Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Co by o Kobietach nie powiedziano, i ile ciepłych słów i komplementów już Usłyszałyście pod swoim adresem, dołożę jedno przysłowiowe zdanie.
Żadne choroby, i przypadłości Was nie Pokonają.
To co trzeba zrobić, i tak Zrobicie, i dzięki Waszej sile i uporowi spowodujecie, że wszystko będzie na czas zrobione
Pomimo swojej delikatności, dla nas Jesteście Herosami
Za to Wam Drogie Panie Dziękujemy
"Co do facetów, którzy tak trąbią, że pragną niezależnej kobiety u swego boku, mam pewien apel.
Zastanówcie się i przemyślcie to, bo wielu z was skończy u boku słodkiej idiotki po zetknięciu z taką właśnie kobietą. I nie ma w tym waszej winy, nie ma osądzania z mojej strony, żaden wstyd, że tego nie dźwignęliście.
Już tłumaczę.
Kobieta, która sobie radzi w życiu, zazwyczaj sama decyduje o sobie, ma swoje plany, pragnienia i jasno określone granice.
Jako facet, nie będziesz dla niej całym światem, nie wszystko będzie się kręcić wokół Ciebie.
Dlaczego?
Bo taka kobieta nie szuka życiowego lidera, który będzie jej mówił, jak ma żyć, nie szuka tatusia, który się nią zaopiekuje, nie szuka dziecka do wychowania, szuka partnera, który ją wesprze i zmotywuje, a kiedy będzie trzeba poda rękę i sprawi, że poczuje się, jak mała dziewczynka.
Taka kobieta jest odpowiedzialna za swoje życie i swoje decyzje, nie pozwala sobą manipulować, nie pozwoli sobie wejść na głowę.
Ona idzie przed siebie, ma swoją wizję, dużo widzi, dużo obserwuje. Wyciąga wnioski.
Ma świadomość, że miała życie przed Tobą, będzie miała być może życie z Tobą, ale kiedy nie wyjdzie, będzie miała życie po Tobie.
Ona pojawia się, nie pyta o pozwolenie, ale też bezpośrednio mówi, że nie da się zranić. Ona nie będzie szukała w Tobie autorytetu, nie będzie chciała iść Twoją drogą, będzie chciała bardzo mocno, kiedy zaufa i uwierzy, iść obok Ciebie Waszą, wspólną drogą…"
Przeczytaj z uważnością i otwartością jeszcze raz ten cytat, odrzuć na chwilę własne przekonania, a zrozumiesz.
Po drugie odpowiedz na pytanie: Po co facetowi kobieta?, a być może uzyskasz też odpowiedź na swoje pytanie.
Ok,tylko że faceci szukają innych kobiet,takich do wszystkiego a nie wyrachowanych ,,urzędniczek". Szukają wesołych,spontanicznych,
p.s napisałem wg siebie zresztą to jest temat rzeka,bez sensu dyskusja.Wszystko zależy co facet czy kobieta chcą,czy kobieta do rozmów,do sexu,zabawy czy małżeństwa,duże różnice
Też mi się to spodobało Bibi2 , zwłaszcza, że to właśnie mężczyzna tak dobrze to ujął w słowa, to o czym myślimy, a nie zawsze potrafimy wyrazić.
Nie ma za co.
ZbigniewMax pisze: 08 lip 2024 07:19
Ok,tylko że faceci szukają innych kobiet,takich do wszystkiego a nie wyrachowanych ,,urzędniczek". Szukają wesołych,spontanicznych,
p.s napisałem wg siebie zresztą to jest temat rzeka,bez sensu dyskusja.Wszystko zależy co facet czy kobieta chcą,czy kobieta do rozmów,do sexu,zabawy czy małżeństwa,duże różnice
I tym się różnimy, że Ty nie widzisz sensu w dyskusji, a ja i owszem.
Uważam, że jak się szuka partnera/partnerki to i do rozmów, i do sexu, i do zabawy. Małżeństwo nie jest koniecznością, ale też się nie wyklucza. W innym przypadku to można się tak rozdrabniać i korzystać z usług profesjonalistów , a przez całe życie być singlem, czego nie neguję, bo ma to swoje pozytywne strony, ale i wady. Wybór należy do nas i ja tego nie oceniam. Po prostu zgadzam się z tym, co zacytowałam, bo wielu mężczyzn pociągają zdecydowane, niezależne, kobiety, ale na dłuższą metę nie są w stanie tej niezależniści zaakceptować.
"Iść do łóżka" z facetem, z którym nie ma o czym rozmawiać, który nie potrafi sprawić, że śmieję się w głos? Zdecydowanie mówię NIE!