Który ośrodek polcacie w ramach rehabilitacji ZUS ?
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowano: 3 razy
Re: Który ośrodek polcacie w ramach rehabilitacji ZUS ?
Widzę wcale nie odnosisz się do tego że są skierowania na północ z południa w Małopolsce.... i wcale nie musi decydować główny lekarz orzecznik...nie zawsze. A to chyba jest ważniejsze w tym temacie .... I w sumie mówimy o rzeczach nieważnych, bo ta osoba pyta się jakie polecacie ośrodki a Ty chyba nic nie napisałeś jaki polecasz... pozdrawiam serdecznie..
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękowano: 1 raz
Rzeczywisc nie na temat sorki już mnie nie ma.
"Marzenia jak chmurki szybują po niebie"
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

Sztani..pisałeś jak powyżej że trzeba mieć zgodę naczelnika orzecznika...sztani pisze: 10 gru 2019 07:21 Dokladnie Acik61 . Ale marzenia dobra sprawa.. Jest wiele etapów aby wyjechać tylko trzeba przez nie przejść A to już trudniejsza sprawa podobno aby na narząd ruchu wyjechać z południa na północ trzeba zgody co najmniej naczelnego orzecznika z danego oddziału lub musi brakować miejsc bliżej.. Dla ZUS nie ma znaczenia gdzie jedziesz ważna rehabilitacja nie ""atrakcje""![]()
I wcale nie pisałam o koleżance, to nieprawda !, takiego słowa o koleżance nie użyłam...Bo wiem kto tak pojechał i dokładnie płci odmiennej...
Mogę wybacz mieć swoje zdanie i nie zgadzam się tak dokładnie ze wszystkim co piszesz... A co ZUS wie.. to wiadomo, ile komuś brakuje do 182 dni, jak krótki czy długi czas do zakończenia, dlatego piszę że od tego zależy główne skierowanie Z ZUSu, czy do Małopolski czy z głównej centrali z Warszawy wtedy na całą Polskę są miejsca, a to jest bardzo ważne dlatego tak tłumaczę.bo wtedy ZUS wysyła w inne miejsca niż w Małopolsce.... Czy też jest na ktoś na świadczeniu rehabilitacyjnym i kiedy mu się ono kończy i wtedy też może wysyłać ZUS do sanatorium...
Pozdrawiam..
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

chyba usunąłeś wcześniejszy wpis, tak?
Gdzie też było o koleżance i o naczelnym i itd
itp.....eh. ..
Było dość dużo i napisałeś, dlatego odniosłam się do Twej wypowiedzi. A tego nie ma już..hi..
Nie ważne!!!
Pozdrawiam...
Współczuje tobieWolfGang pisze: 07 gru 2019 21:23 który ośrodek w ramach rehabilitacji ZUS pod kątem dobrego sprzętu rehabilitacyjnego i atrakcji po zabiegach?, skierowanie z Krakowa, kiedyś dawali tylko do 200 km od miejsca zamieszkania i nie słyszałem żeby z Krakowa ktoś pojechał np. do Kołobrzegu
Żebyś do końca się nie załamał, że rodacy nie potrafią czytać ze zrozumieniem
Polecam poniższe ośrodki w ramach prewencji ZUS:
Dom Zdrojowy Cieplice – JELENIA GÓRA CIEPLICE
Ośrodek Uzdrowiskowy "BIAWENA" – WYSOWA ZDRÓJ
Sanatorium Uzdrowiskowe "Leśnik -Drzewiarz" – KRYNICA ZDRÓJ
NZOZ ,,Muszyna" Centrum Rehabilitacji i Profilaktyki Sanatorium Uzdrowiskowe
Sanatorium Uzdrowiskowe ,,Jutrzenka" – WIENIEC ZDRÓJ
Sanatorium SANVIT – IWONICZ ZDRÓJ
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

