KUDOWA-ZDRÓJ Oddział Uzdrowiskowy Sanatoryjny dawny 24WSZUR

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Re: KUDOWA-ZDRÓJ Oddział Uzdrowiskowy Sanatoryjny dawny 24WS

Post autor: biedroneczka »

SEBA 78 pisze:Biedroneczko jak będziesz miała czas miedzy zabiegami ;) ;) to opisz jak tam pokoje czy jest telewizor jak z łazienkami czy jest wi-fi czy jest basen jaki zabiegi oferują pokoje 2czy 3 osobowe jestem ciekawy ponieważ będę tam w pazdzierniku i dlatego wszystko mnie interesuje pozdrawiam i miłego wypoczynku :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Witaj SEBA, korzystam z okazji, ze dorwalam sie do pisania i juz spiesze z informacjami dla Ciebie :)
Pokoje w wiekszosci po remoncie ale to glownie w bydynku A, natomiast w bud. B rzeczywiscie warunki na razie troszke pozostawiaja do zyczenia. Ja mam pokoj w A na trzecim pietrze nr 314 polecam ;) jest jednym z najlepszych pokoikow jakie udalo mi sie zaobserwowac. Mozesz zadzwonic i poprosic o zarezerwowanie lub przyjechac dzien wczesniej (50 zl nocleg) Ja tak zrobilam i dlatego mamy takie warunki jakie opisalam w pierwszym poscie. W niektorych pokojach nie ma lazienek, sa wspolne na korytarzu :( Poza tym pokoje sa jedno, dwu, trzy osobowe i studio- czyli dwa pokoje i jedna lazienka. Jedynek malo, dwojki z reguly zarazerwowane dla malzenstw, wiec tak naprawde to loteria przy przyznawaniu pokoju przez panie recepcjonistki.
Telewizor w kazdym pokoju- 1 zl za dzien od osoby, wiec przy pobycie 21 dniowym - 21 zl. Nie jest to wygorowana oplata zwlaszcza, ze jest chyba ok 40-50 programow, nawet nie liczylam, bo nie mam za bardzo czasu na ogladanie telewizji, ale przy brzydkiej pogodzie moze sie przydac. Wi-fi jest na dole w glownym holu ( wlasnie teraz tam siedze i pisze do Was) w pokoju na 3 pietrze nie ma szansna lacznosc. Basenu nie ma w Osrodku ale sa bilety znizkowe dla naszych kuracjuszy do Aqua Parku po przeciwne stronie ulicy po 8 zl za godzine. Zabiegow jest cala gama, podobnie jak w innych sanatoriach...raczej standard.
Ogolnie jest dosc przyzwoicie i najwazniejsze dla Ciebie, ze wszystkie zabiegi pod jednym dachem i na miejscu. Jesli jeszcze o cos bedziesz chcial zapytac to pisz a ja za jakis czas tu zajrze i wtedy odpowiem :)
Pozdrawiam ze slonecznej ( na razie jeszcze ) Kudowy :)
Renata60
Na forum od: 31 sie 2013 17:14

Post autor: Renata60 »

Ja tylko dorzucę, że naprawdę miły personel:)
SEBA 78
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2013 15:26
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: SEBA 78 »

Renatko a może cos więcej ;) ;) ;) ;)
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witajcie :kwiat: Byłam, wypoczęłam i.........wróciłam do Was ;) :lol: Swój pobyt w Kudowie-Zdroju mogę opisać jednym, krótkim zdaniem: BYŁO CUDOWNIE :!: W moich poprzednich wpisach opowiedziałam jakie warunki tam miałam, więc mogę tylko dodać, że wszystkie moje założenia odnośnie rehabilitacji, wypoczynku czynnego i .......biernego także :lol: :lol: zostały zrealizowane :D . Będąc w tym rejonie naszego pięknego kraju obowiązkowo jest odwiedzić parę szczególnych miejsc m.in. najwyższy w rejonie Szczeliniec, cudowne i niesamowite Błędne Skały pełne wąziutkich przejść między szczelinami w ogromnych skałach (tłuścioszki mogą mieć problem :evil: ), Przygraniczną Pstrążnę z pięknym Skansenem Kultury Ludowej Pogórza Sudeckiego. Oczywiście przy okazji własnoręczne łowienie pstrągów w pobliskim Gospodarstwie. Nawiasem mówiąc w 90 % odwiedzający to miejsce to Czesi, bo mają bliziutko :o Warto pojeździć też po okolicznych uzdrowiskach np. Polanicy-Zdroju ( Sanatorium "Wielka Pieniawa".....kto był to wie jaki luksus ) czy wpaść do Dusznik. Miałam okazję być na Dożynkach w Wambierzycach i odwiedzić piękną Bazylikę oraz wdrapać sie na Górę Tabor szlakiem pielgrzymkowym...........cudowne widoki na miasteczko i okolicę :D . Zwiedziłam także ogromną Twierdzę w Kłodzku z jej labiryntami i pięknymi widokami na całą Kotlinę Kłodzką :shock: :lol: Z podróży w głąb Czech mogę polecić wszystkim Adrszpaskie Skalne Miasto cudownie wymodelowane przez wiatr, deszcz............cud natury :o Warto też pojechać do Morawskiego Krasu, który należy do najwspanialszego regionu krasowego w środkowej Europie :D Jaskinie wydrążone przez rzekę z potężnymi korytarzami i podziemnymi przepaściami.....nic dodać, nic ująć........trzeba po prostu zobaczyć :D Nie wspomniałam o innych, licznych miejscach, które miałam okazję odwiedzić w najbliższej okolicy mojego Sanatorium ( Muzeum Zabawek, Kaplica Czaszek w Czermnej, pstrąg łowiony w stawie za Parkiem Zdrojowym ( pycha!), czy piwko po czeskiej stronie ( tamtejszy Primator jasny lub ciemny do wyboru ). Oczywiście za radą Selenki musiałam trzykrotnie odwiedzić Altankę Miłości na Górze Parkowej, gdzie prosiłam a potem dziękowałam za wszystko co się dało ;) :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam z.......Łodzi, też pięknej, bo .......mojej :serce:
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Witaj w Łodzi.... Nowe oblicze już czeka :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witaj Violet :D Naprawdę :?: Masz Nowe oblicze G. .....? Jak możesz, to prześlij ;) :lol: Chętnie posłucham ....
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Witaj raz jeszcze, szukaj szarego w skrzynce :kwiat:
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

violet58 pisze:Witaj raz jeszcze, szukaj szarego w skrzynce :kwiat:
Znaleziony i......zaczytany ;) :lol: Dzięki serdeczne :kwiat:
ADK
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 05 lis 2012 09:55

Post autor: ADK »

Witam Biedroneczkę- dzieki za dotrzymane słowa - pozdrawiam
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Będę co prawda w Lądku ale planuję odwiedzić to o czym napisałaś. Będę swoim pojazdem więc nie będzie problemu . Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