Odmrażają uzdrowiska
- alien
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 maja 2016 09:00
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 11
Re: Odmrażają uzdrowiska
-
dajpanspokoj
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 16 lut 2018 13:59
- Mirabella
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 lut 2012 20:55
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 10
- wiktor64
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 sty 2017 20:42
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękował: 66 razy
- Podziękowano: 35 razy
nie ma takiej opcji zliczka poszła w styczniu może tak zle nie bedziealien pisze: 11 cze 2020 18:14 Wiktor,jak jedziesz prywatnie to może pomyśl o zmianie uzdrowiska np. na Zdrowie w Ciechocinku. Za własną kasę to raczej lepiej mieć spokój .
-
Krzysio010
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 wrz 2015 13:01
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 8
Co do badań to właśnie dzisiaj je załatwiłem i teoretycznie wyniki są następnego dnia.
Ponieważ jutro jest weekend Pani wykonująca badanie powiedziała, że trafiają one do systemu i Sanatorium ma na nie podgląd. Zatem nikt nic nikomu nie wysyła
Żartobliwie dodała, że jak się obudzę w poniedziałek rano i przed domem nie będzie stała karetka z Sanepidu to znaczy że wynik jest dobry
- alien
- Super Kuracjusz

-
gosiaczek63
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 mar 2015 19:18
- Staż sanatoryjny: 4
Dobry humor z tą karetkąKrzysio010 pisze: 12 cze 2020 15:58 Ogólnie kulturalnie pobyt zapowiada się raczej słabo. Pozostają jedynie spacery po okolicy.
Co do badań to właśnie dzisiaj je załatwiłem i teoretycznie wyniki są następnego dnia.
Ponieważ jutro jest weekend Pani wykonująca badanie powiedziała, że trafiają one do systemu i Sanatorium ma na nie podgląd. Zatem nikt nic nikomu nie wysyłaZapytałem również kiedy mogę poznać wynik - można zadzwonić w poniedziałek rano.
Żartobliwie dodała, że jak się obudzę w poniedziałek rano i przed domem nie będzie stała karetka z Sanepidu to znaczy że wynik jest dobry![]()
![]()
- Pasjaart
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 12 cze 2020 17:16
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękowano: 1 raz
Krzysio010 zawsze możesz spróbować przedstawić zaświadczenie od lekarza prowadzącego lub psychologa,psychiatry(jeżeli uczęszczasz) o tym,że masz jakieś zaburzenia i że przebywanie w pokoju z osobami trzecimi może źle wpływać na przebieg leczenia sanatoryjnego.Moja koleżanka,która ma leczenie biologiczne miała takie od psycholog,że stres związany z pobytem w pokoju z inna osobą może zaburzyć jej leczenie terapeutyczne.I w związku z tym zalecany jest pokój jednoosobowy.Zresztą wykorzystuje ten manewr już kilka razy i zawsze się udaje...Jak ktoś ma padaczkę a źle trafi na "przydział w pokoju" to może dostawać ataków.Dlatego też warto się starać o wszelkie zaświadczenia od swoich prowadzących lekarzy,którzy już coś tam odpowiedniego skrobnąKrzysio010 pisze: 08 cze 2020 15:05 Nic z tych rzeczy. W regulaminie stoi wyraźnie że brak możliwości jakiejkolwiek rezerwacji
Kwaterują w kolejności zgłoszenia się na turnus i tyle w temacie.
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Staż sanatoryjny: 21
Wtedy będzie można legalnie korzystać z przywilejów dla niepełnosprawnych związanych z pobytem na turnusie. Włącznie z miejscem w izolatce ☺
- alien
- Super Kuracjusz

I nastąpiła konsternacja i cisza...po przyjeździe na miejsce ,a wtedy jeszcze przydział robiły pielęgniarki ,nie jak teraz recepcja, otrzymałem bez słowa zapytania jedną z dwóch jedynek na cały ośrodek. Gdzieś za parę miesięcy uświadomiłem sobie dopiero co by się działo jakby autentyczny muzułmanin też był na turnusie i dostałbym z nim pokój..
Mirabellko,może i w ośrodkach jest zakaz tańców,ale ciekaw jestem jak to wygląda w kawiarniach poza ośrodkami..