Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
-
forumowicz
Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
idę , moja zmiana
-
Gość
Esterko róże lubię tylko na krzewach. Cała reszta kwiatów zawsze i wszędzie. Byleby od odpowiedniego mężczyzny.
Naści kwiatuszka
-
forumowicz
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21
Gieniu - już w sobotę pozbywamy się maseczek (poza pewnymi wyjątkami), więc i pozbądźmy się tego pytaniaGIENIA pisze: 26 maja 2020 17:05 A ja nadal nie wiem .... czy te maseczki zabezpieczają nas od zarażenia , jak wpajano nam przed miesiącem , czy noszenie ich jest bez sensu , a wręcz nam szkodzi , jak mówią dzisiaj ... odpowie mi ktoś![]()
![]()
Niestety - nadal nie będzie nam wolno zbliżyć się do siebie na odległość poniżej 2 metrów
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
W oświadczeniu przesłanym do Radia Kielce czytamy, że spółka mimo iż nie miała takiego obowiązku, w trosce o zdrowie pacjentów oraz pracowników, podjęła decyzję o przebadaniu personelu jeszcze przed otwarciem szpitala.
- Do chwili obecnej przebadanych zostało prawie 200 pracowników. W wyniku przeprowadzonych testów, u dwóch osób stwierdzono dodatni wynik na obecność wirusa, o czym zgodnie z obowiązującymi procedurami niezwłocznie poinformowaliśmy służby sanitarno-epidemiologiczne. Nadmieniamy, że w spółce przestrzegane są wymagane przepisami, rygorystyczne standardy bezpieczeństwa. W zaistniałej sytuacji planujemy przebadanie wszystkich pracowników, a także skierowanych do nas pacjentów, którzy w najbliższych tygodniach będą rozpoczynać kurację. Ich zdrowie jest dla nas najważniejsze a Uzdrowisko musi być miejscem bezpiecznym – informuje Łukasz Dobaj - dyrektor ds. lecznictwa buskiego uzdrowiska.
Działalność szpitala „Krystyna” została zawieszona na dwa tygodnie".
info:Radio Kielce