Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Malgorzata19 pisze: 09 mar 2019 14:59
Dzień dobry wszystkim forowiczom☺ przydział zobaczyłam wczoraj a jadę juz od 28 marca do Continentalu w Krynicy czyli szybko muszę pakować walizkę. Będę wdzięczna za Wasze opinie o sanatorium. Pozdrawiam ☺
Na Twoje życzenie możliwe jest dopisanie do części przydzielonych skierowań.
Jeśli potwierdzasz to byłoby miłe, gdybyś uzupełniła parametr kierującego NFZ tak jak do tej pory uczynili to uczestnicy naszej zabawy w obserwację.
natiic pisze: 12 mar 2019 11:32
Jacky widzę że mnie dopisałeś do czarnej listy dzięki
Ale nie zapomnij zgłosić Twoje przeniesienie do zrealizowanej kuracji a wcześniej przydzielone skierowanie.
...
PS - Dzisiaj "przeniosłem" zawielę dostrzegając Jej reportaż z Dąbek.
Ponieważ napisała, że publikuje je z opóźnieniem więc trochę strzeliłem z terminem realizacji.
To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi...
Witam ....
A ja mam pytanie do wszystkich osób tu obecnych, mianowicie:
przy jakich numerkach końcowych , otrzymuje się już skierowanie z datą i miejscem pobytu na wyjazd? Czekam już 30 miesięcy, to jest bardzo długi okres oczekiwania i stąd ta moja frustracja Pozdrawiam wszystkich tu obecnych.
Witaj Bajbus1947, uważam, że to bardzo długi okres oczekiwania.Może należy skontaktować się z NFZ? Jeszcze pytanko, czy liczysz miesiące od decyzji lekarza z NFZ? Pozdrawiam
bajbus1947 pisze: 13 mar 2019 08:46
- przy jakich numerkach końcowych , otrzymuje się już skierowanie z datą i miejscem pobytu na wyjazd?
- Czekam już 30 miesięcy, to jest bardzo długi okres oczekiwania i stąd ta moja frustracja ...
Wielkość numerów kończących oczekiwanie i przechodzących w skierowanie bywa różna w poszczególnych regionach.
Osobiście kojarzę cyfrę oscylującą o 2000 ale teraz może być inaczej.
Czasy oczekiwania zdefiniowane są najczęściej na stronie www danego regionu nfz, jest kilka regionów ( w moim i w Twoim ) chwalących się okresem 34 miesięcy. Jedziemy zatem na tej samej kobyle.
Czas liczony jest od chwili zarejestrowania wniosku i nadania mu numeru.
Trzeba uzbroić się w cierpliwość a wtedy zjawisko frustracji nie będzie znane.
To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi...
baj-dorka pisze: 13 mar 2019 10:31
Witaj Bajbus1947, uważam, że to bardzo długi okres oczekiwania.Może należy skontaktować się z NFZ? Jeszcze pytanko, czy liczysz miesiące od decyzji lekarza z NFZ? Pozdrawiam
Tak, liczę miesiące od decyzji lekarza z NFZ. Dzisiaj mam numer 1260..schodzą teraz trochę szybciej. W grudniu był "przestój", zamiast maleć, to wzrastały numerki. Nic mi nie pozostaje, tylko uzbroić się w cierpliwość. Pozdrawiam cieplutko.