Pogaduchy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Re: Pogaduchy

Post autor: grazynamackowiak »

Andy ,trzeba poczekać ,nie ma innej opcji :roll:
Spiętrzone operacje oczekują , inne też :o
Będę rejestrować się do ortopedy ,zobaczymy jaki termin ,ale NFZ bo nie ma pilnej potrzeby :)
Oczekujemy wznowienia , uzdrowisk sanatorium :o 8-)
Hello pogaduchy :kwiat:
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Dzień dobry Pogaduchy,
Świątecznie jeszcze nadal i choinka uroku dodaje, aż cieplej się zrobiło, chociaż nie ma co narzekać, bo zimy na razie nie widać i jak o Was myślę to jeszcze cieplej mi się robi :oops: :D
Grażynko, co chodzi o wyjazd do sanatorium to pewnie, że by się chciało tylko na razie to nic nie wiadomo, jak to będzie, mam nadzieję, że to już wkrótce nastąpi, pewnie tak będzie tylko kiedy dojdzie skutecznie do wyjazdu to dopiero się okaże.
Muszę jeszcze tylko udać się do lekarza, żeby najpierw wniosek wypisał, bo inaczej bałwan stary :lol: :lol: , będzie bardzo długo w domu siedział :lol: :lol:
Przez pandemię to te wizyty lekarskie, a raczej teleporady mi nie odpowiadają, bo o połowie spraw zawsze zapominam :oops: :twisted:
Plan na spacer teraz mam i chyba przed obiadem dobrze jest się trochę poruszać, żeby później świąteczny obiadek zjeść 🎄🎄🎄
Miłego dnia życzę ☀️🎄
Awatar użytkownika
bardzyk2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 cze 2020 14:03
Oddział NFZ: Śląski
Podziękowano: 7 razy

Post autor: bardzyk2 »

Witam przy kawusi ☕.

Właśnie zaczął padać śnieżek i z wysokości mojego okna nie widać, że się topi 🌨️😜

Miłego dnia 😘
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

O, Bardzyku u Ciebie aura zimowa, raczej chyba delikatna, chętnie ulepiłbym dzisiaj z Tobą bałwana ⛄ takiego podobnego do mnie, nos z marchewki, oczy z węgla i miotły jeszcze by nam brakowało tylko :D
Idę na spacer, może i u mnie będzie więcej śniegu na tego śnieżnego ulubieńca⛄🎄🎄🎄
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 81 razy
Podziękowano: 101 razy

Post autor: zbigniew165 »

ZenekM197 na otwarcie sanatoriów szybko bym nie liczył.
Na pewno nie otworzą ich przed szczepieniem drugiej grupy, czyli seniorów, bo to właśnie seniorzy wyjeżdżają najczęściej i w większości do sanatorium ze skierowaniem NFZ.
Inaczej może być z ZUS, bo tu jadą ludzie w wieku produkcyjnym, czyli do 60 i 65 roku życia. Wykonają testy i mogą jechać. :)
Gość

Post autor: Gość »

Cześć ☺️ wczoraj u mnie popruszyło , serducho się smuslot jak późnym wieczorem widziałam maluchy z rodzicami, którzy chcieli im pokazać to cudo natury.
Ja od rana w kuchni, uroczysty lekko obiadek, będzie zupa synioway z grzankami, żeberka, pierś ze szpinakiem i fetą i pyszny sos z mrożonych grzybów, ostatnio uwielbiam. I jeszcze ciacho, które zajęło mi wczoraj trochę czasu, brownie potem masa sernikowa i ja górze masa truskawkowo-galeretkowo-jogurtowo. Coś mam przeczucie, że ciachem nie zabłysnę 😁
Informacjie, które mnie wczoraj lekko zdołowały to póki co plotka że w jednej z naszych fabryk pracownicy będą musieli się zaszczepić albo nie wejdą do biura...😳 A i tak jest nas 30 procent co trzecie biurko...nie wiem czuję niepokój w środku, intuicja każe mi poczekać. To bury jest tylko ukłucie w rękę i co ważne ktoś zarobi na tym jak na słynnych reklamowanych 14 lat temu szczepionkach na meningokoki...700 zł z okładem wówczas. Dziecka nie zaszczepiliśmy bo ewidentnie była to nagonka (chorowało mniej niż 2% dzieci. Spotkałam też u lekarza leka markę, internistę, ktiray spedzilay 20lat w USA. Ameryka słynie z pozwów za wszystko, ale tych i to wygranych w kwestii skutków poszczepiennych, głownie na dzieciach było i jest sporo.
Temat jest trudny bo dzięki szcxrpionkomy tak wielu chorób jak chociażby polio, ale trzeba myśleć bo, realnym zagrożeniu zarażeniem bi śmiercią, możliwymi szybkimi mutacjami wirusa i co dla mnie ważne wynajem wynikami testów, często zakłamanych. Firma farmaceutyczna nie działa charytatywnie, często wyniki są zakłamane. Pfizer swoje też zapłacił...
I już nie myślę... cudownej niedzieli Wam życzę.😘
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oj, Majka sprawy należy upraszczać i załatwić o ile się da :lol: :lol:
Kabaret Dudek - Sprawa do załatwienia
https://youtu.be/gvIc8f_C6cQ
I wtedy można liczyć :lol: :lol:
Gość

Post autor: Gość »

I fajnie Zenku... trochę inaczej czuję, myślę i wyrażam uczucia niż Ty. Życie dla mnie to nie ciągły kabaret, ale też nie smutek. Nie lubię przesady i tyle w temacie. Ważne abyście mieli koło siebie osoby myślące podobnie.
Już po obiadku i kawusi. Ciacho pychotka.
Przepraszam Was za literówki, niestety piszę czasami w pośpiechu, zawsze na telefonie i wychodzą niechlujne słowa i nie do końca to co chcę napisać.
A teraz zapaliłam świeczki i choinkę czekam na skoki. Fajnego wieczoru Wam życzę.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Majka zrobiła nam nastrój ,przy świeczkach 8-)
Skoki narciarskie ,wszyscy kibicujemy ,oczekujemy medalu :D
Ważna obecność ,literówki każdemu się zdarzają ;)
Hello pogaduchy :kwiat:
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

forumowicz pisze: 06 sty 2021 16:03 I fajnie Zenku... trochę inaczej czuję, myślę i wyrażam uczucia niż Ty. Życie dla mnie to nie ciągły kabaret, ale też nie smutek. Nie lubię przesady i tyle w temacie. Ważne abyście mieli koło siebie osoby myślące podobnie.
Już po obiadku i kawusi. Ciacho pychotka.
Przepraszam Was za literówki, niestety piszę czasami w pośpiechu, zawsze na telefonie i wychodzą niechlujne słowa i nie do końca to co chcę napisać.
A teraz zapaliłam świeczki i choinkę czekam na skoki. Fajnego wieczoru Wam życzę.
Majko, nikt nie lubi przesady, ale tak ciągle z powagą, trzeba odrobinę luzu dać sobie i innym, a z tymi obok myślącymi podobnie to nie jest takie proste, każdy ma inne podejście do życia, a zresztą trzeba dobry nastrój wprowadzać a nie smutek i łzy. Przy dobrym humorze 😄łatwiej znosi się niepowodzenia i nawet kiedy leje deszcz 🌨️nie przeszkadza mi to wcale, bo błękit nieba niesie dobre skojarzenia. A ciacho też chętnie bym spróbował, ale nie wirtualnie, a o błędy się nie martw, każdemu jak zauważyła Grażynka się zdarzają.🤔
Miłego wieczoru życzę 🎄🎄🎄
ODPOWIEDZ