Busko Zdrój Włókniarz

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
mychal35
Na forum od: 17 lip 2013 14:31
Staż sanatoryjny: 1

Re: Busko Zdrój Włókniarz

Post autor: mychal35 »

Witaj
Byłam 4 tygodnie z Nfz na leczeniu poszpitalnym.
Pokój poczatkowo dostałam 2 osobowy bardzo mały ....masakrycznie mały.
Zmieniłam za dopłatą
mychal35
Na forum od: 17 lip 2013 14:31
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mychal35 »

Jak ktoś zainteresowany proszę na maila napisać wszystko opisze ze szczegółami.
maka_[email].pl
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Nie bądź taki.... wszyscy jesteśmy ciekawi Twojej opinii :kwiat:
Awatar użytkownika
sylwiah77
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 kwie 2013 20:03
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: sylwiah77 »

A więc kochani mój czas laby się skończył pomału wracam do rzeczywistości ;-)
Wróciłam z Włókniarza i jestem bardzo zadowolona ...Jak już pisali moi poprzednicy obiekt to moloch na pewno nie dla starszych i bardzo schorowanych ludzi było to widać jak się gubią ...
Ja mam 30 parę lat więc śmiganie z jednego budynku do drugiego łącznikami (nie korzystałam z wind )nie sprawiało mi problemu
Mieszkałam w bloku B początkowo w pokoju 3-osobowym standard dobry, pokój jak na 3 osoby to ok ale niestety we Włókniarzu nie lokuje się ludzi wiekowo ...ja trafiłam na przesympatyczne współlokatorki ale 25 lat starsze ode mnie...zdaje sobie sprawę ,że w moim wieku mało osób jeździ do sanatorium ale w tym samym terminie były jeszcze 2 kobiety jedna młodsza ode mnie a druga w moim wieku wszystkie trafiłyśmy do różnych pokoi ;-( Już w pierwszym dniu poznałyśmy się ;-) po 3 tygodniach zmieniłam pokój na 2 osobowy bo u koleżanki zwolniło się miejsce ;-) pokoik malutki jak na 2 osoby ale my dałyśmy sobie radę ;-)nie przeszkadzało nam to absolutnie ...panie salowe sprzątały i wymieniały ręczniki co drugi dzień
Krótko po przyjezdzie miałam wizytę u lekarza i tego samego dnia jeszcze 3 zabiegi ... zabiegi takie jakich oczekiwałam ;-)trafione w 10 !!!... Baza zabiegowa rewelacja !!! Wszyscy rehabilitanci i masażyści zawsze pełni uśmiechu,sympatyczni .Jeśli chodzi o wyżywienie to dla mnie ok wystarczająco i smacznie ,jak się poprosiło o dokładkę to nie było problemu ale słyszałam ,ze nie którzy narzekali ...dla mnie to luksus ,że przez 4 tygodnie nie musiałam sama przygotowywać posiłków schodziłam na stołówkę i miałam pięknie podane ...dwa dania na obiad codziennie (zupy rewelacja )kolacja tez często na gorąco a nie tylko kanapki więc jak tu narzekać ?;-)
Prawie w każdy wieczór są organizowane jakieś pokazy,prelekcje lub koncerty no i oczywiście tańce co wieczór przez 7 dni w tygodniu ;-)jeśli ktoś lubi to na pewno nie będzie się nudzić ;-)
Co ważne do dyspozycji jest automat do prania za 5 zł i prasowalnia za darmo ..suszarki stoja na holu na każdym pietrze więc nie ma problemu z suszeniem prania ...
Uważam ,że Włókniarz to bardzo dobre sanatorium praktycznie nie mam się do czego przyczepić po za lokowaniem kuracjuszy względem wieku za to maja u mnie malutki minusik ale mimo wszystko chętnie do niego wrócę ;-)
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Hania »

