Czy wiecie że...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: Czy wiecie że...

Post autor: ANDY12345 »

No nic, najwyżej w aptece powiem że nie kupię bo lekarz też człowiek i się myli :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

A ja sie cieszę na te e-recepty. Może to ukróci szwindle jakie masowo robią lekarze z papierowymi receptami. Niestety po założeniu profilu zaufanego i konta w ZIP przeglądając historię wyszło mi że w nieistniejącym już dziś ośrodku wpisano mi swiadczenia i recepty których nigdy nie miałem.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

A przecież NFZ bez problemu może sprawdzić czy recepty nie są wypisywane bezpodstawnie. Kilka lat temu były przypadki złapania lekarzy którzy fałszowali kartoteki i wypisywali bardzo drogie leki, w sumie na kilka milionów złotych. I co ? fundusz całą sprawę olał i nic z tym nie zrobił a miał dowody przed ślepiami. Nie wierzę że będzie lepiej, a w jaki sposób Babcia 90 letnia ma kupować leki jak ma stacjonarny :o :lol:
Wielu mężczyzn było leczonych na choroby czysto kobiece i na odwrót, i co zrobił fundusz znowu olał, na urzędników nie ma silnych, to oni są silni za biurkiem i stosem przepisów.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Witam,

Już dużo wiem...ale napiszę więcej o tych e - receptach wieczorem... ;) moja apteka już to ma w systemie ...tylko nie wiem czy lekarze są juz przeszkoleni :roll: ;)

Andy :kwiat: pytałeś jak ktoś nie ma internetu lub komórki tylko stacjonarny...nic nie szkodzi...Pani dr.da kod na kartce i w systemie wszystko będzie..
reszta napiszę potem