O polityce

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: O polityce

Post autor: darek »

ANDY12345 pisze: 13 cze 2020 08:57 Jacky nie ubieraj się w adwokata Żalka i nie tłumacz czyiś słów. Wielokrotnie wybrańcy narody wypowiadali się co myślą, a potem idiotycznie się tłumaczyli , że nie o to im chodziło, że słowa wyrwane z kontekstu, albo tzw. skrót myślowy - jeżeli tak myśli to powinien nauki zacząć od przedszkola. Powiedzieli to wprost i dosadnie i doskonale wiemy co mieli na myśli.
Jeżeli ktoś z takim zacietrzewieniem wypowiada się o LGBT to moim skromnym zdaniem mogę się tylko domyślać - także w ocenach psychiatrów i psychologów , że może być taki osobnik krypto gejem, który boi się że jego orientacja wyjdzie na światło dzienne. Mieliśmy już wiele przykładów z politykami w roli głównej, gdzie hołubili zasadom najważniejsza rodzina, a w domu bili, wyzywali i znęcali się nad żoną... i nikt mnie nie przekona że czarne jest czarne , a białe jest białe , pamiętacie ? - buta, arogancja i nienawiść...
ANDY

Bardzo dobrze to ująłeś .

Czas temu pewna "Wpływowa Starsza Pani " w podobnym tonie wypowiedziała się n/t Gejów.
Nawet nosiła TRANSPARENTY .
Okazało się że Pani Syn jest Znanym pozostającym w Długim Związku GEJEM.

Dziś Pani nie ma juz nic w stosunku do owych Ludzi .
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: O polityce

Post autor: Felice »

Hipokryt pisze: 13 cze 2020 08:59
Hipokryt pisze: 11 cze 2020 20:54 Gejowie to bardzo inteligentni ludzie :)
(...)
Gość pisze: 11 cze 2020 21:04 Nie wnikając w meritum - ale chyba geje...🤔
Szanowny Rumcajsie - w imię poprawności gramatycznej (nie politycznej) wyjaśniam, że obie formy są poprawne, lecz jest drobna różnica. Twoje określenie jest dość pospolite, więc w imię szacunku dla innych używam formy bardziej oficjalnej :D

Oczywiście są również określenia jeszcze bardziej "pospolite" (na literki "H" i "P") nie są zbyt miłe, więc trzymajmy się tych "naszych" poprawnych określeń na takie inności :lol:
Nie wiem na podstawie jakiego źródła piszesz, że obie formy są poprawne. Przybliż tę wiedzę, wszystkie mnie dostępne słowniki jako liczbę mnogą słowa gej podają geje.