NFZ Małopolska rosnący czas oczekiwania

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 11

Re: NFZ Małopolska rosnący czas oczekiwania

Post autor: alien »

Muzyczka,to do 2 tygodni masz info o wyjeździe ,a tak do 5 już będzie się kurować.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Cześć Alien, chyba aż tak szybko to nie..... jejku....
By było dobrze, choć grudzień... hm....by nie na święta, są takie turnusy?.....
Dzięki za napisanie i wszystkiego dobrego życzę, duuuuuużo zdrówka... :)
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Muzyczka dziękuję. Owszem są turnusy przez święta,ale do świąt to chyba będziesz już po sanatorium. Kiedy składałaś wniosek i jaki kierunek leczenia?
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hejka Alien,
Chyba dzisiaj mam jakieś wielkie szczęście bo przed chwilą dodzwoniłam się do narodowego funduszu do Krakowa.. jaka radość ... Pani przesympatyczna i bardzo uprzejma... Ale okazało się że na moje kierunki leczenia nie ma nic, mam aż 3 ale główny kierunek to układ oddechowy...... i przemiła pani powiedziała że nic nie ma ze zwrotów....trudno../ tu przyznają przeważnie morze a z tego nikt nie rezygnuje../... Dodzwoniłam się w ogóle drugi raz do funduszu a zawsze było zajęte i takiego szczęścia nie miałam.... Ja mam poszpitalne leczenie, także kiedyś czekało się rok , teraz 15 miesięcy które minie u mnie w grudniu właśnie..... Tak jak mi się wydaje to Ty też czekasz chyba też ....już masz numerek poniżej 6000 czy jeszcze niżej.....?
Serdeczności na dziś i jutro... dobrego dnia życzę powodzenia i wszystkiego dobrego :)
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hello Muzyczka. Tak ,mam poniżej 6000 ale tylko parę numerków. Oczekuję w normalnej kolejce z NFZ już 29 miesiąc. Faktycznie,poszpitalne idzie swoim odrębnym torem. Raz miałem tego typu wyjazd,ale to było 13 lat temu i wtedy czekałem 4 miesiące. A co na dzisiaj NFZ serwował?
ewasmukla
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 cze 2011 20:44

Post autor: ewasmukla »

Ja dzis dostalam przy numerze 165 Naleczow od 12 listopada i nie powiem ze sie ciesze bo rok temu.
:twisted: bylam tez w tym samym szpitalu uzdrowiskowym.Liczylam na wyjazd nad morze....tak mi sie marzylo.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witajcie,
też obawiam się Ewasmukla, że u mnie może być też nieciekawie a tyle czekania i propozycja sanatorium może być niezadowalająca czasem...
Alien-Jak dzwoniłam do funduszu rano to nie podawali mi żadnej propozycji gdyż na moje schorzenia nie było nic ze zwrotu....
Jakoś będzie Ewa..dasz radę,...i pomyśl, że sama postarasz się, by było jak najlepiej...Ja z funduszu dopiero w zeszłym roku miałam pierwszy raz Świnoujście a tak to przez 10 lat ani razu nie dostałam morza... ciężko jest otrzymać...
Życzę wszystkiego dobrego i serdecznie pozdrawiam wszystkich...
ewasmukla
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 cze 2011 20:44

Post autor: ewasmukla »

:D Dziekuje za dobra energie...powoli zaczynam sie cieszyc....morze juz prywatnie zamowilam na koniec kwietnia w dobrej cenie :D ....na tydzien za 545 zl w Sarbinowie nad samym morzem.....z pelnym wyzywieniem.
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witajcie,
Ewasmukla, Super, że już pomyślałaś o morzu... Ja też tak jeżdżę koniec kwietnia, na ten weekend majowy..rok temu nawet byłam 9 dni od 28.04 do 6.05...w Kolobrzegu też priv....udalo się, teraz w przyszłym roku będzie gorzej... Chalkozyn w Kołobrzegu na ferie zimowe ma 666 zł za 7 nocy...z wyżywieniem...
Wszystkiego dobrego życzę pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hejka,
Przed chwilą kukłam na swój numer w kolejce... to się wystraszyłam ...tak szybko posuwają się że już mam 414 numer.... ohoho....
Serdecznie pozdrawiam...
ODPOWIEDZ