat:
krzysieekKKK20
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2015 08:42
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: krzysieekKKK20 »

witam wszystkich :) jaki jest czas oczekiwania na sanatorium z Wielkopolski ??? na jaki miesiąc obecny dawaja ?? kto był ostatnio na komisji ???
Edi1234
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2018 21:44
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Edi1234 »

Od 8 maja Iwonicz Zdrój ,super🙂🙂
ewlinka7
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 cze 2014 20:24
Oddział NFZ: Opolski

Post autor: ewlinka7 »

Gratulacje Edi :D a jaki dostales ośrodek???
Edi1234
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2018 21:44

Post autor: Edi1234 »

Sanvit :)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Fionka »

Gratuluję :)
ewlinka7
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 cze 2014 20:24
Oddział NFZ: Opolski

Post autor: ewlinka7 »

No to super :lol:fajny termin i ośrodek :lol:
DORO
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2015 08:23

Post autor: DORO »

Witam, 21 marca Perła - Międzywodzie, 2 tygodnie temu komisja, dziś przez telefon miła pani zaproponowała mi 5 terminów !!!, szkoda że mało atrakcyjne ;) . O Perle nie znalazłam zbyt dużo aktualnych opinii na forum a te, które przeczytałam raczej nie pocieszają. Jeśli coś wiecie to powiecie? :P
Mam jednak nadzieję, że będzie dobrze :P.
Awatar użytkownika
Ewucha
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2017 12:52
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Ewucha »

Doro jedż i nie przejmój sie Tojka była i przeżyła moja koleżanka tez była i wróciła w jednym kawałku wszak to nastawienie jest ważne poza tym bliskosć morza wszystko wynagrodzi szkoda że nie maj bo cieplej i słońca więcej ja jechalam do Pustkowa też z obawami opinie niebyły zachęcajace a było przyjemnie i do przeżycia miłej kuracji pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