Poczekalnia na wyjazd w roku 2020...

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Ursa Minor
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 cze 2018 15:36
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2020...

Post autor: Ursa Minor »

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Właśnie wyczytałam w przeglądarce, że został mi wyznaczony termin i miejsce - 30.07 - 20.08 2020 r. Połczyn Zdrój - Borkowo. Skierowania pocztą jeszcze nie dostałam. Nie przypuszczałam, że informacja będzie z takim małym wyprzedzeniem. Zamiast się cieszyć to się martwię, że nie zdążę załatwić wszystkich spraw służbowych i rodzinnych (opieka dla 90-letniej matki). O tym Borkowie też znalazłam bardzo mało informacji i w dodatku jakieś takie skrajne albo że super, albo że okropnie. Wiem, że brzmię jak stara maruda ale to wszystko mnie zaskoczyło i jeszcze nie ochłonęłam. :o
Awatar użytkownika
BarbaraG
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sie 2018 12:24
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: BarbaraG »

Byłam w Borkowie w 2014 roku w ramach prewencji ZUS. Wówczas było przyzwoicie. Pokoje raczej dwuosobowe. Posiłki jak dla mnie OK. Wiem, że nie każdemu się dogodzi, ale ja nie marudziłam. Ośrodek jest w lesie, cisza, spokój. Przez las można dojsc spacerkiem do miasta. Zabiegi rehabilitacyjne na miejscu. Na basen wozi i odwozi busik do Gryfa. Internet działa super na parterze. O 22:00 sprawdzana obecnosc w pokojach.
Ale to było 6 lat temu. Życzę sprawnej rehabilitacji.
Pozdrawiam,
Barbara
Ursa Minor
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dziękuję serdecznie Basiu za informację. :kwiat: Sprawiłaś, że powoli zaczynam się cieszyć z wyjazdu. Lubię kontakt z naturą więc sanatorium w lesie mi jak najbardziej odpowiada. Wiem, że najważniejsze jest nastawienie a ładowanie akumulatorów bardzo jest mi potrzebne.
Pozdrawiam serdecznie Ciebie i wszystkich forumowiczów. Ula
betajol
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 wrz 2017 16:34

Post autor: betajol »

Witam przy jakim numerze dostaje sie skierowanie
KKarol
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 mar 2020 12:18

Post autor: KKarol »

Borkowo - okolica do spacerów sympatyczna.
Bliziutko ruczaj sobie płynie :) , niedaleko do zalewu.
Jest też i żródełko z jakąś legendą.
Na wędrówce można przywitać dziczą rodzinkę , popatrzeć na pasące się sarenki :twisted: .
Do Połczyna pewnie ok 2,5 km , ale da się dojść :D , zwłaszcza że po drodze można odpocząć w Parku Zdrojowym.
Z dala od zgiełku. Od sklepów także ;) .
Da się przeżyć 8-)
Awatar użytkownika
BarbaraG
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

betajol pisze: 14 lip 2020 15:33 Witam przy jakim numerze dostaje sie skierowanie
Wszystko zależy od NFZ ( każde województwo to inna polityka ). Dwa lata temu dostałam przy numerze 2200 - Miejsce i termin widoczne w internecie, po 2 tygodniach przyszło skierowanie pocztą. ( NFZ pomorskie )
Pozdrawiam,
Barbara
Awatar użytkownika
BarbaraG
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ursa Minor pisze: 14 lip 2020 13:35 Dziękuję serdecznie Basiu za informację. :kwiat: Sprawiłaś, że powoli zaczynam się cieszyć z wyjazdu. Lubię kontakt z naturą więc sanatorium w lesie mi jak najbardziej odpowiada. Wiem, że najważniejsze jest nastawienie a ładowanie akumulatorów bardzo jest mi potrzebne.
Pozdrawiam serdecznie Ciebie i wszystkich forumowiczów. Ula
Mam nadzieję, że będziesz zadowolona. Z tego co pamiętam to w 2014 roku częśc sanatorium była w remoncie, więc na pewno zmieniło się na lepsze. Dodam jeszcze, że śniadania wówczas to był stół szwedzki, więc kto pierwszy ten wygrany :lol: :lol: Obiady standardowo - waza zupy i drugie danie podawane każdemu. Kolacja porcjowana dla każdego. I co najważniejsze dla palaczy jest fajna altanka na zewnątrz. Tam odbywały się najfajniejsze spotkania. Miałam pokój na parterze od tzw. podwórka :lol: , więc po 22:00 nie miałam problemu by zapalic ( sanatorium zamykają o 22:00 ), bo wystarczyło przełożyc nogę przez parapet i byłam na zewnątrz.
Pozdrawiam
Ursa Minor
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

betajol pisze: 14 lip 2020 15:33 Witam przy jakim numerze dostaje sie skierowanie
Cześć, mogę powiedzieć jak to było w moim przypadku (mazowieckie, reumatologia) - informacje o przydziale dostałam przy numerze 2150.
Pozdrawiam, Ula
Ursa Minor
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Kochani Basiu i Karolu!
Dziękuję Wam najserdeczniej za wszystkie informacje i słowa zachęty. :kwiat: :kwiat: Obiecuję pierwsze wrażenia po przyjeździe i pełną relację po powrocie. Bardzo to wszystko przeżywam bo to mój pierwszy wyjazd do sanatorium z NFZ.
Pozdrawiam Was i wszystkich forumowiczów :)
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Atina »

Ursa :) sanatorium osobiście nie znam ,byłam w innym sanatorium w Połczynie i bardzo lubię to miejsce ...będziesz zadowolona
Piękne dwa parki w uzdrowisku...jest klimat :kwiat:
Pozdrawiam i życzę miłego pobytu :)
ODPOWIEDZ