Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
.Czyli tak , jak wyzej napisałam , nieprawda , że przysłowia są mądrością narodów
Przytoczone przez Stasia i Andrzeja się wykluczają , a takich wykluczających się jest więcej choćby znane zapewne wszystkim ..
" Jak kto w ciebie kamieniem, to ty w niego chlebem. "
" Oko za oko , ząb za ząb "
Chyba , że jak w Bajce Ejsmonda , będzie to twardy bochenek
A ja powiem to o czym Ptaszki ćwerkają, i choć posłuchu większego nie mają, słyszą co inni piszą, albo co opowiadają, albo przepisują albo myślą że są mądrzejsi od innych, zdania i argumenty oraz myśli innych jako swoich używają.
Ciekawe czy ich pozwolenie mają, lub podpis autora umieszczają.
Broń nas Orle, Królu ptaków od takich doradców, co w kilka miesięcy swe zdanie zmieniają. Jak to takich ludzi nazywają?... Tylko gadają, gadają, gadają... Od takich biedaków. Orle, Królu ptaków.
A Ptaszki ćwerkają, co usłyszą, przeczytają, trochę wiedzą, bo od lat w tym lesie siedzą. Wiele się już nauczyli, z wielu kałuży wodę pili, okruchami nakarmili.
Doradców, obrońców, wytwórców słów wielkich doświadczyli.
Wielkie zdania, mądre słowa, rozpętała się rozmowa.
Różne słychać podpowiedzi, w zależności kto gdzie i jak wygodnie siedzi.
Sejmik mądre rady daje,w swej mądrości nie ustaje.
Jesteś Mądra, Jesteś Wielka, przed Tobą kariera wszelka. Jeszcze większa satysfakcja, i szacunek zewsząd wszystkich. Nowa praca w depozycie, i kupka pieniędzy na jutrzejsze życie.
Jak ptaki ćwerkają, słowa wsparcia wiele dają, tak naprawdę nam potrzeba cierpliwości wielkiej, odwagi oraz tego o czym wszyscy nie wiedzą. To racjonalnej oceny aktualnych możliwości i okoliczności.
Cierpliwie budowana pozycja w miejscu pracy przynosi owoce tzn. Większe możliwości.
Jednak ptaszków nie słuchają, bo ptasie rozumki mają.
I lepiej niech tu nie fruwają, bo chodniki zaśmiecają.
Czas odfrunąć, chłodno trochę. I przepraszam jeśli ktoś poczół się dotknięty treścią.
Z zaciekawieniem przeczytałam Twoje spostrzeżenia, Cytrynku
I co ....i dużo w nim rozdrażnienia rozżalenia cierpienia pretensji smutku
Nie lepiej przystopować i wrzucić na luz to jest tylko forum...a czym forum jest,to każdy wie
Ni jak się ma do rzeczywistego żywota ...to jest taka sobie abrakadabra....czyli czarna magia
Pozdrawiam
A wracając do przysłów....
Ja uważam ,że są ....Przysłowia,to nie tylko mądre słówka
To spostrzeżenia,przeżycia ,obserwacje,światopogląd itp.......to cała filozofia życia często oparta na metaforze
Witam Cytrynka ! -to taka super miła ptaszynka ! Serduszko ma czułe ,piękne wiersze pisze .Jeśli ktoś nie lubi Cytrynka, niech to wprost napisze ! Nie trap się Cytrynku brakiem wrażliwości tej lub innej jejmości. Czas płynie jak rzeka i wszystko przemija ..i wszystko ucieka ..Nic nie trwa wiecznie i wnet przeminie .Uśmiechnij się zatem i nabierz dystansu -to tylko forum jak pisze Nutka . Nie odlatuj i nie mość innego gniazdka ,wierz tu też znajdziesz przyjaciół wielu !Moje pozdrowionka ,a na jutrzejszą niedzielę wiele słonka!
Tak właśnie mówię Nutko.
W całej tej pisaninie umknęło mi najważniejsze.
Ja twierdzę że przysłowia są mądrością narodu. I to zdecydowanie.
Cały tekst był odniesieniem do jednej sytuacji. Nie do całości Forum.
Nie żaliłem się, nie było pretensji, tylko podsumowanie jednego wątku.
Wiedziałem, że nie będzie do końca zrozumiały, ale dzięki za ocenę Forum. To tak dla innych.
Dzięki Kuracjusz54, Ty jesteś doświadczonym Forumowiczem.Wiesz sporo.
Dzięki ewa060455 za dobre słowo.
I może przysłowie pasujące jak ulał: " Jeśli wszedłeś między wrony, to kracz jak one"
I jeszcze słowo o przyjaźni Przyjaźni nie znajdziesz, ani nie kupisz nigdzie. Przyjaźń trzeba zbudować.
Dobranoc.
I może przysłowie pasujące jak ulał: " Jeśli wszedłeś między wrony, to kracz jak one"
Chyba żartujesz ....trzeba być sobą do końca i swoje zdanie mieć
Nawet jakbyś czkawką miał za to zapłacić ....lub zgagą
...nie myl zgagowego pieczenia z zawałem
Cześć Niewyspani .... "Ja twierdzę że przysłowia są mądrością narodu. I to zdecydowanie." bo są, tylko czasami "Polak przed i po głupi" może to wynika z naleciałości, niechciejstwa wprowadzenia zmian, albo brania przykładu ze starszych bo przecież Oni tak postępowali
Cytrynku , nie ważne czy ....
"Cały tekst był odniesieniem do jednej sytuacji. Nie do całości Forum.
Nie żaliłem się, nie było pretensji, tylko podsumowanie jednego wątku.
Wiedziałem, że nie będzie do końca zrozumiały, ale dzięki za ocenę Forum. To tak dla innych."
... tylko to co masz w Sobie i tak jak powiedziała Nutka " Chyba żartujesz ....trzeba być sobą do końca i swoje zdanie mieć "
ANDY12345 pisze: 17 lis 2019 05:14
... tylko to co masz w Sobie i tak jak powiedziała Nutka " Chyba żartujesz ....trzeba być sobą do końca i swoje zdanie mieć "