wyjazdy do sanatorium wstrzymane

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Re: wyjazdy do sanatorium wstrzymane

Post autor: zbigniew165 »

Ja z Gieniuą też już po pobraniu wymazu i na razie w zawieszeniu nasze Świnoujście, a wyjazd miał być w przyszłym tygodniu. :shock:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

No cóż, życie 😔
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Przecież to było więcej jak pewne,wyjazdy będą ok od lutego.Pozdrawiam
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

W tym kraju nie będzie na razie nic pewnego. Rządzący robią i będą robić jak i co im się podoba.
Gdzie byli do tej pory i co robili, żeby np. sprowadzić więcej szczepionek na grypę, a tak chcą chronić seniorów i tak o nich chcą zadbać, że zamykają sanatoria, bo wyjeżdżają do nich seniorzy w wieku powyżej 60 lat.
Można było przecież ograniczyć liczbę kuracjuszy do jednej osoby w pokoju i by nie było zagrożenia.
Myślę, że to prędzej, czy później zemści się na rządzących, a już spadają im notowania i do lutego na pewno społeczeństwo tego nie wytrzyma i tak jak wiosną będą musieli popuścić te ograniczenia dużo wcześniej.
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2010 13:46
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Gaba »

...a jak wyjazdy z ZUS-u i KRUS-u ? przecież tam są młodsi ;)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 255 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Mnie to nawet nie chodzi o ten wyjazd , nie teraz , to za miesiąc , czy dwa ... chociaż jak Zbyszek pisze , juz rano miałam wymaz i jak pisaliśmy - pełno planów na wyjazd :P . gdy zadzwoniłam do niego , że sanatoria zamknęli , był pewien , ze Go wkręcam :) ,bo to co się dzieje , to już zakrawa na paranoję .... :evil: niedługo to będę się bała lodówki otworzyć , ze wyskoczy nowe obostrzenie ;) chorym ludziom zabrać rehabilitację , ale cmentarze zostawić otwarte ... brak słów :? po prostu brak słów ......
Awatar użytkownika
mario63
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2013 12:52
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: mario63 »

...witam,wczoraj robiłem test!..., a dziś jestem już po telefonie z NFZ, że sanatoria kolejny raz zawieszone!!..., w moim przypadku od 16 marca 4 raz odwołany turnus!!!!..., ograniczenia i obostrzenia dla starszych!!...., a kościoły jak najbardziej dalej OTWARTE!!!!...., tam jest wszystko ok??!...., to może na wzór fitness klubów - sanatoria powinny zmienić nazwy na Parafia Krynica, Parafia Kołobrzeg czy Parafia Ciechocinek????!..., pozdrawiam.... ;)
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Post autor: Samosia »

mario63 pisze: 23 paź 2020 15:39 ..a kościoły jak najbardziej dalej OTWARTE!!!!...., tam jest wszystko ok??!...., to może na wzór fitness klubów - sanatoria powinny zmienić nazwy na Parafia Krynica, Parafia Kołobrzeg czy Parafia Ciechocinek????!..., pozdrawiam.... ;)
Masz w 10000% racje bo dziś na konferencji nawet ,,słowem" nie wspomnieli o obostrzeniach w kościołach a tam przecież więcej ludzi aniżeli na basenie🙁
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Zwłaszcza że podawali ilu zostało zakażonych w kościołach czy przy innych obrządkach tak księży jak i wiernych... a ilu na siłowniach, fitness klubach czy pływalniach :roll:
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2019 18:01
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 14 razy

Post autor: BarbaraB64 »

Byłam zrobić test tak jak miałam umówiony,w punkcie poboru wymazów nikt nic nie wiedział czy zasadne jest zrobienie testu jak sanatoria zamkną, z NFZ - tu też żadnych wiadomości nawet na stronie internetowej , będę dzwonić do sanatorium gdzie miałam przydział.
ODPOWIEDZ