San Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
nina
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 paź 2012 15:13

San Kołobrzeg

Post autor: nina »

Może jeszcze się ktoś odezwie, kto był teraz w Sanie? Jakie tam są warunki. Jakieś szczegóły. Jadę pierwszy raz.
marusia
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 07 paź 2013 10:12
Staż sanatoryjny: 10

Re: San Kołobrzeg

Post autor: marusia »

Witaj Nino . Do Kołobrzegu wybieram się pod koniec listopada - może się zobaczymy ? Maria .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam.Co prawda byłem w Kołobrzegu parę lat temu,ale ,,San" już wtedy był dość fajnym i nieźle urządzonym sanatorium.Chodziliśmy właśnie do ,,Sanu" na dancingi i było sympatycznie.O bazie zabiegowej i warunkach niestety niewiele mogę powiedzieć,jedynie co to lokalizacja jest bliżej amfiteatru,a odległość do mola to ok 1km. Więcej informacji na http://www.san.pl/
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

Kilka opinii na temat sanatorium San w Kołobrzegu

przez patuloveyou 09 cze 2013 17:19

Dla mnie same plusy: ładny ośrodek, blisko do morza, wysoka kultura wszystkich pracowników , bardzo smaczne jedzenie, czysto i przytulnie( atmosfera rodzinna), profesjonalne zabiegi,czajnik i telefon w każdym pokoju, wspaniała cukiernia i wieczorki taneczne.
KURACJUSZKA NFZ

SAN Kołobrzeg
przez Selene » 24 lip 2011 22:41

Byłam w SANIE na pobycie komercyjnym w marcu tego roku. Nie mniej jednak rozmawiałam z osobami które były na leczeniu z NFZ i ich opinie było bardzo pochlebne. W obiekcie trwał remont nieodczuwalny dla gości. Zakwaterowanie w pokojach 2-osobowych, - 3-osobowych,i - 2-osobowych w studio. Pokoje dość przestronne z pełnym węzłem sanitarnym i dobrze wyposażone. W pokojach czysto, wymiana ręczników i pościeli na życzenie.
Wyżywienie smaczne i porcje są dość duże.
Bardzo dużym plusem jest basen solankowy i cała baza zabiegowa - wszystko w jednym budynku. Zabiegi wykonywane profesjonalnie.
W holu są dwa komputery z dojściem do internetu. Parkingi strzeżone po drugiej stronie ulicy i można negocjować cenę.
Ponadto na terenie ośrodka jest SPA i zakład kosmetyczno-fryzjerski. Jest również stół do bilarda i ping ponga.
Na parterze jest również mini bar oraz kawiarnia gdzie codziennie są wieczorki taneczne.
Są również organizowane wycieczki po okolicy jak również na Bornholm.

Pozdrawiam i życzę udanej kuracji

Re: Dobre sanatorium w Kołobrzegu
przez Selene » 22 sie 2012 19:06

Witaj Agato

Ja wspomniał Darek dobrych ośrodków w Kołobrzegu jest mnóstwo. Ja osobiście na leczeniu w ARCE nie byłam nie mniej ośrodek ma bardzo dobre opinie ale jak dla mnie jest zdecydowanie za drogi.
Z czystym sumieniem mogę Tobie polecić VERANO, SAN, LECH, IKAR - (osobiście byłam w VERANO i SANIE ), mają bardzo dobrze wyposażoną bazę zabiegową i w ośrodkach są baseny a i pokoje są dobrze wyposażona z lodówką włącznie. Nadto w każdym z nich jest kawiarnia i codzienne wieczorki.
MESKO - też jest bardzo dobrym ośrodkiem ale nie ma basenu. Za to jedzenie mają bardzo dobre, kawiarnia z tańcami w ośrodku.
MEWA I lub IV - na zabiegi trzeba dochodzić do Zakładu Przyrodoleczniczego ca 100 m.
Agato wybór nie będzie łatwy ale moim zdaniem powinnaś wysłać zapytanie czy w interesującym Ciebie terminie maja wolny pokój bo może się zdarzyć
że dany ośrodek nie będzie miał wolnego pokoju.
Jeżeli będziesz mieć pytania to proszę pytaj.

