Kuracja uzdrowiskowa + ryzyko zakażenia COVID19, czy rezygnacja z sanatorium?
- bardzyk2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 cze 2020 14:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękowano: 7 razy
Re: Kuracja uzdrowiskowa + ryzyko zakażenia COVID19, czy rezygnacja z sanatorium?
Jak kwaterują z KRUS nie mam pojęcia
, ale z NFZ nawet w Wieńcu, gdzie jest bardzo dużo jedynek i dwójek, na NFZ nie chcieli mi zarezerwować jedynki czy nawet dwójki na NFZ. No cóż, zamiast błagać lub obiecywać, że się odwdzięczę wolałam zrezygnować. A są sanatoria w starych budynkach, jak np. Admirał II, gdzie są głównie trójki a nawet czwórki. Może ze dwie dwójki dla małżeństw. Ale w dobie epidemii można zmniejszyć ilość kuracjuszy w pokoju, zwłaszcza, gdy przyjechali pociągami z różnych krańców Polski.
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Re: Kuracja uzdrowiskowa + ryzyko zakażenia COVID19, czy rezygnacja z sanatorium?
Przecież właściciel musi zarobić, a jak nas upakuje to najmniejszy problem 
Zawsze może zwalić winę na nas jak zachorujemy.
Zawsze może zwalić winę na nas jak zachorujemy.
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 255 razy
- Podziękowano: 137 razy
Skoro w miejscowościach sanatoryjnych ,( jak tu Ktoś przestawiał artykuł z Ciechocinka ) pustki .... no to w ośrodkach dużo wolnych miejsc . Czemu zatem nie kwaterują pojedynczo
Bardzyk ... tak jest w ośrodkach KRUS .... jest ich 6 i we wszystkich jest tak samo ... pojedyncze pokoje , ograniczenie kontaktu między kuracjuszami do niezbędnej konieczności .
Bardzyk ... tak jest w ośrodkach KRUS .... jest ich 6 i we wszystkich jest tak samo ... pojedyncze pokoje , ograniczenie kontaktu między kuracjuszami do niezbędnej konieczności .