kejton
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Post 10 gru 2019 12:55
WolfGang pisze: ↑który ośrodek w ramach rehabilitacji ZUS pod kątem dobrego sprzętu rehabilitacyjnego i atrakcji po zabiegach
Współczuje tobie
Żebyś do końca się nie załamał, że rodacy nie potrafią czytać ze zrozumieniem
Polecam poniższe ośrodki w ramach prewencji ZUS:
Dom Zdrojowy Cieplice – JELENIA GÓRA CIEPLICE
Ośrodek Uzdrowiskowy "BIAWENA" – WYSOWA ZDRÓJ
Sanatorium Uzdrowiskowe "Leśnik -Drzewiarz" – KRYNICA ZDRÓJ
NZOZ ,,Muszyna" Centrum Rehabilitacji i Profilaktyki Sanatorium Uzdrowiskowe
Sanatorium Uzdrowiskowe ,,Jutrzenka" – WIENIEC ZDRÓJ
Sanatorium SANVIT – IWONICZ ZDRÓJ..."
Odpowiadam:
Na to proste, jak Ty uważasz pytanie , ale jednak wieloczłonowe i złożone moim zdaniem Wolfganga, ponieważ w nim jest kilka poruszonych spraw, a ja wyjaśniałam jego też drugą część ,że można dostać północ, bo i o tym pytał p.kolega i wyjaśniałam, że może tak być, bo kolega pisał, że nie słyszał że można dostać Kołobrzeg....
Tutaj napiszę w tym momencie podobnie jak Ty, że rodacy czytają ze zrozumieniem....ani też nie jestem osobnikiem jak to Ty określiłeś niefortunnie...raczej osobą..
Natomiast dziś to była chwilowa rozmowa dwóch osób , rano , tylko dlatego, bo wyjaśniłam pewną kwestię, i tyle w tym temacie .
I proszę nie pisać na drugi raz , żeby się ktoś nie załamał bo niedługo psychiatrykiem tutaj będzie ktoś groził.... Skoro sam piszesz o tym załamaniu pierwszy....
Sama też wcześniej podałam ośrodek , przynajmniej tam gdzie byłam i wiem jak było...
A Ty wreszcie odpowiedziałes i to po 3 dniach, podając ośrodki z województwa małopolskiego.. które znam, ale ja tam nie byłam i nie wiem czy jest tak, jak prosił Wolfgang pod kątem dobrej rehabilitacji i to z dobrym sprzętem rehabilitacyjnym i czy tak jest..więc jeśli Ty byłeś to powinieneś wiedzieć , że jest dobra rehabilitacja i odnośnie sprzętu, i że to możesz potwierdzić szczerze i polecić, o ile to prawda, że jest tam tak, jak prosił....
Ponadto też podkreślam , że można dostać w zależności na jakie schorzenie również skierowanie z ZUSu poza ośrodkami małopolski, są takie przypadki..
Do ośrodków też można dołączyć Stary Dom Zdrojowy w Krynicy-Zdrój, ale ja tam nie byłam i nie wiem jak zabiegami i czy jest dobra rehabilitacja.. ponadto też jest Rymanów-Zdrój, ale też tam nie byłam...
Natomiast z ośrodków, tych co byłam ja z ZUSu byłam bardzo zadowolona.
Ale podkreślam, że byłam niestety w większości z nich poza małopolską i to były też z funduszu ośrodki.
Proszę nie współczuć...nie trzeba..tak uważam..to nie jest miłe.. tak jakby jakaś tragedia się stała....
A jeśli mógłbyś w tym temacie podanych ośrodków, które jak wyżej wymieniłeś , powiedzieć czy tam byłeś
Pomijam ten wątek, co też wspominał, dotyczące nie tylko rehabilitacji i sprzętu ale także atrakcji po zabiegach....
Więc sam widzisz i udowadniam, że to jest pytanie wieloczłonowe i złożone....
Ja odpowiedziałem krótko i treściwie na zadanie pytanie: Który ośrodek polecacie w ramach rehabilitacji ZUS ? Gdzie jest dobra rehabilitacja i sprzęt?
Moje typowania są czysto subiektywne i jest to moja prywatna opinia. Szczegółowe opisy tych sanatoriów można znaleźć na tym forum.
Niepotrzebnie się rozwodzisz o odległości itp. Ja w tym roku byłam na prewencji ZUS nad morzem w Dziwnówku w Jantarze, oddalonym od mojego miejsca zamieszkania 650 km. Nie byłem na L4 a ani na zasiłku. Ze mną było parę osób z małopolski i nie wszystkie pobierały zasiłek.
Czasami wystarczy ładnie poprosić Panią w ZUS o konkretny ośrodek a innym razem trzeba czekać co los przyniesie.
Jeśli chodzi o morze to serdecznie polecam ośrodek Jantar w Dziwnówku. Uważam, że jest to najlepszy ośrodek w ramach prewencji ZUS. Super rehabilitacja, jedzenie, basen a także warunki mieszkaniowe. Do tego 200 m od morza i pięknej plaży.
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

Wszystkiego dobrego Forumowiczom rehabilitującym się z ZUS- u....
i nie tylko...
na Święta Bożego Narodzenia.... dużo zdrówka, radości, pomyślności i szczęścia...