Aleksandrów Kujawski, ktoś był?

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Re: Aleksandrów Kujawski, ktoś był?

Post autor: syrenka »

Tak ,,,w soboty masz zabiegi do południa ,,,,w niedzielę nie masz ,,,,tak już jest wszędzie,,,w każdym obiekcie.... zmieniły sie przepisy ,,,,i obecnie w każdą sobotę są zabiegi ........I bardzo ważna sprawa ,,,wielki brat patrzy i to bardzo intensywnie ,, :o więc ostrożnie ,,,szczególnie w miejscu gdzie jest ognisko ,,,, :twisted:
Marzena777
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 kwie 2013 13:25
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Marzena777 »

Sprawdzają dokładnie pokoje po 22-giej, czy tylko te, w których jest głośno?
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wyrywkowo ,,,nie ma reguły ,,,ale jeśli zbyt głośno jest w pokoju ...sprawdzą ,,,ale musisz się liczyć z tym kogo masz obok w pokoju ,,,bo pielęgniarka nie słyszy ale masz uprzejmego sąsiada co uprzejmie poinformuje ,,,,może sie zdarzyć tak że w ciągu całego turnusu pig.zajrzy tylko 2..3 razy więc dasz radę...pozdrawiam ,,B,,,
Marzena777
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 kwie 2013 13:25
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Marzena777 »

Gdy byłam ostatnio w sanatorium, to nie zaglądali wcale do pokoi w których było cicho.
Słyszałam jednak o takich sanatoriach, w których sprawdzana była codziennie obecność w pokojach po 22-giej :shock:
Jakie zabiegi, u kogo, polecasz w Aleksandrowie?
Można wybrać sobie pokój jedynkę?
pozdrawiam
Marzena
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Z jedynkami to bywa różnie zależy z kont jedziesz fundusz ..zus ,,,generalnie zus nie opłaca jedynek ale sie zdarzają jak dobrze pogadasz masz ją i oczywiście musisz być prędzej ,,,spróbuj zarezerwować ,,,czasami sie udaje ,,,fundusz to też loteria albo sie uda albo nie ,,,Ja po ostatnim pobycie marze o jedynce ,,,co nigdy nie miałam obiekcji do ilości osób w pokoju ,,przeważnie były to 3 ...teraz mialam 2...masakra :evil: chociaż mnie ciężko wyprowadzić z równowagi ,,ale pani przebiła wszystko i wszystkich ,,,ups szkoda mówić ....jeśli chodzi o zabiegi to rehabilitanci są dobrzy ,,,masaż polecam u p.Marka 40+ jest dobry i można się z nim dogadać [mam nadzieję że dobrze zapamiętałam imię ],,,pozdrawiam ,,B,,, :)
Rebis
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 paź 2013 13:38
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Rebis »

Witam, Mam nadzieję, że masażystę można wybrać? Pan Marek? Bo ja bardzo potrzebuję porządnych masaży kręgosłupa. Lekarz je zapisuje? A ile ordynują zabiegów dziennie kuracjuszom z ZUS? A co do jedynek to ja dzwoniłam tam i powiedzieli , że rezerwacji nie ma ale może da się załatwić. :D
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Musisz być wcześnie rano ,,,przyjęcia są od 7 .00 ....jest tylko parę jedynek ,,,kto pierwszy ten lepszy ,,,hm....a próbowałaś przez dział marketingu ,,,spróbuj ...może sie udać ,,,,Tak ...zabiegi zapisuje lekarz ,,,ale aby mu pomóc w wyborze zabiegów delikatnie zasugeruj ..to pomaga ,,,mi zawsze ,,, :D
Rebis
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 paź 2013 13:38
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Rebis »

Dzięki wielkie Poznanianko. Napisz jeszcze proszę ile tych zabiegów przysługuje. Jadę z ZUS.
Pozdrawiam serdecznie. :kwiat:
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Hej! To jest różnie w Wieńcu miałam 112 ,,,Aleksandrow 98 ,,,Cieplice 114 ..nie wiem od czego to zależy tym bardziej ZUS płaci za określona ilość zabiegów ...koleżanka z pokoju miała 124 zabiegi ,,,hm,,, :shock:
wango
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 14 lis 2013 19:34

Post autor: wango »

poznanianka pisze:Hej! To jest różnie w Wieńcu miałam 112 ,,,Aleksandrow 98 ,,,Cieplice 114 ..nie wiem od czego to zależy tym bardziej ZUS płaci za określona ilość zabiegów ...koleżanka z pokoju miała 124 zabiegi ,,,hm,,, :shock:
Rozumiem, ze lekarz zleca indywidualnie dla kazdego odpowiedni "zestaw" i pewnie z tym sie wiaze ta ilosc zabiegow. Czy na basenie (Aleksandrow) oprocz cwiczen jest "czas wolny" na plywanie? jaka tam jest woda, siarczkowo – siarkowodorowa czy "zwykła"?
Czy "serwuja"tez oklady borowinowe?
Zablokowany