Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
I dalej wspomnień czar! Uwielbiałam stare odmiany ,kosztela ,krąselka i oczywiście papierówka .A jeszcze z jabłek malinówka i antonówka najlepsza do szarlotki.Teraz rzeczywiście te nowe zamienniki nie zachwycają ! A pamiętacie koksę pomarańczową -to jabłko to była czysta ambrozja
O koksie to nawet nie pamiętałam
Teraz to i renetę złotą czy szarą ciężko jest dostać. Jeszcze u mnie na targowym warzywniaku czasem się pokazują ale coraz rzadziej niestety.
Na bazarku niedaleko mnie pojawiły się kiedyś ku mojemu zdziwieniu na jednym stoisku kronselki, kosztele i ananasy. Nie wiem skąd gościu je wytrzasnął. Po miesiącu pomysł upadł - nie szły, wyobraźcie sobie!
Tak to niestety jest, czasu nie da się cofnąć
Ludzie patrzą na wygląd a nie na smak , zwróćcie uwagę że czym ładniej opakowany towar , tym większy badziew
A w ogóle wielu ludzi ma zepsuty smak przez faszerowaniem żywności polepszaczami, sztucznymi smakami . Z powrotem zacząłem pić mleko od krowy, a nie z kombinatu
No niestety, te masze smaki dzieciństwa odchodzą w zapomnienie. Teraz sztuczności nafaszerowane chemią mają zbyt.
Ot, nie wiedzą co tracą, smutne ..
ANDY a ja już takiego mleczka nie mogłabym się napić bo na stare lata przestałam trawić laktozę. Teraz to byle badziewie się człowieka czepia. Coraz mniej produktów do spożycia bez konsekwencji ubocznych