Czy wiecie że...
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Re: Czy wiecie że...
No nic, najwyżej w aptece powiem że nie kupię bo lekarz też człowiek i się myli 
-
forumowicz
A ja sie cieszę na te e-recepty. Może to ukróci szwindle jakie masowo robią lekarze z papierowymi receptami. Niestety po założeniu profilu zaufanego i konta w ZIP przeglądając historię wyszło mi że w nieistniejącym już dziś ośrodku wpisano mi swiadczenia i recepty których nigdy nie miałem.
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
A przecież NFZ bez problemu może sprawdzić czy recepty nie są wypisywane bezpodstawnie. Kilka lat temu były przypadki złapania lekarzy którzy fałszowali kartoteki i wypisywali bardzo drogie leki, w sumie na kilka milionów złotych. I co ? fundusz całą sprawę olał i nic z tym nie zrobił a miał dowody przed ślepiami. Nie wierzę że będzie lepiej, a w jaki sposób Babcia 90 letnia ma kupować leki jak ma stacjonarny

Wielu mężczyzn było leczonych na choroby czysto kobiece i na odwrót, i co zrobił fundusz znowu olał, na urzędników nie ma silnych, to oni są silni za biurkiem i stosem przepisów.
Wielu mężczyzn było leczonych na choroby czysto kobiece i na odwrót, i co zrobił fundusz znowu olał, na urzędników nie ma silnych, to oni są silni za biurkiem i stosem przepisów.
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
Witam,
Już dużo wiem...ale napiszę więcej o tych e - receptach wieczorem...
moja apteka już to ma w systemie ...tylko nie wiem czy lekarze są juz przeszkoleni

Andy
pytałeś jak ktoś nie ma internetu lub komórki tylko stacjonarny...nic nie szkodzi...Pani dr.da kod na kartce i w systemie wszystko będzie..
reszta napiszę potem
Już dużo wiem...ale napiszę więcej o tych e - receptach wieczorem...
Andy
reszta napiszę potem