Pozdrawiam

Re: Dobre sanatorium w Kołobrzegu

przez darek » 24 sie 2012 23:17

Agato

Podałaś 2 ośrodki z których jeden znam -byłem kilkakrotnie ..gościem natomiast Perełkę nawet wchodzac na ich sreonę nie za bardzo ..kojarzę a wydawalo Mi się ,że Kolobrzeg Znam
Perełka to osrodek wybudowany czy też ..odnowiony po roku 2000 czyli "nowy" jednakze gdy zobaczylem ich Bazę zabiegowa to...
Wistom natomiast lezy w pobliżu Amfiteatru czy też jest w bezposrednim sąsiedztwie Megi -Sanatorium Siostry ..Arki

Podzielam opinię ..Selen że Dobra bazę a oto przede wszystkim chodzi z tych 4 propozycji posiadaja ;
San i Verano d.Węgiel Brunaty a tak już na marginesie właśnie te dwa ośrodki w niektórych kręgach konkurują o No-1 w zabiegach po godz...19,00
Polecam te osrodki bo byłem w nich niejednokrotnie i zawsze wracałem z Uśmiechem na ...ustach

Re: Jakie sanatorium polecacie?!

przez darek » 18 sty 2013 22:24

Do Marcysi

Sanatoria umiejsowione np w Krynicy czy innych miejscowościach gorskich maja inna specyfikę niz santoria nizinne czy tez nadmorskie
w chwili Obecnej Nasz Zasłuzony kolega MAX z portalu wizytuje Kołobrzeg i sa jego relacje
Ty okresliłas
co cie Interesuje , zabiegi ,zabawa i inne...Ja osobiscie moglbym bo kiedys prawie mieszkałem po 2-3 pobyty wciagu roku Ośrodek wczasowo-Sanatoryjny SAN w Kołobrzegu zapewne pojawią się oponęci ,ale obecnie gdy Ośrodek zostal dość gruntownie wyremontowany Ja Go polecam ,jest rowniez jego Rywal od lat dawny Wegiel Brunatny -obecnie Verano Każda Sugestia będzie zapewne Subiektywna ,wszak każdemu z Nas podobaja się inne osrodki i wybor będzie bardzo TRUDNY

Gdys chciała więcej informacji służe pomoca
na chwile obecna POLECAM tzw Maly San ,ktory Został gruntownie wyremontowany ,natomiast w Duzym remont trwa sukcesywnie od ostatniego piętra obecnie prace trwają na 4 lub 5 wyłączone jest 1/2 piętra Remont Naprawdę jest nie zauważalny
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witam :kwiat:

Z sanatorium SAN wróciłam zaledwie kilka godzin temu i potwierdzam swoje wcześniejsze pozytywne o nim opinie.
W uzupełnieniu do wypowiedzi Darka dodam, że remonty są już zakończone. Ja miałam pokój w budynku "B" ( 8 piętrowy ) na właśnie 8 piętrze.
Budynek "C" jest 2 piętrowy. Wszystkie pokoje mają balkony. W obu budynkach obowiązuje całkowity zakaz palenia. Pokoje, wyżywienie, baza zabiegowa oraz jakość wykonywania zabiegów jak dla mnie bez zastrzeżeń. Personel uczynny i wyczulony na potrzeby pacjentów. W obu budynkach niestety brak wi-fi ale na parterze przy recepcji są dwa stacjonarne komputery z dość dobrą szybkością przesyłu.
Żeby tak różowo nie było: w budynku "B" są 2 windy i w porach posiłków robi się zator. Ponadto co było dla mnie uciążliwe to: obrzydliwy zapach w łazience :!:
Pytałam o to panią pokojową oraz kilka osób z różnych pięter - wszędzie to samo a najgorzej w budynku "C".
Moja rada to zaopatrzyć się w odświeżacze lub kostki zapachowe. Problem został zgłoszony menadżerowi budynku ale na efekt zapewne trzeba będzie poczekać.
Nino :kwiat: Marusiu :kwiat: jeżeli będziecie miały pytania, zapraszam.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
gorkaa
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lip 2010 10:57
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: gorkaa »

Selen wyczerpująco udzieliła info na temat Sanu. Dodam jeszcze, żeby dziewczyny Marusia i Nina nie zapomniały o wygodnych butach, bo w Sanie grają dobrą muzykę i o stroju do pływania bo jest basen. A i jeszcze organizowane są wycieczki autokarowe po okolicznych miastach jak i za granicę ( Berlin)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Droga - Gorko

Jadąc do kołobrzeskiego Sanu oprócz BARDZO WYGODNYCH Butów Polecam Rezerwacje Stolika na Turnus w wekend trudno o miejsce
Miłego wypoczynku ..szkoda ,że Mój fundusz nie ma umowy
Awatar użytkownika
gorkaa
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lip 2010 10:57
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: gorkaa »

darek pisze:Droga - Gorko

Jadąc do kołobrzeskiego Sanu oprócz BARDZO WYGODNYCH Butów Polecam Rezerwacje Stolika na Turnus w wekend trudno o miejsce
Miłego wypoczynku ..szkoda ,że Mój fundusz nie ma umowy
Darku, nam udało się "od strzału " upolować w ostatnią sobotę dwa stoliki dla 10 osób.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Mam przyjemność i ZAWSZE znajda się te 2 ..miejsca