Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Zbigniew bezpośredni koszt pobytu to nie wszystko. Ty mieszkasz w centrum Polski i dla Ciebie mniej więcej wszędzie jest podobnie daleko. Dla mnie Świnoujście to dodatkowo ok 500 km w jedną stronę. To jest dodatkowy koszt ok 250 zł + opłata za przejazd autostradą. Nie wiem jak z parkingiem - u mnie było 50 zł za pobyt. Na stronie Barbarki jest opłata 20 zł za dobę. Ty masz 30 zabiegów, ja miałem 36 - to też się przekłada na cenę. Znajomi od stolika mieli masaż klasyczny co drugi dzień, w Barbarce jest jako zabieg dodatkowo płatny. To tyle jeśli chodzi o koszty.
Teraz o niekosztowych różnicach. Lubię góry i pagórki, morze mnie nie kręci. 4-5 godzin dłuższej jazdy - jak dla mnie to za dużo. Poza tym było kilka względów, o których nie napiszę, powodujących taki a nie inny wybór.
Pozdrawiam.
Andrzej, tak jak wcześniej ja pisałam, każdy wybiera jak chce i wszystko zrozumiałe doskonale !!..także i te inne względy wydaje mi się, czasem są najważniejsze...
serdecznie pozdrawiam.
Andrzej1958 ja mam do Świnoujścia trasą S 8 i S 3 ok 550 km, ale masz rację, że jak lubisz góry, to dobry zrobiłeś wybór. Byłem w Muszynie-Złockie w Wiarusie i wróciłem zadowolony. Z gór wyleczyło mnie Ustronie-Równica, gdzie byłem w cały styczeń 2018 r i mając astmę wdychałem smog i ostre górskie powietrze. Od tej pory interesuje mnie tylko Kołobrzeg i Świnoujście i tylko poza sezonem letnim. Moim zdaniem koszty też są ważne jak i warunki bytowe, bo jak mniejsze koszty, to na więcej wyjazdów komercyjnych można sobie pozwolić. Na tym forum są fani gór i fani morza, a ja należę do tych drugich, ale muszę stwierdzić, że w wyjazdach królują obszary górskie, a nad morze jeździ mniej ludzi zwłaszcza poza sezonem. Tak to wygląda na forum, ale w realu się okazuje, że w ośrodkach rehabilitacyjnych i sanatoriach nad morzem zimą też brakuje wolnych pokojów. Pozdrawiam
Witam Panowie. Powiem tak: jeden woli ogórki, a drugi ogrodnika córki. i bardzo dobrze. Wszak wtedy każde uzdrowisko ma swoich wielbicieli. I te malutkie dziurki i te duże i głośne z tłumem kuracjuszy. Ja lubię i ogórki i córki. Czyli w czerwcu morze,a zimą góry. Najchętniej Krynicę. Właśnie się wybieram od 3 stycznia na tydzień. Pozdrawiam serdecznie wszystkich wielbicieli i wielbicielki Naszych uzdrowisk.
Małgosia69 również Cię pozdrawiamy i życzymy udanego pobytu w tej Twojej ulubionej Krynicy. Ja się wybieram 2 lutego do ulubionego Świnoujścia na dwa tygodnie.
Dziękuję Zbyszku za miłe słowa. Ale sęk w tym ,że tak jak Krynica jest moim ulubionym kurortem w górach, tak i Świnoujście nad morzem. Tylko ciut daleko od nas mimo wszystko. Zazdroszczę Ci tego Świnoujścia, oj zazdroszczę. Choć zabiegi na biedne kosteczki i kregoslupek też są takie sobie. Życzę Ci super pogody, zabiegów i warunków, bo o towarzystwo już chyba sam zadbales.
Małgosia69 dziękuję za to" zazdroszczenie" mi Świnoujścia, ale co do zabiegów, to takie mi wystarczą, bo chodzi mi też o leczenie astmy klimatem morskim. Napisałem wczoraj w temacie Astma, jak wypowiedział się minister PIS w sprawie umieralności Polaków z powodu smogu.. Przeczytaj i wszystko będziesz wiedziała, dlaczego wybieram morze zimą.
Faktem jest, że Krynica jest dużo bliżej, ale ja tam mógł bym tam ewentualnie jechać w miesiącach letnich. Nigdy w góry w sezonie grzewczym. Pozdrawiam
Wiem Zbyszku,że na inne dolegliwości cierpimy. A i wypowiedź ministra znam. I sprawa smogu jest też mi bliska, także astmy. Choć mnie osobiście nie dotyczy. Dla mnie Świnoujście jest the best!!! Ale tylko jako piękny kurort do odpoczynku. Pozdrawiam serdecznie. Miłego popołudnia