Paczka z Olecka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Balbina79
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2018 16:14

Re: Paczka z Olecka

Post autor: Balbina79 »

Dzień dobry :kwiat:
Dusiu teraz Ty w nocy lunatykujesz? Dzięki za kawę.
Tato dobrze,, że na mnie nie stosowałeś tych praktyk😉😂 a tak poważnie to z tymi lekarzami to naprawdę wariactwo. Ja przez te teleporady nie zarejstrowałam się do endokrynologa po ostatniej takiej rozmowie z panią doktor i teraz nie wiem na kiedy mnie zarejstrują, powinnam mieć następną wizytę w październiku. W kwietniu miałam mieć zrobione usg tarczycy, bo mam guzy i trzeba je kontrolować tak rok temu mi powiedziała doktor i jeśli będą rosły to wtedy się nimi trzeba będzie zająć. Miną rok i co? G.....o radź sobie człowieku sam 😬
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2018 19:01
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: alutka 114 »

Dzień dobry :D
Podpisuję listę obecności :D
Dusia spać nie mogła i z samego rana kawkę nam podała, Ysy z humorem i kawą dołączył i super :D
Jeśli chodzi o wizyty u specjalistów, to chyba od lekarzy zależy, do mnie pani kiedyś dzwoniła z poradni leczenia bólu i pytała czy chcę tele -poradę czy przyjadę na wizytę. Dziś dzwoniłam do przychodni, w sprawie wnuczki, żeby podać wyniki i mam czekać na telefon ;) Mąż miał mieć badania okresowe w kwietniu, przełożyli na koniec maja ;) Pamiętam jak kiedyś poprosiłam rodzinnego o przepisanie leku dla mamy, to powiedział, że nie wypisze bo musi pacjentkę zbadać, a teraz nie trzeba nikogo badać :roll:
Miłego dnia kochani :serce:
Balbina79
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja wczoraj dzwoniłam do poradni bólu po receptę i pytałam o wizytę to mi Pani powiedziała, że póki co to mogę zapomnieć żadnych zabiegów i wizyt nie ma. Mogę porozmawiać z doktorem przez telefon.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Cześć Słoneczka :) ... a propo wizyt i badań, to po co płacimy składki na zdrowie jak są nawet problemy z kontaktem z placówką :roll:
tak jak mają niektórzy ?
U mnie ładna pogoda i ciepło :)
Gość

Post autor: Gość »

I widzicie sami, lekarz Cię nie przyjmie bo się boi za pieniądze z NFZ, ale idź prywatnie to już nie ma problemu.
Jakoś dziwnym trafem są u nas dwie grupy zawodowe które nie muszą posiadać kas fiskalnych to kler i lekarze. Kiedyś poprosiłem lekarza o wystawienie mi rachunku za wizytę to myślałem że mnie żywcem zje, taki był oburzony i co ciekawe nigdy nie mają wydać reszty.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 159 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Dzień dobry :)
Pijemy kawę w miłym towarzystwie...
Ysy uwielbiam piękna zastawę...Ty to potrafisz mnie ''zniewolić'' :lol: :oops: :lol:
Miłego dobrego dnia dla nas wszystkich 🍀🌻🍀
Balbina79
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziś mam w planie dojechać na rowerze nad morze, potem wrócę i umyje jedno okno. Postanowiłam, że do swoich urodzin obskoczę wszystkie okna. Plan jest dobry tylko czy wykonanie będzie, bo w teorii to ja jestem dobra :lol: :lol: :lol:
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Post autor: Duszyczka »

Balbi...może wstrzymaj się z tymi oknami.Niebawem sosna będzie pylić.I znowu okna będą brudne...a w zasadzie żółte.
Co do sosny...to polecam domowej roboty syrop sosnowy na kaszel.Nieskomlikowany w robocie.tani i skuteczny.Oczywiście polecam tym.którzy mają sosny pod bokiem.Teraz jest TEN czas.Robi się go z młodych przyrostów.Ważne tylko.aby nie zrywać z wierzchołków drzew tylko pędy boczne.Inaczej drzewko będzie karłowate.Uważać też na mszyce.( i leśniczego. ;) )
Gość

Post autor: Gość »

Dusiu :serce: To gdzie ten przepis Twój :roll: :?: Ja reflektuję :kwiat: :D
Obrazek
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3