JACY JESTEŚMY - Tutaj dzisiaj?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
marika
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2011 18:13
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 7

Re: JACY JESTEŚMY - Tutaj dzisiaj?

Post autor: marika »

Kruszynko wiesz jakie powroty są przyjemne :?: :!:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

marika pisze:Kruszynko wiesz jakie powroty są przyjemne :?: :!:
Masz rację Mariko na taki powrót wciąż czekam :( :( :oops: :oops: :o
forumowicz

marika pisze:Kruszynko wiesz jakie powroty są przyjemne :?: :!:
Masz rację Mariko na taki powrót wciąż czekam :( :( :oops: :oops: :o
forumowicz

Odkurzam temacik ;)
Tyle juz napisano na ten temat ,trudno coś nowego do niego wnieść.
Ale może .... :kwiat:
Jesteśmy ludżmi a to nas wyróżnia wśród innych stworzeń.Obdarowano nas zdolnością postrzegania świata ,wyrażania uczuć myśli.
Jacy jesteśmy ?jesteśmy cudownie stworzeni ,pragniemy odczuwać radośc i mamy możliwość ją okazywać,pragniemy kogoś poznać kogo nie znaliśmy i przez to nie możemy spać ,pełnią snu ,myślimy ,jak ta osoba wyglada jak mówi jak sie porusza.
Obdarzeni wolną wolą zaprzyjażniamy się lub nie ,kochamy lub nie, tolerujemy lub nie ,szanujemy uczucia innych lub nie ,jesteśmy taktowni lub mniej delikatni,raniąc innych.
Ale jesteśmy mimo wszystko cenni dla kogoś kto patrzy na ten okruszek na szali ,na ten pyłek .
Jesteśmy cenni ,bo jesteśmy jedyni w swoim rodzaju.
Przykłady spotkań, różnych spotkań ,to tylko potwierdzenie ,że jesteśmy niepowtarzalni ,rózniący się od siebie ,ale piękni ,pragnący tego samego ,poszanowania moich uczuć i odczuć ,zachowań słabosci chwili i to umiemy staramy się to umieć dawać.
Czy to nam się udaje ? Hm róznie to bywa ,ale tak naprawdę chcemy by tak było ,a kiedy potkniemy się chcemy by inni spojrzeli na nasze słabości z empatią ,zrozumieniem ,bo przecież chcemy to dawać sobie nawzajem.
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Witaj Kruszyno :kwiat: ...fajne przemyślenia ...chyba obie nas ten facet męczy :lol: Wirus :lol: ale myślę że każdy ma gdzieś zapisaną swoją ścieżkę tam przez Tego na górze a potem ON czujnie przypatruje się jak stąpamy po niej…Nie raz nie reaguje po to tylko, byśmy na błędach się nauczyli…A nie raz, gdy zbliżamy się nieuchronnie do zboczenia ze ścieżki, zsyła nam kogoś, kto pojawia się znikąd i nie daje nam możliwości zboczyć, wręcz przeciwnie, nakierowuje nami na właściwy tor…Więc może niczego w swoim życiu na siłę nie da się zmienić, a nawet gdyby, to i tak po krótkim czasie wszystko wraca na stare tory i nie warto tracić sił i czasu na siłowanie się z przeznaczeniem?…Bo podobno z przeznaczeniem się nie walczy tylko przyjmuje się go takim jakim jest…Bo życie jest poznawaniem każdego dnia…myślę że spokój jest we mnie wtedy gdy zasypiając jestem zadowolona z przeżytego dnia :kwiat: miłego dnia pod kocykiem ...może herbatka z cytrynką :)
forumowicz

Witaj Eluniu :) pieknie powiedziałaś .
A z herbatką z cytrynką jak najbardziej i z ciepłym ktosiem obok ,też. :D
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

„Najlepsza rzecz żyć w zgodzie, bez twierdzeń, bez sprzeczki,
Po cóż bo gwar ustawny dla kropki lub linii?
I urabianie ciągłe publicznej opinii ?” -
Siennik-dziurawy mówił tak do Torby-sieczki.
Tymczasem osły, najmniej nie myśląc o szkodzie,
Siano i sieczkę w cichej pożywały zgodzie,
A stąd zdaje się prawda ta być oczywistą,
Że i człowiek zyskałby… będąc legumistą.

Cyprian Kamil Norwid
forumowicz

Słoneczko plusik x100 :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

kruszynka pisze:Słoneczko plusik x100 :lol: :lol:
Kruszynko :kwiat: kocham mądrości życiowe. My Polacy takich mieliśmy i mamy wspaniałych, mądrych poetów a nie umiemy wyciągać wniosków z ich życiowych powiedzeń, z ich pięknej poezji. A ze ja lubię zagłębiać się w wielu dziedzinach życia między inn. w poezji, więc tak sobie grzebie, grzebię, grzebie i.............. wygrzebałam kolejny mądry watek :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

..............Na pewno nigdy do końca nam się nie uda zrozumieć innych…Bo każdy z nas jest inny i każdy ma swój bałagan własnych emocji, uczuć i myśli…Ale czasami ;) …Właśnie – czasami wystarczy sama tylko świadomość, że jest ktoś kto nas wysłucha…Jakaś pokrewna dusza… Chociaż wiem, że trzeba nauczyć się liczyć na to moje ja…Ufać tylko sobie – bo nikt inny nam nie pomoże… :cry:Dziś ludzie noszą maski, nieczułości, niewrażliwości a mnie nie chce się zaglądać pod maskę....Czy warto tam zaglądać? Z pewnością można znaleźć skarby.....ale ......Na wszystko trzeba czasu. Na zrozumienie, na poznanie. Biorąc pod uwagę ogrom ludzkich uczuć i emocji… mamy go bardzo mało. ;) :kwiat: ....tacy jesteśmy :?: :?: nie wiem :) :|
Zablokowany