Sanatorium Gracja - Ciechocinek

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
acm1976
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 25 cze 2013 18:15
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: Sanatorium Gracja - Ciechocinek

Post autor: acm1976 »

hmmmm.... mam na imię Rafał i raczej nie planuję pociągiem :)
Anaja
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 22 sie 2013 16:05
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Anaja »

Witaj Andrzeju, ja też jadę z wawy ale transport już mam, szkoda, że wcześniej się nie odezwałeś ;) tak czy inaczej widzimy się na miejscu ;)

Rafał przed chwilą dzwoniłam do Gracji podpytać o pokoje, godziny zakwaterowań i inne takie, także godziny przyjazdu są dowolne, nie ma konkretnej godziny zakwaterowania, inna sprawa, że pani zapytała mnie czy jadę z ZUSU, więc może jak się jedzie z NFZ to są jakieś inne zasady ale o to już nie podpytywałam...
Wyjazd również o dowolnej godzinie, można tam siedzieć nawet do kolacji ;) i wyżywienie jest przez cały ostatni dzień pobytu :)

Pokoje tak jak pisała wcześniej Basia, 2 lub 3 osobowe z pełnym węzłem sanitarnym i z tego co zrozumiałam to po remoncie ale nie wiem czy wszystkie...

Basiu i Kazimierzu, ja proponuję może ciut później, tak gdzieś ok 9:00 - 10:00 wyjazd ode mnie? Czyli od Was ok 8:00-9:00? Nie chcę nic narzucać :) Może Basia też coś zaproponuje jak jej pasuje :)

Aha, i pytałam też o pralkę, niestety nie ma :(
acm1976
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dzięki za informację. Skoro nie ma konkretnych godzin to chyba lepiej wcześniej jak później przynajmniej większy wybór pokojów. Ja jadę z Zusu, ciekawa czy mam przez to rozumieć że lepiej z Zusu niż z Nfz :)
Anaja
Kuracjusz
Kuracjusz

No właśnie ja sama nie wiem jak to rozumieć ;) z drugiej strony to pytanie o to czy jadę z ZUSU może wcale nie miało znaczenia, więc żeby nie było, że ja historie jakieś do tego dorabiam ;)

A co do godziny to Basia też pisała, że lepiej być wcześniej ze względu właśnie na te pokoje ale przed tymi co mieszkają w tamtym województwie my z mazowieckiego i tak pewnie nie mamy szans ;)
andrzej 39
Na forum od: 29 wrz 2013 20:10

Post autor: andrzej 39 »

No to fajnie, że już się troche znamy bo to zawsze bedzie łatwiej na miejscu.
Ja wybieram się około 8 rano więc na miejscu bede około 11. :)
BasiaB
Na forum od: 31 sie 2013 14:12
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: BasiaB »

Wracając do tematu pokoi, to 3 są podobno strasznie ciasne, wilekość pokoju 2 od 3 nie wiele się różni, wiem bo rok temu moja znjaoma była i ona pojechała dużo wcześniej aby później się nie gnieździć w 3... Ja co do godziny się dostosuje, ale jestem bliżej propozycji Kazmierza, a nawet bym skłaniała się do wyjazdu troszeczkę wcześniej, aby zaklepać ten pokój lepszy - to w końcu 3 tyg... Kaziemierz kieruję więc my z Anaja się dostosujemy :)
acm1976
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Cenna informacja, to rzeczywiście lepiej wcześniej się pojawić.
Anaja
Kuracjusz
Kuracjusz

Basiu, już wiem od Kazimierza, że zaplanowaliście wyjazd jednak wcześniej, ja się dostosuję, także jedziemy tak jak ustaliliście :)
wiesia14
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 sie 2013 13:11

Post autor: wiesia14 »

Witam wszystkich wybierajacych sie do sanatorium Gracja!!Obecnie przebywam tam na turnusie z ZUS-u.Naprawde nie jest tak zle .jak pisza.Zabierajcie ze soba dobry humor i bedzie wszystko ok.
Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku w Ciechocinku.
Anaja
Kuracjusz
Kuracjusz

Wiesiu, dzięki za ten post, czekałam na jakieś wieści od przebywających tam obecnie :)
Jeżeli jeszcze tu zajrzysz to napisz proszę jak wyglądają ćwiczenia, czy są dobierane indywidualnie do pacjenta i schorzenia czy jest tak jak ktoś tu gdzieś wcześniej pisał, że do jednego worka trafiają ludzie z różnymi schorzeniami itd, itp., ja akurat tego się najbardziej obawiam ...
ODPOWIEDZ