Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
ewlinka7
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 cze 2014 20:24
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: ewlinka7 »

Henrys66- jak Twoja komisja?? Daj znać czy udało Ci się załatwić wyjazd w ramach prewencji?
Grzegorz 67... no to czekamy dalej. Ja składałam papiery do ZUS 25.02 i póki co... cisza :D Pozdrowka
henrys66
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2013 20:56
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 13
Podziękowano: 1 raz

Post autor: henrys66 »

Witajcie,dzięki dla tych co trzymali kciuki.Co prawda z problemami (zostawiłem dokumentację i skierowanie w domu) ale wynik pozytywny.Teraz czekam 14 dni na potwierdzenie. Próbowałem coś wstępnie zarezerwować ale się nie dało , dopiero po 14 dniach mogę zadzwonić i rozmawiać w sprawie miejsca i terminu.Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Gratuluję.Do wytrwałych świat należy.Pamietaj, dzwoń w 14 dniu,bo potem to pozamiatane i znów podania o zmiany
ewlinka7
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 cze 2014 20:24
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ewlinka7 »

No super Henrys :D :D to teraz jeszcze dobry ośrodek i dogodny termin i plan wykonany :lol: :lol: :lol: mam nadzieję że mnie też nie odmowią rehabilitacji :lol: :lol: :lol: pozdrowka i pilnuj 14 dniowego terminu :D :D
emilhofer90
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 sie 2018 12:01

Post autor: emilhofer90 »

Witam dziś miałem komisję ZUS na sanatorium tyle że babka nie dała mi żadnego papieru czy dostałem czy nie powiedziała że przyjdzie orzeczenie do domu hmm czemu odrazu nie powiedziano mi ? Czy to jest taka procedura inni dostali orzeczenie do ręki...
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Niestety oddziały Zus mają różne podejście i raczej nie jest to ujednolicone ,ja dostałem od razu potwierdzenie i to na piśmie :)
Trzeba przeczekać te 14 dni .
henrys66
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2013 20:56
Staż sanatoryjny: 13
Podziękowano: 1 raz

Post autor: henrys66 »

Ja dostałem do ręki , byłem wczoraj na komisji w Lubelskim ZUS .
emilhofer90
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Aha i pewnie negatywnie będzie ...bo że nie można wybrać se terminu ani miejsca to o tym wiem w tamtym roku się przekonałem ale orzeczenie dostałem do ręki to już coś
emilhofer90
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Gdzie teraz wysyłają do sanatorium z lubelskiego w jakie miejsca ??
forumowicz

Post autor: forumowicz »

ewlinka7 pisze: 06 mar 2019 13:13.. Ja składałam papiery do ZUS 25.02 i póki co... cisza :D
U mnie podobnie. Tyle że papiery składałem 7 lutego. Składałem dwa dokumenty tzn jeden na prewencję a drugi w sprawie jednorazowego odszkodowania. A ze tyle czasu mijało i nic mi listonosz nie przyniósł to polazłem do Zusu żeby sprawdzić czy te moje papiery w ogóle tam są, czy czasem ja czegoś nie zrobiłem źle, czy może u nich coś sie podziało i może papiery wcięło. Ale jak polazłem to sie dowiedziałem ze wszystko jest OK,papiery są w porządku,są wciągniete w system komputerowy, tyle tylko że jest taki olbrzymi napływ wniosków że wnioski złożone końcem stycznia mają wyznaczoną datę komisji na pierwszą połowę marca. Więc moje wnioski nawet jeszcze nie maja w samym systemie przyznanej daty, i że mam sie spodziewać tak pi razy oko na sam koniec marca. a moj Zus to śląsk Rybnik
ODPOWIEDZ