Paczka z Olecka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: Paczka z Olecka

Post autor: ANDY12345 »

A czy powiedział rehabilitant jakimi sposobami możesz ją rozmasowywać, czy rozgrzewanie pomoże czy też naciąganie. Wiadomo że przy ograniczonej ruchomości pewne rzeczy trudno lub nawet nie można wykonać. A czy jesteś zadowolona z prowadzonej przez niego terapii czy może znaleźć inną placówkę jak oczywiście możesz ?
:serce:
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2018 19:01
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: alutka 114 »

Hej Wam :kwiat:
Balbinko to trzeba szybko działać, wiem z własnego doświadczenia, że im szybciej tym lepiej.
Balbina79
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2018 16:14

Post autor: Balbina79 »

Akurat ten rehabilitant przychodzi do mnie do domu już ponad rok teraz mieliśmy trochę przerwy ale jest spoko. Pokazał jak to robić bardzo delikatnie i kilka minut.
Dosłownie dwoma palcami(bez skojarzeń proszę)
Trochę mnie to martwi cały czas miałam nadzieję, że uda mi się ruszyć tę nogę ale z każdym dniem i każdą kolejną rehabilitacją wątpię w to bardzo.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Balbinko nie można tracić nadziei, musisz być wytrwała, wiem że łatwo mówić, mamy inne schorzenia i całkiem inne problemy z nimi ale zasada jest jedna rehabilitacja ćwiczenia ruch w takim stopniu w jakim możemy, ale próbujmy więcej.... jak się udaje to jest zwycięstwo i powód da dumy i zadowolenia. Czasami widzimy osoby w jeszcze gorszym stanie od naszych a którzy walczą jak tylko mogą choć państwo i urzędy a nawet i sąsiedzi nie pomagają w tym lub wręcz przeszkadzają . Musisz być choć troszku optymistką a przynajmniej pozytywną realistką. zdrówka i poprawy
Balbina79
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki Andy ale strasznie długo to już u mnie trwa i trochę się niecierpliwie i ciężko tak w pojedynkę walczyć z tym wszystkim. Wiem, że lepiej już nie będzie i muszę walczyć, żeby nie było gorzej ale nie mogę się pogodzić ze swoją niepełnosprawnością😞
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Na pewno jest Ci ciężko, ale jesteś jeszcze młoda, na pewno bezpośrednie wsparcie dużo by pomogło bo wszystko się łączy i psychika i ciało. Z reguły robimy co możemy ale z drugiej strony.... można by powiedzieć że medycyna robi postępy i czasami oczekujemy że znajdzie się lekarstwo na nasze dolegliwości. I czasami się znajduje i powinniśmy wierzyć w to bo na wiarę nigdy nie jest za późno, a naukowcy w dodatku pasjonaci którzy chcą pomóc tę pomoc znajdują, są terapie niestandardowe które się sprawdzają a potem zostają wdrożone. Postęp jest coraz szybszy ale i też chorób przybywa, jedno napędza drugie, ale nadzieja zawsze jest taka sama.
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Post autor: Duszyczka »

Przed chwilą mój 3-letni gość Jasio poprosił moją córkę o podanie mu zabawki.Córka poprosiła go jednak o magiczne słowo .Chodziło o "Proszę" oczywiście. Jasio bez zastanowienia jednak odpowiedział jej "Czary-mary" :lol: Mało z kanapy nie pospadaliśmy. :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Są inne magiczne słowa, ale dobrze że wybrał te ;) :lol: :lol: :lol:
Balbina79
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak wiem, że nadzieja umiera ostatnia ale na moją chorobę jeszcze nic nie wymyślono nawet chyba nic nikt nie próbuje. To jest bardzo rzadka choroba ale bardzo podstępna.
Dusiu takie szkraby są bezbłędne uwielbiam takie maluchy. Słodkie ponad wszystko.
Gość

Post autor: Gość »

Dzieci są pocieszne. Dusiu to wesoło masz :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