Witaj Sylwia
Mam pytanie może wiesz czy można zarezerwować pokój 1 osoby, a jak nie to może można przyjechać dzień wcześniej .
Pozdrawiam
Hanka
Awatar użytkownika
sylwiah77
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Hej Haniu
Można dopłacic do jedynki w zalezności jakie masz skierowanie ...jeśli na skierowaniu masz szpital to nie dadzą Ci jedynki nie wiem dlaczego ale mój znajomy chciał jedynkę i mu nie dali ja byłam na skierowaniu "rehabilitacja w sanatorium "i mogłam sobie wybrać ...
Mozesz przyjechac dzień wczesniej ale będziesz musiała zapłacić pełną odpłatność za dobę hotelową
Ja bym Ci radziła przyjechać na 8 rano i na pewno jedyka jakaś się znajdzie z obserwacji wiem , ze wszyscy zjezdzaja się w porze obiadowej ;-)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sylwiah77
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Jeśli chodzi o samą rezerwacje to nie ma takiej możliwości jeśli jedzie się z NZF...pisze to nawet na stronie Włókniarza ;-(
Pozdrawniam
Awatar użytkownika
sylwiah77
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Sorki miało być NFZ ;0)
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Hania »

Witaj Sylwia
Bardzo dziękuję za informację.
Ja nie mam innej możliwości dojazdu, jak tylko autobusem.
Pozdrawiam
Hanka
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

To ja tak na świeżo. Niedawno wróciłam z Włókniarza - pobyt pełnopłatny. Ponieważ nie miałam 2 tygodni urlopu, wykupiłam pobyt w pawilonie A1, bo tylko tam można krótsze pobyty ( w innych pawilonach pobyty komercyjne są wyznaczone datami, najkrócej 13 dni). Powiem tak, nie jest to może mały wydatek, ale uważam, że to dobrze wydane pieniądze. Jeśli ktoś rozważa pobyt pełnopłatny Włókniarza mogę polecić. Pokoje ciepłe, dobrze wyposażone - wygodne łóżko, wygodny fotel, czajnik, naczynia, telewizor, lodówka, duża szafa i dostęp do komputera. Na wyposażeniu łazienki suszarka do włosów. Miejsce do prasowania ogólnodostępne. W łazienkach nie ma misek, jakby ktoś chciał coś przeprać, ale umywalki są duże. Poza tym są dostępne pralki automatyczne - opłata 5 zł.
Baza zabiegowa bardzo dobra. Dużo zabiegów opartych na siarce, solance czy borowinie. Dużo gabinetów masażu klasycznego i wiele, wiele innych. Mimo że w sanatorium jest dużo kuracjuszy - to kilka pawilonów, na zabiegach nie odczuwa się tego jakoś specjalnie. Nie ma tłoku, opóźnienia czasami i niewielkie, personel miły i elastyczny.
Oprócz zabiegów zlecanych przez lekarza, można wykupić zabiegi Medi Spa, na które nie trzeba zleceń. Też duży wybór. Na terenie sanatorium jest mały sklepik, gdzie można kupić podstawowe produkty.
Są też dwie kawiarnie. Jedna z potańcówkami codziennymi, a druga kawiarnio-herbaciarnia, gdzie można skosztować kilkudziesięciu rodzajów herbaty i wypić świeżo wyciskane soki.
Tereny spacerowe na terenie sanatorium i w pobliżu. Jedyny minus to taki, że zimą szybko robi się ciemno i wtedy lepiej znaleźć sobie towarzystwo do chodzenia.
Często są jakieś koncerty czy wykłady.Wycieczki organizowane przez biura zewnętrzne popołudniami lub w niedziele, gdy nie ma zabiegów.
Na terenie sanatorium nie ma kaplicy, ale w pobliżu Kaplica Zdrojowa i kościół parafialny.
W TV podstawowe 15 kanałów , w tym kilka obcojęzycznych.
Budynki połączone ze sobą i z Zakładem Przyrodoleczniczym. Zaleta- szczególnie przy niskich temperaturach jest taka, że nie trzeba wychodzić z budynku. Trzeba jednak pamiętać, że bez względu na to, czy się jedzie płatnie, czy z NFZ-u warto poświęcić sobie parę godzinek na zapoznanie z topografią budynku. Można zabłądzić. Później wszystko jest do opanowania. :))
ODPOWIEDZ